• Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου
  • 01:10

Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

Κουβέλης: Οκτώβρη ή Νοέμβρη η συμφωνία για το Σκοπιανό στη Βουλή- Δε ξέρουμε πότε θα αποφυλακιστούν οι Έλληνες στρατιωτικοί

Ελάχιστα βήματα απομένουν να κλείσει η συμφωνία και πρόκειται για μια καλή συμφωνία δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης αναφορικά με το Σκοπιανό, αφού εκτίμησε ότι η συμφωνία θα έρθει στη Βουλή προς κύρωση τον Οκτώβριο ή Νοέμβριο πρόσθεσε ότι «η προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν χρειάζεται δημοψήφισμα. Παρά τις αντίθετες απόψεις τα πράγματα έχουν ωριμάσει, έχει τρέξει πάρα πολύ νερό εδώ και πολλά χρόνια ανεξάρτητα από τις ταλαντεύσεις στο πρόσφατο και το απώτερο παρελθόν».

Την εκτίμηση ότι οι τουρκικές προκλήσεις δεν θα τελειώσουν με τις εκλογές της 24ης Ιουνίου στην Τουρκία διατύπωσε ο Φώτης Κουβέλης.

«Μπορεί να γίνουν και χειρότερα, μπορεί να έχουμε κυμαινόμενη ένταση» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας επιμένοντας ότι «οι μεγάλες ταχύτητες των μαχητικών αεροσκαφών αυξάνουν τις πιθανότητες ατυχήματος». «Ένα θερμό επεισόδιο μπορεί να θερμάνει συνολικά το Αιγαίο» πρόσθεσε ο κ. Κουβέλης.

Όπως είπε «με ψυχραιμία, σύνεση και αποφασιστικότητα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πρακτική της έντασης από την Τουρκία που έχει πυκνώσει τις τελευταίες ημέρες τις παραβάσεις και παραβιάσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο και έχει μαζέψει πλοία στα δικά της αγκυροβόλια προκειμένου να εξάρει την κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας και να κινηθεί αξιοποιώντας έναν εθνικισμό στο εσωτερικό της Τουρκίας».

Σε ερώτηση για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που παραμένουν κρατούμενοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης ο κ. Κουβέλης ομολόγησε ότι «δεν ξέρουμε πότε» θα αποφυλακιστούν προσθέτοντας ότι «το ίδιο δεν το ξέρουν Γερμανοί, Αμερικανοί και άλλων εθνικοτήτων που είναι κρατούμενοι». Χαρακτήρισε, δε, «απαράδεκτη» τη συμπεριφορά των Τούρκων. επισημαίνοντας «το γεγονός ότι οι δύο στρατιωτικοί είναι ταυτόχρονα και στρατιωτικοί των δυνάμεων του ΝΑΤΟ είναι ένα πρόσθετο στοιχείο που βαρύνει την Τουρκία».

Send this to a friend