Αθήνα

9 oC

αραιές νεφώσεις

Πάλι τα ίδια… Αδιέξοδο στο θέμα του χρέους και ο Ξυδάκης δεν αποκλείει ρήξη με δανειστές!

Πάλι τα ίδια… Αδιέξοδο στο θέμα του χρέους και ο Ξυδάκης δεν αποκλείει ρήξη με δανειστές!

Γιατί όχι και ρήξη με τους δανειστές είπε εμμέσως πλην σαφώς την Τρίτη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης, μιλώντας στον «Realfm».

«Αν έχεις κάνει όλα αυτά που σού ζητούν οι δανειστές, τα οποία είναι πολύ επώδυνα και πολύ δυσάρεστα και υφεσιογόνα, εάν ο εταίρος έχει γίνει στυγνός δανειστής, ο οποίος είναι και ψεύτης και δεν τηρεί αυτά τα οποία συμφωνεί και αλλάζει το πλαίσιο της συμφωνίας διαρκώς, πρέπει να εξετάσουμε όλα τα ενδεχόμενα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ξυδάκης, που πρόσθεσε ωστόσο ότι «δεν είναι ώρα να μιλήσουμε για ρήξη… Υπάρχουν πάρα πολλά περιθώρια κινήσεων και είναι πάρα πολύ νωρίς. Θα πρέπει να απαιτήσουμε τουλάχιστον, κι αυτό δεν είναι θέμα μόνο της κυβέρνησης είναι όλου του ελληνικού λαού, να σέβονται το πλαίσιο μίας συμφωνίας».

Απαντώντας στο ερώτημα εάν στις 15 Ιουνίου δεν υπάρξει η λύση που μπορεί να δεχθεί η κυβέρνηση θα ήταν μία επιλογή, όπως γράφει η Bild, να παραιτηθεί η Ελλάδα από την επόμενη δόση και να πληρώσει με τα χρήματα που υπάρχουν στην άκρη, είπε: «Αυτό δεν το γνωρίζω. Το γράφει η Bild. Η Bild γράφει πράγματα που θα ήθελε να συμβούν στην Ελλάδα το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, συνήθως. Δεν τον γνωρίζω αυτόν τον σχεδιασμό, ουδέποτε έχει αναφερθεί σε καμία δημόσια συζήτηση, ούτε στις ενημερώσεις που έχουμε. Αυτό σημαίνει μία ρήξη η οποία θα μπορούσε να συμβεί, αλλά κανείς δεν την έχει αναφέρει, κανείς δεν την βάζει στο τραπέζι».

Send this to a friend