Αθήνα

17 oC

σποραδικές νεφώσεις

Κουτσούκος «ξεμπροστιάζει» Τσακαλώτο! «Μεθόδευσε την παράδοση 10.119 ακινήτων με αδιαφανείς διαδικασίες»

Για «ομολογία υποτέλειας» εκ μέρους του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου έκανε λόγο ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Γιάννης Κουτσούκος, αναφορικά με τα ακίνητα που παραδόθηκαν στο Υπερταμείο.

«Ο κ. Τσακαλώτος, με χθεσινή του ανακοίνωση, παραδέχεται ότι σε υλοποίηση του 75ου προαπαιτούμενου της 4ης αξιολόγησης παρέδωσε στο Υπερταμείο, μετά από απαίτηση του, τα 10.119 ακίνητα του Δημοσίου», αναφέρει αρχικά ο κ. Κουτσούκος, που είναι υπεύθυνος του ΚΤΕ Οικονομικών.

ΣΧΕΤΙΚΑ

«Ο κ Τσακαλώτος είναι πολλαπλά εκτεθειμένος, όχι μόνο για την υποτελή του στάση απέναντι στους δανειστές που απαίτησαν τη δέσμευση της Δημόσιας Περιουσίας για έναν αιώνα στο Υπερταμείο, αλλά και γιατί μεθόδευσε την παράδοση των 10.119 ακινήτων με αδιαφανείς διαδικασίες, προκειμένου να μην ενημερωθούν και να μην αντιδράσουν οι τοπικές κοινωνίες», συνέχισε ο κ. Κουτσούκος.

«Όμως, μετά την από 11-9-2018 Ερώτησή μου, αποκαλύπτεται σταδιακά ότι πίσω από τους 10.119 ΚΑΕΚ που εντέχνως ο κ. Τσακαλώτος επιχείρησε να αποκρύψει τα στοιχεία των ακινήτων ευρίσκονται, μεταξύ άλλων, προστατευόμενα από ειδικές διατάξεις ακίνητα του Δημοσίου, όπως μνημεία της πολιτιστικής μας κληρονομίας, κοινόχρηστα κτίρια, κοινόχρηστοι χώροι κ.λπ..Ο κ. Τσακαλώτος, κατά τη συνήθη της αντικοινοβουλευτικής πρακτικής, δεν απάντησε ποτέ στο αίτημά μας προκειμένου να καταθέσει στη Βουλή και να δημοσιοποιήσει στην ελληνική γλώσσα τις δεσμεύσεις της 4ης αξιολόγησης. Οφείλει τώρα να απαντήσει στις ερωτήσεις μας για να μάθουν οι Έλληνες πολίτες τι προσπάθησε να καλύψει πίσω από τους 10.119 ΚΑΕΚ, για να αποκαλυφθεί πόσο επικίνδυνη γίνεται καθημερινά η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υλοποιώντας όλες τις απαιτήσεις των δανειστών μας», επισημαίνει ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και καταλήγει: «Το ελάχιστο, όμως, που πρέπει άμεσα να πράξει ο κ. Τσακαλώτος είναι να ακυρώσει με νέα απόφασή του την μεταφορά όλων των προστατευόμενων ακινήτων στο Υπερταμείο, ως ελάχιστη πράξη μεταμέλειας και συγγνώμης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Send this to a friend