Αθήνα

21 oC

ελαφρές νεφώσεις

«Ξεσπάθωσε» ο Άδωνις κατά των Λυριτζή- Οικονόμου με αφορμή την τιμωρία στους καταληψίες μαθητές

«Ξεσπάθωσε» ο Άδωνις κατά των Λυριτζή- Οικονόμου με αφορμή την τιμωρία στους καταληψίες μαθητές

«Καταπέλτης» κατά των παρουσιαστών του ΣΚΑΙ Δημήτρη Λυριτζή και Βασίλη Οικονόμου ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή τον τρόπο παρουσίασης από την εκπομπή του θέματος σχετικά με την καταδίκη μαθητών σε κοινωνική εργασία μετά την κατάληψη σε σχολείο στο Ρέθυμνο.

Ο κ. Γεωργιάδης ψέγει τους δύο παρουσιαστές, επειδή συντάχθηκαν με τους συνδικαλιστές και καταδίκασαν τον Διευθυντή του σχολείου που τιμώρησε τα παιδιά για ζημιές που προκλήθηκαν στους χώρους του σχολείου στη διάρκεια της κατάληψης.

Όπως αναφέρει στη μακροσκελή ανάρτηση του «αντί να επιβραβεύσουμε τον πρώτο Διευθυντή Σχολείου που στάθηκε όρθιος απέναντι στην Γενική Ανομία και Ναι βοηθησε εξαιρετικά τους μαθητές του να καταλαβουν ένα σπουδαίο μαθημα ζωής (ότι η παραβιαση των νόμων έχει συνέπειες) αυτοί "εκτελεσαν" δημοσίως τον Διευθυντή συμφωνώντας πλήρως με τους συνδικαλιστές...».

Σε άλλο σημείο επισημαίνει επίσης: «Ονειρεύομαι μία Ελλάδα που Διευθυντές σαν αυτόν θα είναι παράδειγμα προς μίμηση και όχι προς αποφυγή...».

Αναλυτικά η ανάρτηση του έχει ως εξής:

«Αφορμή για την παρούσα ανάρτηση, ο τρόπος που παρουσιάστηκε στην σημερινή πρωινή εκπομπή του Σκαι από τους κ. Λυριτζή και Οικονόμου, το θέμα της καταδίκης σε κοινωνική εργασία 3 μαθητών, μετά από καταγγελία του Διευθυντού τους στην Αστυνομία για κατάληψη.

Οι παρουσιαστές σε απόλυτη ταύτιση με μια εκπρόσωπο της Τοπικής ΕΛΜΕ κατηγορούσαν τον Διευθυντή διότι τόλμησε να εφαρμόσει το νόμο και μάλιστα δεχονταν ως φυσιολογική την ανακοίνωση της, ότι θα τον διαγράψουν από τον Σύλλογο διότι τόλμησε να τον εφαρμόσει...

Βασικά επιχειρήματα δύο. Α) οι καταληψίες δεν έκαναν φθορές στο σχολείο και είχαν δίκαια αιτήματα και Β) ότι δεν είναι ορθό παιδαγωγικά αυτό που έγινε, τραυματίζει τα παιδιά κλπ...

Ούτε καν πέρασε από το μυαλό των παρουσιαστών, που ασφαλώς εκφράζουν την Κοινή Γνώμη στην Ελλάδα, ότι πολύ απλά οι Καταλήψεις Απαγορεύονται ασχέτως αιτημάτων και φθορών. Εντυπωσιάστηκαν διότι είπαν ότι "αυτό στην Ελλάδα δεν έχει ξαναγίνει ποτέ" και σε μια Χώρα που κανείς δεν εχει μάθει να σέβεται τους νόμους και που στην ουσία γι'αυτό χρεωκοπησαμε, εντυπωσιάστηκαν όχι γιατί δεν έχει ξανατολμησει ένας Διευθυντής να εφαρμόσει το νόμο, αλλά το γιατί ένας τόλμησε...

Αντί να επιβραβεύσουμε τον πρώτο Διευθυντή Σχολείου που στάθηκε όρθιος απέναντι στην Γενική Ανομία και Ναι βοηθωσε εξαιρετικά τους μαθητές του να καταλαβουν ένα σπουδαίο μαθημα ζωής (ότι η παραβιαση των νόμων έχει συνέπειες) αυτοί "εκτελεσαν" δημοσίως τον Διευθυντή συμφωνώντας πλήρως με τους συνδικαλιστές.

Όμως όλη αυτή η υποκρισία δεν απαντά στο κρισιμο ερωτημα. Γιατί ενώ όλοι όσοι έχουν δημόσιο λόγο υπερασπίζονται το δικαίωμα στην κατάληψη κλπ εάν όμως έχουν την οικονομική δυνατότητα πάνε τα παιδιά τους (μπορεί και οι ίδιοι οι παρουσιαστές να το έχουν κάνει δεν το γνωρίζω) σε ιδιωτικό σχολείο όπου ποτέ και πουθενά δεν γίνεται κατάληψη;

Διότι γνωρίζουν ότι στην πραγματικότητα αυτού του τύπου η συμπεριφορά βλάπτει και το Σχολείο και τα παιδιά Αλλά προτιμούν να χαϊδεύουν αυτιά και να συμβάλουν στην ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς.

Εγώ ονειρεύομαι Δημόσια Σχολεία αντάξια ή και καλύτερα των Ιδιωτικών. Ονειρεύομαι μία Ελλάδα χωρίς την κουλτούρα της Ανομίας που διαχέεται στην Κοινωνία μας παντού και φυσικά Σχολεία και Πανεπιστήμια χωρίς ατέρμονες καταλήψεις.

Ονειρεύομαι μία Ελλάδα που Διευθυντές σαν αυτόν θα είναι παράδειγμα προς μίμηση και όχι προς αποφυγή.

Εάν φτιάξουμε μία τέτοια Ελλάδα δεν θα έχουμε ανάγκη από κανένα Μνημόνιο, εάν όμως επιμένουμε να υπερασπιζόμαστε την κουλτούρα που μας έφερε εδώ τότε η παραμονή μας στην παρακμή θα είναι εξασφαλισμένη.

Μπραβο και στον Διευθυντή και στην Δικαιοσύνη, τα παιδιά αυτά κανένα στίγμα δεν πήραν, πήραν ένα σπουδαίο μάθημα που αν το καταλάβουν θα γίνουν καλύτεροι πολίτες Αύριο».

Send this to a friend