Αθήνα

28 oC

αίθριος καιρός

Χαλαρά ο Κουρουμπλής...! Δυο βδομάδες μετά τη βύθιση του «Αγία Ζώνη ΙΙ» κάλεσε επιστήμονες & πανεπιστημιακούς

Σύσκεψη προκειμένου να ενημερώσει πανεπιστημιακούς και επιστημονικούς φορείς για την πορεία του έργου απορρύπανσης πραγματοποίησε χθες ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, πάνω από 2 εβδομάδες μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ», που γέμισε με μαζούτ τον Σαρωνικό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου ο κ. Κουρουμπλής ζήτησε από τους παρευρισκόμενους στη σύσκεψη να συμβάλλουν με προτάσεις που αφορούν τόσο στις επιστημονικές μεθόδους απορρύπανσης του βυθού και των ακτών όσο και στη συνεργασία τους με τις αρμόδιες για την προστασία του περιβάλλοντος υπηρεσίες του Υπουργείου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας:

«Επιστημονικά Ιδρύματα και Οργανισμοί στη μάχη για την απορρύπανση του Σαρωνικού

Ευρεία σύσκεψη για την εξέλιξη των εργασιών απορρύπανσης της θάλασσας και των ακτών του Σαρωνικού Κόλπου συγκάλεσε χθες ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής στο Υπουργείο, με τη συμμετοχή εκπροσώπων και καθηγητών του Πανεπιστημίου Αθήνας, του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.), του Σώματος Επιθεώρησης Περιβάλλοντος, Δόμησης, Ενέργειας και Μεταλλείων (ΣΕΠΔΕΜ), του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, του Πολυτεχνείου Κρήτης, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Κέντρου Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Υπουργός, ενημέρωσε εκτενώς τους παρευρισκόμενους πανεπιστημιακούς και ερευνητικούς φορείς για την πορεία του έργου της απορρύπανσης και τους ζήτησε να συμβάλουν με προτάσεις που αφορούν τόσο στις επιστημονικές μεθόδους απορρύπανσης του βυθού και των ακτών όσο και στη συνεργασία τους με τις αρμόδιες για την προστασία του περιβάλλοντος υπηρεσίες του Υπουργείου.

Η σύσκεψη θα επαναληφθεί την Τρίτη 3 Οκτωβρίου, προκειμένου να εξετασθούν οι προτάσεις των φορέων».

Send this to a friend