Αθήνα

13 oC

σποραδικές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Παπαχελάς για Δένδια-Τσαβούσογλου: Δεν πήγε καλά – Θα μπορούσε να χειροτερέψει η κατάσταση με μονομερή ενέργεια της Τουρκίας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μ’ αυτούς θα κυβερνήσω»: Ο Μητσοτάκης περιγράφει τις προτεραιότητες και τα πρόσωπα της κυβέρνησής του

Το στίγμα του για τον τρόπο και τα πρόσωπα με τα οποία θα κυβερνήσει δίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσα από τη συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει πως θα κυβερνήσει με ανθρώπους της γενιάς του και παράλληλα μιλά για άνοιγμα σε ανθρώπους από την κοινωνία των πολιτών, το χώρο των επιχειρήσεων, αλλά και μέλη πολιτικών χώρων.

Ερωτηθείς δε για το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης υποστηρίζει πως πρόκειται για ένα «μοντέλο οικονομικού φιλελευθερισμού που προτάσσει την κοινωνική δικαιοσύνη», υποστηρίζοντας παράλληλα ότι η ευημερία στο σύγχρονο καπιταλισμό πρέπει να μοιράζεται με πιο δίκαιο τρόπο. Λέει, επίσης, ότι θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην κοινωνική προστασία των πλέον αδύναμων οικονομικά πολιτών.

[the_ad id=”493520″]

Αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις, κάνει λόγο για την ανάγκη αποκατάστασης της αξιοπιστίας της Ελλάδας, αλλά και της απόκτησης ενός καλύτερου εκπαιδευτικού συστήματος και ταχύτερης απονομής της Δικαιοσύνης. Για τη συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Μητσοτάκης επαναλαμβάνει την αντίθεσή του και ξεκαθαρίζει ότι παρά το γεγονός ότι δεν μπορεί να καταργήσει τη συμφωνία, θα κάνει ό,τι είναι δυνατό, όπως λέει, για να εμποδίσει την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε ό,τι αφορά την έκβαση της εκλογικής μάχης, ο πρόεδρος της ΝΔ επαναλαμβάνει την εκτίμησή του ότι η Ελλάδα θα γίνει μία από τις πρώτες χώρες που θα δώσει δείγματα γραφής της πολιτικής μετά το λαϊκισμό, ο οποίος – κατά τον ίδιο – έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία το 2015. «Η ελληνική κοινωνία είναι κουρασμένη και δεν έχει ψευδαισθήσεις. Επομένως, δεν μπορεί κανείς να παίζει παιχνίδια με τους πολίτες. Η αλήθεια θα επικρατήσει», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Το παρασκήνιο της έντασης Δένδια-Τσαβούσογλου – Τα μηνύματα στην Άγκυρα
Συνάντηση Δένδια-Τσαβούσογλου: Πως αντέδρασαν τα κόμματα της Αντιπολίτευσης
Εύσημα Μητσοτάκη σε Δένδια: Μπράβο για το πώς χειρίστηκες τη δύσκολη συζήτηση με Ερντογάν-Τσαβούσογλου
Μαρκόπουλος – Πλεύρης κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή για εκπομπή της ΕΡΤ «εξύμνησης κουκουλοφόρων»
Τσίπρας στο Σισμανόγλειο: Να σταματήσουν οι κυβερνητικές παλινωδίες – Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι δραματική
Ο Τσίπρας αποφεύγει τις λακκούβες κι επιλέγει τον “άλλο δρόμο”