Αθήνα

 

31 oC

αυξημένες νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

screenshot 8
Δήμητρα Γαλάνη: «Τζάμπα «έφυγε» ο Παύλος, ήταν κρίμα και δεν του άξιζε αυτό»
dimitris koutsoumpas 031223

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: Η ενίσχυση του ΚΚΕ θα αποτελέσει ένα αισιόδοξο μήνυμα ενδυνάμωσης των αγώνων που θα φτάσει σε όλους τους λαούς της Ευρώπης

Ενόψει της επίσκεψης του στη Γερμανία, από τις 9 ως τις 11 Μαΐου, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα «Δορυφόρος» με έδρα το Μόναχο, σημειώνοντας ότι «οι ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για τον λαό να “κόψει τη φόρα” στην κυβέρνηση της ΝΔ, να την αποδυναμώσει σημαντικά ώστε να μην μπορεί πια να επικαλείται το περιβόητο “41%” απέναντι στα λαϊκά προβλήματα, ενισχύοντας παράλληλα ακόμη περισσότερο τον μοναδικό πραγματικό αντίπαλο της πολιτικής της, το ΚΚΕ».

Ερωτηθείς, σχετικά με την τραγωδία των Τεμπών είπε, παραθέτοντας συγκεκριμένα γεγονότα, ότι «η επιχείρηση συγκάλυψης των αιτιών και των υπευθύνων για αυτό το έγκλημα που συγκλόνισε τη χώρα, ξεκίνησε κυριολεκτικά από την πρώτη μέρα και συνεχίζεται μέχρι σήμερα».

Όπως σημείωσε, μεταξύ άλλων, «το πόρισμα του ΚΚΕ (σ.σ στην Εξεταστική Επιτροπή) που καταθέσαμε και στον Άρειο Πάγο, είναι ένα πολύ σημαντικό όπλο για να συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι να “λάμψει” η αλήθεια, να τιμωρηθούν οι ένοχοι και να γίνουν όσα απαιτούνται για να μην ξαναθρηνήσουμε νεκρούς».

«Η συγκλονιστική απεργιακή κινητοποίηση της 28ης Φλεβάρη, όπου συμπληρωνόταν ένας χρόνος, δείχνει ότι η οργή του λαού και της νεολαίας “καίει” ακόμα, και αυτό είναι ελπιδοφόρο. Από την πλευρά μας, δεσμευόμαστε να τηρήσουμε την υπόσχεση που δώσαμε από την πρώτη στιγμή: Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί, το έγκλημά τους δεν θα ξεχαστεί» είπε ο Δ. Κουτσούμπας.

Αναφορικά με το «τι σημαίνουν οι ευρωεκλογές για τους Έλληνες (και όχι μόνο) πολίτες» είπε ότι «στις ευρωεκλογές επιλέγουμε αν θα επικροτήσουμε την πολιτική της ΕΕ, στα βασικά σημεία της οποίας συμφωνούν όλα τα άλλα κόμματα πλην ΚΚΕ, ή θα τους πούμε ένα ηχηρό “ως εδώ”». «Αυτή η πολιτική βρίσκεται πίσω από κάθε έγκλημα σε βάρος των λαών» σημείωσε και τόνισε:

«Η ενίσχυση του ΚΚΕ θα αποτελέσει ένα αισιόδοξο μήνυμα ενδυνάμωσης αυτών των αγώνων που θα φτάσει σε όλους τους λαούς της Ευρώπης».

«Ταυτόχρονα επιλέγουμε αν θα στείλουμε στο Ευρωκοινοβούλιο δοκιμασμένους και έντιμους αγωνιστές, που θα αποτελούν τη “φωνή” του λαού και της νεολαίας, των απόδημων, θα αποκαλύπτουν και θα καταψηφίζουν τις αντιλαϊκές οδηγίες της ΕΕ -και τέτοιοι βρίσκονται μόνο στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ- ή θα στείλουμε τους υποψηφίους των άλλων κομμάτων που θα στηρίζουν “παρέα” τα ψηφίσματα που θα υπαγορεύουν τα γνωστά “λόμπι”» προσέθεσε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι «ο αριθμός των αιτήσεων για την επιστολική ψήφο από ομογενείς επιβεβαιώνει το ΚΚΕ, που σταθερά τονίζει ότι η αποχή είναι ζήτημα πολιτικό και όχι τεχνικό.

