Αθήνα

 

31 oC

αυξημένες νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

screenshot 8
Δήμητρα Γαλάνη: «Τζάμπα «έφυγε» ο Παύλος, ήταν κρίμα και δεν του άξιζε αυτό»
koutsoumpas2 kke 230424

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: Να ενισχύσουν το ΚΚΕ όλοι όσοι παίρνουν κουράγιο και δύναμη από τους αγώνες στη Ελλάδα

«Οι δυο συγκεντρώσεις στον Καναδά, στο Μόντρεαλ και στο Τορόντο, είναι η απόδειξη ότι το κόμμα μας, οι ιδέες μας έχουν πολύ βαθιές ρίζες, οι οποίες ξεπερνούν τα σύνορα της χώρας» ανέφερε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην ομιλία του, χθες το βράδυ ,στην εκδήλωση που πραγματοποίησε η Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ στο Τορόντο.

«Ξέρουμε ότι είναι αρκετοί αυτοί που επισκέπτονται και θα επισκεφτούν την ελληνική κοινότητα στον Καναδά ζητώντας από τους Έλληνες του εξωτερ ικού να στηρίξουν τα κόμματά τους στις ευρωεκλογές του Ιούνη.

Μάλιστα ο Έλληνας πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος επισκέφτηκε πρόσφατα τον Καναδά, διαβεβαίωσε τους Έλληνες ομογενείς πως “η χώρα μας δεν είναι πλέον το “μαύρο πρόβατο” της ευρωπαϊκής οικογένειας”» είπε, σημειώνοντας ότι «με αυτά τα περί “ευρωπαϊκής οικογένειας” ο πρωθυπουργός προσπαθεί να δώσει στην ΕΕ χαρακτηριστικά που δεν έχει».

«Η ΕΕ ούτε ήταν ποτέ, ούτε είναι, η Ευρώπη των λαών. Η ΕΕ είναι ένωση καπιταλιστικών κρατών που φαγώνονται μεταξύ τους όταν πρόκειται να υπερασπίσουν τα συμφέροντα των μονοπωλίων των χωρών τους, και μονιάζουν όταν πρόκειται να επιτεθούν στους λαούς τους» είπε ο Δ. Κουτσούμπας, τονίζοντας ότι «πίσω από όλα τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός μας βρίσκεται η επιδίωξη του μεγάλου κεφαλαίου για μεγιστοποίηση της κερδοφορίας του, που φέρει τη σφραγίδα μιας οδηγίας, ενός κανονισμού, μιας συνθήκης της ΕΕ».

Σχολιάζοντας την αναφορά του πρωθυπουργού, στη διάρκεια της ίδιας επίσκεψης, ότι η χώρα πλέον «εκπροσωπείται αποτελεσματικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση και συνεργάζεται με τους εταίρους της για την επίλυση πολύ περίπλοκων παγκόσμιων προβλημάτων» είπε οτι ο κ. Μητσοτάκης εννοεί «την απογείωση της εμπλοκής της Ελλάδας στο πλευρό των ΗΠΑ του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, στους δύο μεγάλους πολέμους που μαίνονται αυτή την περίοδο στην περιοχή μας στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή».

«Η Ελλάδα είναι βουτηγμένη μέχρι το λαιμό στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Δηλαδή, εμπλέκεται στηρίζοντας τα σχέδιά τους και στις δύο αυτές ιμπεριαλιστικές συγκρούσεις, μετατρέποντας τη χώρα μας, τον λαό μας σε στόχο αντιποίνων» σημείωσε και πρόσθεσε:

«Γι’ αυτό και το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά στον αγώνα για να δυναμώσει η λαϊκή απαίτηση προς την κυβέρνηση της ΝΔ, για να αποσύρει άμεσα την στήριξή της στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ και να απεμπλακεί η χώρα μας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις και υποδομές, να επιστρέψει η Φρεγάτα «Ύδρα» από την επιχείρηση ΑΣΠΙΔΕΣ της ΕΕ στην Ερυθρά Θάλασσα.

Μπαίνει μπροστά για να είναι ο λαός μας σε ετοιμότητα, για να μην αποδεχθεί να γίνει “κρέας για τα κανόνια” των ιμπεριαλιστών, για τα συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης που διεκδικεί μερίδιο από τη μοιρασιά και γι’ αυτό μας εμπλέκει στο μακελειό».

