Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Ντροπιαστικό περιστατικό: Πετάει σκουπίδια από τον 2ο και λέει στην καθαρίστρια «δουλειά σου είναι» (ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΔΟΣΗ ΔΝΤ: “ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ!

Σύμφωνα με δημοσίευμα του iefimerida.gr το οποίο επικαλείται εξακριβωμένες πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας σχεδιάζει να παίξει το ύστατο χαρτί έναντι των εταίρων και δεν προτίθεται να πληρώσει τη δόση-πακέτο στο ΔΝΤ στις 30 Ιουνίου, ύψους 1,6 δισ. ευρώ. Η Αθήνα είχε ζητήσει από το ΔΝΤ να πάνε πακέτο όλες οι δόσεις του Ιουνίου για να […]

Σύμφωνα με δημοσίευμα του iefimerida.gr το οποίο επικαλείται εξακριβωμένες πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας σχεδιάζει να παίξει το ύστατο χαρτί έναντι των εταίρων και δεν προτίθεται να πληρώσει τη δόση-πακέτο στο ΔΝΤ στις 30 Ιουνίου, ύψους 1,6 δισ. ευρώ.

Η Αθήνα είχε ζητήσει από το ΔΝΤ να πάνε πακέτο όλες οι δόσεις του Ιουνίου για να πληρωθούν στις 30 του μηνός. Πολλά δημοσιεύματα είχαν συγκρίνει τότε την Ελλάδα με την αφρικανική Ζάμπια, η οποία είχε ζητήσει την ίδια μεταχείριση από το ΔΝΤ τη δεκαετία του ’90. Το ΔΝΤ έκανε δεκτό το αίτημα της Ελλάδας και η πληρωμή της δόσης έχει προγραμματιστεί για τις 30 Ιουνίου.

[adsense]

Τα σχέδια του Αλέξη Τσίπρα άλλαξαν, σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πηγές, από υψηλά ιστάμενους πολιτικούς συνομιλητές του πρωθυπουργού. Η δόση δεν θα πληρωθεί, ώστε να εξαντληθεί και το τελευταίο χαρτί της Ελλάδας. Είναι προφανές ότι η απόφαση αυτή θα προκαλέσει παγκόσμιο σεισμό, με απρόβλεπτες συνέπειες στις αγορές. Ας σημειωθεί ότι ο κ. Τσίπρας διευκρινίζει στους συνομιλητές του ότι δεν έχει την πρόθεση να οδηγήσει σε ρήξη τη διαπραγμάτευση, αλλά προσδοκά ότι οι εταίροι θα υποχωρήσουν στο αίτημα της χώρας για αναδιάρθρωση του χρέους.

Ας σημειωθεί ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στο μπρίφινγκ της Δευτέρας, απαντώντας σε ερώτηση για το εάν θα πληρωθούν οι (μαζεμένες) δόσεις προς το ΔΝΤ στο τέλος του Ιουνίου, έδωσε μια πρόγευση της απόφασης της κυβέρνησης να μην πληρώσει. «Ελπίζουμε να έχει υπάρξει συμφωνία ώστε να μην έχει νόημα η σχετική συζήτηση», ήταν η απάντησή του.

Πηγή: www.iefimerida.gr

Δένδιας: «Να μην κρύψουμε τις διαφορές με την Άγκυρα κάτω από το χαλί»
Δένδιας: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ασκεί κινητική και δραστήρια εξωτερική πολιτική»
Μητσοτάκης από Διώρυγα Κορίνθου: Τα έργα αποτελούν έναυσμα για τη συνολικότερη αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής
Συνεδρίαση ΚΟ ΚΙΝΑΛ: Η γκρίνια για τα ποσοστά, τις κλειστές διαδικασίες και… το ΠΑΣΟΚ
Ο Τσίπρας αποφεύγει τις λακκούβες κι επιλέγει τον “άλλο δρόμο”
Μητσοτάκης: «Εργαστήκαμε ακούραστα για να στηρίξουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας»