Αθήνα

10 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Ναταλία Λινού: Η κόρη της Αθηνάς Λινού, διευθύντρια στο Χάρβαρντ που μίλησε για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξανά… μανα τα ίδια! Κρέτσος: «Δεν θα δοθούν προσωρινές άδειες- Διαγωνισμός από την αρχή»

Ένα πραγματικό «μπάχαλο» επικρατεί στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών με τις αλλαγές εκ μέρους της κυβέρνησης να είναι συνεχείς και αυτή τη φορά ο γενικός γραμματέας Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος...

Ένα πραγματικό «μπάχαλο» επικρατεί στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών με τις αλλαγές εκ μέρους της κυβέρνησης να είναι συνεχείς και αυτή τη φορά ο γενικός  γραμματέας Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος.

Όπως είπε ο κ. Κρέτσος στο ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά», «η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε προσωρινή αδειοδότηση με υπουργική απόφαση και θα αναμένει την οριστική αδειοδότηση με νέο διαγωνισμό, που θα ξεκινήσει τον επόμενο χρόνο».

Για τον ακριβή αριθμό των τηλεοπτικών αδειών που θα προκηρύξει το ΕΣΡ, ο κ. Κρέτσος σημείωσε ότι ο τελικός αριθμός δεν θα απέχει πολύ από τους αρχικούς σχεδιασμούς, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «η χωρητικότητα του φάσματος της Digea μπορεί να χωρέσει μέχρι έξι κανάλια υψηλής ευκρίνειας».

Μάλιστα, παρατήρησε ότι «δύο επιχειρηματικά σχήματα που πλήρωσαν δεν εκπέμπουν, ενώ άλλοι που δεν έχουν πληρώσει εκπέμπουν», εκτιμώντας ότι «αυτό από μόνο του είναι ένας παράγοντας που θα αναγκάσει το ΕΣΡ να σπεύσει να αποκαταστήσει τη νομιμότητα».

Σε ό,τι αφορά τις ραδιοφωνικές άδειες, είπε ότι μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2017 θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες, ενώ ερωτηθείς εάν υπάρχουν σκέψεις για δημόσιο φορέα ακροαματικότητας και τηλεθέασης, απάντησε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να φέρει στην Ελλάδα ένα αξιόπιστο μέσο μέτρησης και γι΄ αυτό μελετά όλα τα διεθνή μοντέλα.

Γεννηματά για Μητσοτάκη: Έπρεπε να μπει σε καραντίνα – Υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά;
Παράταση του lockdown μέχρι τις 6 το πρωί της 7ης Δεκεμβρίου
Στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο ο Μητσοτάκης – Ελπίδες για σταδιακή αποκλιμάκωση των κρουσμάτων
Δημοσκόπηση Metron Analysis: Me 16,1% προηγείται η ΝΔ- Το 41% λέει ότι δεν θα έκανε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού
Ο Νίκος Βαφειάδης ορίστηκε αντιδήμαρχος στη θέση της Αλεξίας Εβερτ
Η Δράμα θα είναι ο επόμενος σταθμός των επισκέψεων Τσίπρα- Εντείνεται η κριτική στην κυβέρνηση