Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

Λίνα Μενδώνη: Eίναι προσβλητική η εικόνα εγκατάλειψης του Βρετανικού Μουσείου - Δικαίως ζητούμε επιστροφή των Γλυπτών

Η Λίνα Μενδώνη χαρακτήρισε προσβλητική και απογοητευτική την εικόνα εγκατάλειψης των Γλυπτών του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο.

Η Λίνα Μενδώνη χαρακτήρισε προσβλητική και απογοητευτική την εικόνα εγκατάλειψης των Γλυπτών του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο.

Υπενθυμίζεται ότι οι εικόνες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από το Βρετανικό Μουσείο είναι αποκαρδιωτικές. Τα Γλυπτά του Παρθενώνα βρίσκονται σε μια αίθουσα με μούχλα και αράχνες, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες που τράβηξαν Ηρακλειώτες τουρίστες.

Η δήλωση της Λίνας Μενδώνη για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

«Η κατάσταση, έτσι όπως παρουσιάζεται στις σχετικές φωτογραφίες που σήμερα δημοσιεύθηκαν στον Τύπο, είναι πολύ απογοητευτική για το Βρετανικό Μουσείο και εξαιρετικά προσβλητική έναντι των εκθεμάτων, όταν μάλιστα τα εκθέματα είναι τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Η εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει σήμερα το Βρετανικό Μουσείο, ενισχύει το δίκαιο αίτημα της Ελλάδας για την οριστική επιστροφή των Γλυπτών στην Αθήνα και την επανένωσή τους με τον Παρθενώνα».

Αυτό δήλωσε -σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ- η αρμόδια υπουργός, Λίνα Μενδώνη, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Send this to a friend