Αθήνα

13 oC

ελαφρές νεφώσεις

Λάδι στη φωτιά από τον Κουρουμπλή! «Όποιος έχει τη μύγα… μυγιάζεται!»

Λάδι στη φωτιά από τον Κουρουμπλή! «Όποιος έχει τη μύγα… μυγιάζεται!»

Με διορθωτική του δήλωση ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής αντί να ζητήσει συγγνώμη για την απαράδεκτη δήλωσή του ότι «καλά κάνουν οι επιστήμονες και βγαίνουν στους δρόμους, θα χάσουν και κανένα κιλό» ρίχνει και άλλο λάδι στη φωτιά.

Και αυτό διότι παρά τα όσα υποστηρίζει ότι δεν ήθελε να θίξει κανέναν, εν συνεχεία αναφέρει πως «ενοχλήθηκαν αυτοί ακριβώς στους οποίους αναφέρθηκα και δικαίως μυγιάστηκαν αφού έχουν τη μύγα: Οι βαρόνοι του επαγγέλματος και όχι οι μαχόμενοι δικηγόροι».

[adsense]

Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού:

«Ύστερα από το σημερινό φεστιβάλ επικοινωνίας που στήθηκε από μερίδα των ΜΜΕ με την επικουρία κάποιων φορέων που εξέδωσαν σχετικές ανακοινώσεις, είμαι υποχρεωμένος να καταστήσω ορατό το προφανές και κατανοητό το αυτονόητο.

Το προφανές και αυτονόητο είναι ότι δεν θα μπορούσα ποτέ να αποδοκιμάσω κοινωνικούς αγώνες. Οι κοινωνικοί αγώνες είναι η αφετηρία της ζωής μου και της πολιτικής μου δράσης. Πολλώ δε μάλλον, δεν θα μπορούσα να απαξιώσω συναδέλφους μου δικηγόρους και αυτό το ξέρουν καλά όσοι έσπευσαν να λαϊκίσουν για άλλη μια φορά, κάνοντας δήθεν ότι δεν κατάλαβαν.

Έχω την βεβαιότητα ότι ενοχλήθηκαν αυτοί ακριβώς στους οποίους αναφέρθηκα και δικαίως μυγιάστηκαν αφού έχουν τη μύγα. Οι βαρόνοι του επαγγέλματος και όχι οι μαχόμενοι δικηγόροι. Αυτό, όμως, αποτελεί ξεχωριστή μου αναφορά από την επίμαχη φράση η οποία και γύρισε τις στρόφιγγες της ‘'ιερής'' αγανάκτησης όσων τόσο έντονα παραπονέθηκαν…

Ο Γερμανός δημοσιογράφος κατόπιν συμφωνίας μας θα κατέγραφε το 24ωρό μου.

Μέσα σε αυτόν τον χρονικό κύκλο, κάποια στιγμή φυσιολογικής χαλάρωσης, μεταξύ τυρού και αχλαδιού ειπώθηκε η επίμαχη φράση από πλευράς μου.

Αν αυτό αντικατοπτρίζει την στάση και την άποψή μου για τον συγκεκριμένο χώρο από τη μια, ή είναι ικανό να γίνει επαρκές αντισταθμιστικό βάρος απέναντι σε μια ζωή κοινωνικών αγώνων από την άλλη, ας το απαντήσουν με το χέρι στην καρδιά, όσοι με περισσή ευκολία έσπευσαν να εκδώσουν ετυμηγορία…».

Send this to a friend