• Σάββατο, 19 Ιανουαρίου
  • 15:17

Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

Κουτσούμπας: «Η πρώτη φορά Aριστερά τσακίζει τον λαό μας- Τα αντιλαϊκά μέτρα στην Ελλάδα θα συνεχιστούν»

«Η πρώτη φορά Aριστερά τσακίζει το λαό μας» ανέφερε από το βήμα της βουλής ο ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία.

Η κυβέρνηση κάνει τη δουλειά της αστικής τάξης και επιτίθεται στα συμφέροντα των εργαζομένων, είπε και συνέχισε «είναι αποκαλυπτικό για το τι περιμένει το λαό το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης».

Επίσης αναφέρθηκε στην αγορά εργασίας τονίζοντας ότι έχει γίνει ένα ευχολόγιο χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα, καθώς «η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να καταργήσει κανένα μνημονιακό νόμο που οδήγησε στην κατεδάφιση συγκροτημένων εργασιακών δικαιωμάτων». Η όποια αναμόρφωση του κατώτατου μισθού θα συνδυαστεί με τη συμπίεση του μισθού, υπογράμμισε και στη συνέχεια αναφέρθηκε στη  διαπραγμάτευση με τους δανειστές, σημειώνοντας ότι δεν γίνεται για να διασφαλιστεί η λαϊκή ευημερία, αλλά για τα συμφέροντα της αστικής τάξης.

Επίσης, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει εθνική γραμμή διότι υπάρχουν δύο Ελλάδες: «Η Ελλάδα του μεγάλου κεφαλαίου και η Ελλάδα της εργατικής τάξης, του λαού». Ο Κουτσούμπας ανέφερε ότι «τα αντιλαϊκά μέτρα στην Ελλάδα θα συνεχιστούν, όχι μόνο λόγω της ενισχυμένης εποπτείας και των κανόνων της Ευρωζώνης, αλλά και γιατί είναι απαίτηση της εγχώριας αστικής τάξης που θέλει να συνεχιστεί το ξεζούμισμα του λαού».

Τέλος, ο γγ του ΚΚΕ κατήγγειλε και από το βήμα της Βουλής την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη.

 

Send this to a friend