«Και στις ευρωεκλογές ο λαός πρέπει να στείλει το δικό του μήνυμα: Να καταδικάσει αποφασιστικά την κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ που ευθυγραμμίζονται μαζί της, να δώσει δύναμη στο ΚΚΕ που παλεύει με συνέπεια για να ζήσουν οι λαοί ειρηνικά, αποτινάζοντας την καπιταλιστική βαρβαρότητα που γεννάει πολέμους, φτώχεια και προσφυγιά» υπογράμμισε.

Τόνισε ότι το ΚΚΕ «είναι το μόνο κόμμα που επιμένει να φωνάζει για αυτά τα ζητήματα, να ενημερώνει τον ελληνικό λαό, να προειδοποιεί για τις εξελίξεις, να αποκαλύπτει τι συμβαίνει και να μπαίνει μπροστά, για να οργανώνεται η λαϊκή πάλη ενάντια σε αυτή την επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας».

Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να ενισχυθεί στις ευρωεκλογές. Γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη που δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να ερμηνευτεί ως επιβράβευση αυτής της επικίνδυνης κατάστασης. Αντίθετα, θα αποτελέσει δύναμη για να την αντιπαλέψουμε ακόμα πιο δυναμικά από την επόμενη μέρα, όπως, φυσικά, και για να υπερασπιστούμε όλα τα δικαιώματα του ελληνικού λαού».

Επισήμανε, ακόμα, ότι παρά τα λεγόμενα περί «των μεγάλων συμμάχων που θα προστατεύσουν την Ελλάδα σε μια κρίσιμη στιγμή, για παράδειγμα, ενάντια στην επιθετικότητα της τουρκικής αστικής τάξης», το ΚΚΕ λέει καθαρά πως «ποτέ δεν αποδείχθηκε κάτι τέτοιο, ούτε πρόκειται να συμβεί. Αυτοί οι “σύμμαχοι” δεν ξέρουν από δίκιο, δεν έχουν καμία μπέσα».

Υπενθύμισε ότι η Τουρκία «έθεσε ξανά θέμα “γκρίζων ζωνών” στο Αιγαίο, αποδεικνύοντας ότι καμία από τις απαράδεκτες διεκδικήσεις της δεν έχει εγκαταλείψει» προσθέτοντας ότι «αυτά τα θέτει με τις “πλάτες” των συμμάχων, κυρίως των ΗΠΑ».

«Στην πραγματικότητα, αυτό που τους ενδιαφέρει και προετοιμάζουν, είναι μια διευθέτηση υπό ΝΑΤΟϊκή “ομπρέλα” στο Αιγαίο, που θα είναι στη λογική της συνεκμετάλλευσης και της συνδιαχείρισης, όχι βέβαια για το καλό και την ευημερία των δύο λαών, αλλά κάποιων επιχειρηματικών ομίλων, ενεργειακών και άλλων. Μιας διευθέτησης προσωρινής, όπως είναι όλες στον καπιταλισμό, που θα περικλείει τον σπόρο των επόμενων συγκρούσεων.

Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να παλεύει με όλες τις δυνάμεις του, ενάντια στον επικίνδυνο εφησυχασμό που καλλιεργούν όλοι οι άλλοι, να ενημερώνει και να κινητοποιεί τον λαό» υπογράμμισε.

«Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ με χιλιάδες ψήφους Ελλήνων του εξωτερικού, είναι όρος για να τεθεί μαχητικά στο προσκήνιο η απαίτηση ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών, στον αντίποδα της λογικής των μειωμένων απαιτήσεων, που υποσκάπτει τους αγώνες και τις διεκδικήσεις των μεταναστών τόσο απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση, όσο και απέναντι στις κυβερνήσεις των χωρών που διαμένουν.

Οι Έλληνες του εξωτερικού μπορούν να στείλουν το μήνυμα ότι η εργατική – λαϊκή αντεπίθεση είναι η απαίτηση των καιρών.

Ότι δεν υπάρχει ρεαλιστική προοπτική διεξόδου από τα αδιέξοδα του καπιταλισμού, σε άλλο δρόμο πέρα από το δρόμο της ενίσχυσης της λαϊκής διεκδίκησης, με τις σύγχρονες ανάγκες μας στην προμετωπίδα των αγώνων, έξω από την ΕΕ των μονοπωλίων, του εθνικισμού, του ρατσισμού, των πολέμων, με λαϊκή εξουσία» είπε ο Δ. Κουτσούμπας.

