Αθήνα

15 oC

ελαφρές νεφώσεις

Λάμπρος Ρώσσης στο TheCaller: Με το Κίνημα Αλλαγής είναι περισσότερα αυτά που μας ενώνουν από αυτά που μας χωρίζουν

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον Νότια Τομέα της Β’ Αθήνας, Λάμπρος Ρώσσης ήταν σήμερα καλεσμένος στο στούντιο του Thecaller Web TV και μίλησε για την υποψηφιότητά του στις εθνικές εκλογές.

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον Νότια Τομέα της Β’ Αθήνας, Λάμπρος Ρώσσης ήταν σήμερα καλεσμένος στο στούντιο του Thecaller Web TV και μίλησε για την υποψηφιότητά του στις εθνικές εκλογές.

Αναφορικά με την απόφαση του να κατέλθει υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, ο κ. Ρώσσης δήλωσε: "Ήμουν στο ΠΑΣΟΚ γραμματέας μεταφορών και δικτύων και μετέπειτα στο ΚΙΝΑΛ γραμματέας ανάπτυξης, τεχνολογίας έρευνας και ψηφιακής οικονομίας. Η μετάβαση έγινε επειδή υπήρξαν διαφωνίες για τον πολιτικό λόγο που άρθρωσε το ΚΙΝΑΛ που ταυτιζόταν σε πολλά με τη Νέα Δημοκρατία και αποχώρησα διαφωνώντας ως προς αυτό. Ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα για τη διεύρυνση. Υπήρχε μια ζύμωση πολλών ετών, δεν ήταν κάτι που προέκυψε σε έναν μήνα, σε μερικές ημέρες, όπως πολλές φορές ακούμε. Όύτε για την καρέκλα. Γιατί το ένα επιχείρημα που καταρρίπτει όλα αυτά είναι ότι εάν θέλαμε θα πηγαίναμε στη Νέα Δημοκρατία για να πιάσουμε μια καρέκλα. Είτε χάσουμε είτε κερδίσουμε θα είμαστε πάλι νικητές γιατί θα ξέρουμε ότι είναι καθαρός ο αγώνας. Ήταν αντίξοες οι συνθήκες για όλους". 

Στην ερώτηση αν η Προοδευτική Συμμαχία πέτυχε ή αν βρίσκεται ακόμη σε διαδικασία ολοκλήρωσης: "Σαφώς δεν έχει ολοκληρωθεί γιατί μας πρόλαβαν οι εκλογές. Ο πρωθυπουργός αφουγκράστηκε το αίτημα του ελληνικού λαού και προχώρησε σε εκλογές. Σίγουρα θα υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις. Δεν τελειώνει εδώ αυτό. Έγινε στοχευμένα. Εμείς κάναμε ένα πολιτικό φόρουμ που ονομάσαμε Χάρτα 19 που πολύς κόσμος εντάχθηκε σε αυτό. Έχουμε ξεπεράσει ήδη τα 2,5 χιλιάδες μέλη πανελλαδικά που προέρχονται από τον προοδευτικό χώρο". 

Στην ερώτηση εάν πιστεύει ότι την επόμενη ημέρα υπάρχει πεδίο σύγκλισης και συνεργασίας με το Κίνημα Αλλαγής, απάντησε: "Με το Κίνημα Αλλαγής είναι περισσότερα αυτά που μας ενώνουν από αυτά που μας χωρίζουν. Είναι όμοροι χώροι και θέλω να θυμίσω ότι το ΠΑΣΟΚ αυτή η μεγάλη παράταξη και ο κόσμος και τα στελέχη του. Υπήρχε υγιής κόσμος που φορτώθηκε πάνω του λάθη ηγετικά, λάθη ανθρώπων που ήθελαν να βάλουν το δάχτυλο στο μέλι. Εάν θέλουν μια Ελλάδα που θέλουν να είναι σκληρά φιλελεύθερη, θα τους καλέσω να γκουγκλαρουν τι είναι φιλελευθερισμός, θα καλέσω να γκουγκλάρουν τις απόψεις των ανθρώπων στην πορεία τους. Καλώ να ψάξουν όλους όσους είναι στη Νέα Δημοκρατία τι λένε, τι υπερασπίζονται και τι ατζέντα έχουν για την επόμενη ημέρα. Χωρίς να θέλω να τρομοκρατήσω".

Δείτε όλη τη συνέντευξη του Λάμπρου Ρώσση στον Κωστή Μοσχολιό και στο TheCaller WEB TV:

Send this to a friend