Ότι, ιδιαίτερα για τους κατοίκους του εξωτερικού, έχει να κάνει με τους πραγματικούς δεσμούς που διατηρούν με τη χώρα και τα τεκταινόμενα σε αυτή, με το κατά πόσο το εκλογικό αποτέλεσμα πρόκειται να επηρεάσει τη ζωή τους. Γι’ αυτό είχαμε υποστηρίξει την ύπαρξη ορισμένων κριτηρίων ώστε να διευκολύνονται να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους οι απόδημοι, που όντως έχουν τέτοιους δεσμούς.

Είχαμε επίσης προτείνει να ανοίξουν πολλά περισσότερα εκλογικά τμήματα για αυτόν τον σκοπό, ώστε να μην απαιτούνται μεγάλα ταξίδια. Η κυβέρνηση της ΝΔ αποφάσισε να καταργήσει εντελώς τα εκλογικά τμήματα στο εξωτερικό γιατί, λέει, “κοστίζουν πολύ”».

Προσέθεσε ότι η αποχή έχει να κάνει και με τις πολιτικές του ελληνικού κράτους και των κυβερνήσεων που «έδιωξαν τους απόδημους και σήμερα τους αποξενώνουν».

«Οι κίνδυνοι που είχαμε επισημάνει για τη δυνητική -το τονίσαμε αυτό- αλλοίωση του εκλογικού σώματος, λόγω της μη ύπαρξης κριτηρίων στον νόμο, παραμένουν όσο παραμένει το αναχρονιστικό δίκαιο του “αίματος” και όσο υπάρχουν οι διάφοροι μηχανισμοί που μπορούν, όταν για τους δικούς τους λόγους το αποφασίσουν, να κινητοποιηθούν προς αυτή την κατεύθυνση για να επηρεάσουν το αποτέλεσμα» σημείωσε και προσέθεσε:

«Από εκεί και πέρα, εμείς καλέσαμε τους Έλληνες του εξωτερικού να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα της επιστολικής ψήφου, αφού, όπως αποφάσισε η κυβέρνηση της ΝΔ, αυτή είναι η μόνη επιλογή τους για να πάρουν μέρος στις ευρωεκλογές. Και τώρα καλούμε όσους έκαναν αίτηση να ψηφίσουν και να δυναμώσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ».

Ο Δ. Κουτσούμπας εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι «η ενίσχυση του ΚΚΕ θα συνεχιστεί και στις ευρωεκλογές της 9ης Ιούνη. Οι Έλληνες μετανάστες έχουν επιπλέον λόγους να “κοκκινίσουν” ακόμα περισσότερο το εκλογικό αποτέλεσμα, όπως έκαναν και στις προηγούμενες εκλογές, δίνοντας στο ΚΚΕ 12% στο εξωτερικό και στη Γερμανία συγκεκριμένα 15%».

«Οι Έλληνες που ζουν στη Γερμανία έχουν διπλή πείρα. Γιατί η ζωή εκεί έχει αντίστοιχες δυσκολίες με αυτές της Ελλάδας, γιατί παρόμοια αντιλαϊκά μέτρα προωθούνται με πυρήνα τις αποφάσεις που παίρνονται στην ΕΕ» είπε, προσθέτοντας, μεταξύ άλλων: «οι Έλληνες της Γερμανίας έχουν έναν παραπάνω λόγο να ψηφίσουν το ΚΚΕ, γιατί έχει στο ευρωψηφοδέλτιό του έναν δικό τους άνθρωπο, τον Παναγιώτη Αλωπούδη, εκλεγμένο συνδικαλιστή από τον χώρο της Υγείας, που ξέρει καλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και είναι πάντα μπροστά, σε κάθε αγώνα».

«Όσο για τον κίνδυνο της ανόδου των εθνικιστικών-φασιστικών μορφωμάτων αυτός είναι υπαρκτός δεδομένου ότι γίνεται προσπάθεια η δικαιολογημένη οργή των λαών της Ευρώπης απέναντι στην ΕΕ και τις κυβερνήσεις να στραφεί σε τέτοιες, ανώδυνες για το σύστημα “λύσεις”» ανέφερε.

