Αθήνα

14 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Survivor: «Κράξιμο» για τη μονομαχία με βάρη – «Απάνθρωπο», «απαράδεκτο», «βασανιστήρια», έγραψαν στο Twitter

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κρούσματα και μεταλλάξεις κρίνουν το γενικό lockdown – Η απάντηση Ταραντίλη και το “μήνυμα” πίσω από τις γραμμές για την Ικαρία

Εξαιρετικά κρίσιμη αναμένεται αυτή η εβδομάδα ως προς τα επόμενα βήματα των ειδικών και της κυβέρνησης απέναντι στον κορονοϊό, με το ενδεχόμενο ακόμη και του γενικού lockdown σε Αττική και Θεσσαλονίκη να μην έχει εκλείψει.

Η πορεία των κρουσμάτων και κυρίως του δείκτη θετικότητας θα είναι εκείνη που θα καθορίσει τις εξελίξεις και τις όποιες αποφάσεις την Παρασκευή, ως είθισται πλέον, μετά την εισήγηση της επιτροπής των ειδικών.

Αυτή τη στιγμή το γενικό lockdown δεν φαίνεται ν’ αποτελεί επιλογή, ωστόσο η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων των μεταλλάξεων του ιού και η λήψη των μέτρων για τα Σαββατοκύριακα σε Αττική και Θεσσαλονίκη δείχνουν πως τα πράγματα βρίσκονται σε οριακό σημείο. Αν ληφθούν υπόψη και οι προειδοποιήσεις των ειδικών πως οι εισαγωγές στα νοσοκομεία έχουν αυξηθεί τα τελευταία 24ωρα, τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό πως επικρατεί «κόκκινος συναγερμός» για ν’ αποφευχθούν τα χειρότερα και συγκεκριμένα η πίεση στο σύστημα υγείας που θα μπορούσε να προκαλέσει εκ νέου συμφόρηση στις ΜΕΘ.

Την ίδια στιγμή, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η πρόταση του Ηλία Μόσιαλου για αλλαγές στον τρόπο συγκρότησης και λειτουργίας της επιτροπής των ειδικών. Όπως είπε στον Σκάι, χρειάζεται η επιτροπή να ενισχυθεί με περισσότερες ειδικότητες, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο λόγω των μεταλλάξεων να χρειαστεί πλέον και τρίτη δόση του εμβολίου. Πάντως, ο κ. Μόσιαλος χαρακτήρισε «επαρκή» τα μέτρα που έχουν ληφθεί, αλλά κι εκείνος προειδοποίησε πως εάν αλλάξουν και επιβαρυνθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα το επόμενο διάστημα, τότε θα χρειαστούν επιπλέον μέτρα.

Σε ό,τι αφορά το πολιτικό ζήτημα που ανέκυψε με το «τραπέζωμα» του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ικαρία και τα πυρά της αντιπολίτευσης κατά του πρωθυπουργού, η δήλωση-απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Χρήστου Ταραντίλη και συγκεκριμένα ο τρόπος με τον οποίο κλείνει δείχνει πως και στο εσωτερικό της κυβέρνησης υπάρχει η αίσθηση πως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν με τον τρόπο που θα έπρεπε.

«Σε κάθε περίπτωση, στις μελλοντικές περιοδείες του πρωθυπουργού θα καταβληθεί κάθε δυνατή φροντίδα, έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί καμία εσφαλμένη εικόνα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ταραντίλης, εγκαλώντας παράλληλα τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα ότι δεν συμβάλλουν «εποικοδομητικά στον αγώνα της χώρας να καταπολεμήσει τις συνέπειες της πανδημίας», αλλά και ότι «προσκαλεί σε πορείες και συγκεντρώσεις, υπονομεύοντας την αποτελεσματικότητα των υγειονομικών μέτρων».

Μπακογιάννη για μετακίνηση εκτός Νομού το Πάσχα: Να ανοίξουμε με τεστ για να πάει ο κόσμος στα εξοχικά και τα χωριά του
Κρίσιμη εβδομάδα για… Πάσχα στο χωριό – Τα επιδημιολογικά δεδομένα και οι γενικότερες συνθήκες καθυστερούν τις αποφάσεις
Γεννηματά κατά κυβέρνησης: «Επιδείξατε ανεπάρκεια και ανικανότητα» – 5 προτάσεις από το Κίνημα Αλλαγής για τον Τουρισμό
Γερουλάνος κατά κυβέρνησης: Τα έχει κάνει μαντάρα- Πιστεύει ότι θα αγοράσει τη χαμένη αξιοπιστία της με τα χρήματα της ΕΕ
Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά άνοιγμα της εστίασης
Πελώνη για κορονοπάρτι: Κάνουμε έκκληση στην κοινωνική ευθύνη όλων να τηρήσουν τα μέτρα