«Η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ από Έλληνες κατοίκους του εξωτερικού θα είναι το πιο ισχυρό μήνυμα που μπορεί να δοθεί και στις χώρες κατοικίας τους, για την ενίσχυση της αισιόδοξης προσπάθειας που κάνει το ΚΚΕ μαζί με άλλα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα, να ξαναγεννηθεί και να δυναμώσει η σπίθα του διεθνούς εργατικού κομμουνιστικού κινήματος» τόνισε.

«Κι από τον Καναδά, οι Έλληνες του εξωτερικού μπορούν να στείλουν ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, που κανείς δεν μπορεί να το διαβάσει αλλιώς: ΚΚΕ!» είπε ο Δ. Κουτσούμπας και κατέληξε στην ομιλία του:

«Όλοι όσοι παίρνουν κουράγιο και δύναμη από τους αγώνες που δυναμώνουν στη Ελλάδα, μια επιλογή έχουν: Να δυναμώσουν το ΚΚΕ που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτών των αγώνων».

Ροή Ειδήσεων

olympiacos panathinaikos 120624

12/06/2024 | 23:33

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός AKTOR 85-88: Τεράστιο «διπλό» για τους «πράσινους» – Στο ΟΑΚΑ θα κριθεί ο τίτλος

12/06/2024 | 23:22

Φωτιά στον Ασπρόπυργο, επιχειρούν 15 πυροσβέστες

12/06/2024 | 23:12

Στόλτενμπεργκ: Η Συμμαχία προσαρμόζει το πυρηνικό της οπλοστάσιο στις τρέχουσες απειλές για την ασφάλεια
pyrosvestiki fotia (2)

12/06/2024 | 23:02

Yπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στη Λιβαδειά

12/06/2024 | 22:52

Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο για τον καύσωνα – Στον… φούρνο και αύριο η χώρα με θερμοκρασίες άνω των 42°C

12/06/2024 | 22:42

Απαγόρευση κυκλοφορίας μέχρι την Παρασκευή στο Περιαστικό Δάσος Θεσσαλονίκης
seismos

12/06/2024 | 22:30

Ισχυρός σεισμός 4,9 Ρίχτερ στη Ρόδο

12/06/2024 | 22:20

Κλήρωση ΛΟΤΤΟ 2525: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί

12/06/2024 | 22:10

Σοφία Αρβανίτη: «Υπήρξε σχέση μου με διάσημο πρόσωπο που δεν μαθεύτηκε»
navtex 120624

12/06/2024 | 21:59

Προκαλεί με NAVTEX η Τουρκία: «Δεν υπάρχουν οριοθετημένα θαλάσσια σύνορα» διαμηνύει για έρευνες ελληνικούς σκάφους στον Έβρο

12/06/2024 | 21:49

Τζένη Καζάκου: «Λόγω οικογένειας θα ανοίξουν πέντε πόρτες παραπάνω»

12/06/2024 | 21:38

Φωτιά σε κατοικημένη περιοχή στη Λιβαδειά
kasselakis 110624

12/06/2024 | 21:32

Κασσελάκης: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την πρόωρη αποπληρωμή δανείων θα ζημιώσει σίγουρα τη χώρα

12/06/2024 | 21:21

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 97 ετών ο λαογράφος Χριστόφορος Χριστοφορίδης

12/06/2024 | 21:09

Ναταλία Δραγούμη: «Εδώ και 20 χρόνια κρατάω ένα σβηστό τσιγάρο στο χέρι»
pasok grafeia sima 120624
Εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ: Ποιοι βουλευτές θέτουν θέμα ηγεσίας – Τι απαντά η Χαριλάου Τρικούπη
screenshot 20
Το μοναδικό ρεκόρ ψήφων του Κουράκη στο «πράσινο» ευρωψηφοδέλτιο σε όλη την Επικράτεια
akrita loupakh
Καβγάς Ακρίτα – Λουπάκη για τις έδρες της Νέας Αριστεράς: Τις έδρες πίσω – Είσαι επιλεγμένη και μη εκλεγμένη
screenshot 30
Απάντηση Τεμπονέρα: Ήμουν πολλά χρόνια πριν από τον Κασσελάκη, θα παραμείνω και μετά από αυτόν
milena apostolaki
Μιλένα Αποστολάκη: Μας προβληματίζει όλους το αποτέλεσμα – Να ληφθούν οι αναγκαίες πρωτοβουλίες στο ΠΑΣΟΚ
screenshot 10
O Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος θέτει θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ – Να γίνουν εκλογές αρχηγού μέχρι το τέλος του 2024