Αθήνα

30 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Η απάντηση της Αθήνας στην Τουρκία: Ψυχραιμία, αποφασιστικότητα και υπεράσπισης κυριαρχίας – Τους αρχηγούς ενημερώνει ο Μητσοτάκης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Πιερρακάκης για τη λειτουργία του 112: «Μέχρι το τέλος του χρόνου θα είναι έτοιμο»

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης μίλησε στο ΘΕΜΑ 104,6 και στους Μπάμπη Κούτρα και Νίκο Φελέκη και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις κεραίες της κινητής τηλεφωνίας αλλά και στο 112.

Δείτε επίσης

Όθωνας: Εκλογές εκ των προτέρων «τζούφιες» δεν υπάρχουν – Τι είπε για πιθανή «επιστροφή» στο ΠΑΣΟΚ
Η ΟΛΜΕ κατά των πρότυπων σχολείων: «Η κοινωνία μας δε χρειάζεται ελιτίστικα σχολεία»

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης σχολίασε ότι όσον αφορά την ακτινοβολία των κεραιών της κινητής τηλεφωνίας, τόνισε ότι η Ελλάδα έχει τα χαμηλότερα όρια ακτινοβολίας συγκριτικά από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ενώ όπως είπε από τις 16,5 χιλιάδες κεραίες μόλις 4 είχαν κάποια παράβαση του ορίου όπου και πάλι είναι στο χαμηλότερο όριο.

Όσον αφορά το 112, ο αρμόδιος ο υπουργός αφού σχολίασε τη δυσλειτουργία των SMS σε συγκεκριμένες εταιρίες κινητών με έξυπνη εφαρμογή, είπε πώς έχει διευθετηθεί ήδη το ζήτημα αυτό καθώς εκείνος ήρθε σε απευθείας επικοινωνία με την εταιρία (apple). Ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα είναι έτοιμο το πρόγραμμα εμπλουτισμένου περιεχόμενου. Όπως είπε, σε περίπτωση ανάγκης θα είναι χρήσιμο το 112 κυρίως για μια μικρή γεωγραφική έκταση όπου σε έκτακτη περίπτωση ενδεχομένως να χρειαστεί εκκένωση.

Παράλληλα, όπως είπε για τις νέες ψηφιακές ταυτότητες θα είναι έτοιμες μετά τον διαγωνισμό το 2021. Ενώ για την απλούστευση διαδικασιών όπως πχ μετά τη γέννηση ενός παιδιού θα είναι επίσης έτοιμο ψηφιακά το 2021.

Εκτάκτως στο Ισραήλ ο Νίκος Δένδιας – Θα συναντηθεί με τον Νετανιάχου
Κουτσούμπας: ΕΕ, ΝΑΤΟ & ΗΠΑ υποθάλπουν την επιθετικότητα της Τουρκίας για τα δικά τους συμφέροντα
Συνομίλησε με Μακρόν ο Μητσοτάκης – «Τα είπε» και με τον πρόεδρο της Αιγύπτου
Η απάντηση της Αθήνας στην Τουρκία: Ψυχραιμία, αποφασιστικότητα και υπεράσπισης κυριαρχίας – Τους αρχηγούς ενημερώνει ο Μητσοτάκης
Ετοιμάζεται νέα παρέμβαση Μέρκελ στην ελληνοτουρκική ένταση; Για «δραματική κατάσταση», κάνουν λόγο διπλωματικές πηγές
ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Να μιλάει λιγότερο και να πράττει περισσότερα – Πως αντιδρούν τα κόμματα της Αντιπολίτευσης