«Το 46% του ελληνικού λαού που δηλώνει ότι θέλει να αποδοκιμάσει τις πολιτικές της ΕΕ, έχει ευτυχώς επιλογή: Το ΚΚΕ, που είναι το μόνο κόμμα που παλεύει για έναν άλλο δρόμο για τη χώρα μας, έξω από τα δεσμά της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, με τον εργαζόμενο λαό στην εξουσία και ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει» υπογράμμισε, καταλήγοντας στη συνέντευξή του ο Δ. Κουτσούμπας.

Ροή Ειδήσεων

olympiacos panathinaikos 120624

12/06/2024 | 23:33

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός AKTOR 85-88: Τεράστιο «διπλό» για τους «πράσινους» – Στο ΟΑΚΑ θα κριθεί ο τίτλος

12/06/2024 | 23:22

Φωτιά στον Ασπρόπυργο, επιχειρούν 15 πυροσβέστες

12/06/2024 | 23:12

Στόλτενμπεργκ: Η Συμμαχία προσαρμόζει το πυρηνικό της οπλοστάσιο στις τρέχουσες απειλές για την ασφάλεια
pyrosvestiki fotia (2)

12/06/2024 | 23:02

Yπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στη Λιβαδειά

12/06/2024 | 22:52

Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο για τον καύσωνα – Στον… φούρνο και αύριο η χώρα με θερμοκρασίες άνω των 42°C

12/06/2024 | 22:42

Απαγόρευση κυκλοφορίας μέχρι την Παρασκευή στο Περιαστικό Δάσος Θεσσαλονίκης
seismos

12/06/2024 | 22:30

Ισχυρός σεισμός 4,9 Ρίχτερ στη Ρόδο

12/06/2024 | 22:20

Κλήρωση ΛΟΤΤΟ 2525: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί

12/06/2024 | 22:10

Σοφία Αρβανίτη: «Υπήρξε σχέση μου με διάσημο πρόσωπο που δεν μαθεύτηκε»
navtex 120624

12/06/2024 | 21:59

Προκαλεί με NAVTEX η Τουρκία: «Δεν υπάρχουν οριοθετημένα θαλάσσια σύνορα» διαμηνύει για έρευνες ελληνικούς σκάφους στον Έβρο

12/06/2024 | 21:49

Τζένη Καζάκου: «Λόγω οικογένειας θα ανοίξουν πέντε πόρτες παραπάνω»

12/06/2024 | 21:38

Φωτιά σε κατοικημένη περιοχή στη Λιβαδειά
kasselakis 110624

12/06/2024 | 21:32

Κασσελάκης: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την πρόωρη αποπληρωμή δανείων θα ζημιώσει σίγουρα τη χώρα

12/06/2024 | 21:21

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 97 ετών ο λαογράφος Χριστόφορος Χριστοφορίδης

12/06/2024 | 21:09

Ναταλία Δραγούμη: «Εδώ και 20 χρόνια κρατάω ένα σβηστό τσιγάρο στο χέρι»
pasok grafeia sima 120624
Εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ: Ποιοι βουλευτές θέτουν θέμα ηγεσίας – Τι απαντά η Χαριλάου Τρικούπη
screenshot 20
Το μοναδικό ρεκόρ ψήφων του Κουράκη στο «πράσινο» ευρωψηφοδέλτιο σε όλη την Επικράτεια
akrita loupakh
Καβγάς Ακρίτα – Λουπάκη για τις έδρες της Νέας Αριστεράς: Τις έδρες πίσω – Είσαι επιλεγμένη και μη εκλεγμένη
screenshot 30
Απάντηση Τεμπονέρα: Ήμουν πολλά χρόνια πριν από τον Κασσελάκη, θα παραμείνω και μετά από αυτόν
milena apostolaki
Μιλένα Αποστολάκη: Μας προβληματίζει όλους το αποτέλεσμα – Να ληφθούν οι αναγκαίες πρωτοβουλίες στο ΠΑΣΟΚ
screenshot 10
O Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος θέτει θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ – Να γίνουν εκλογές αρχηγού μέχρι το τέλος του 2024