Αθήνα

16 oC

σποραδικές νεφώσεις

«Μάχη» ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ για τη ψήφο των Αποδήμων: «Η αντιπολίτευση αναγκάστηκε να κάνει πιρουέτα»- «Η ΝΔ κινείται με περίσσιο θράσος»

Πόλεμος ανακοινώσεων έχει ξεσπάσει σήμερα ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα της ψήφου των Απόδημων Ελλήνων, με την κυβέρνηση να καταγγέλλει την αντιπολίτευση ότι ψεύδεται.

Πόλεμος ανακοινώσεων έχει ξεσπάσει σήμερα ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα της ψήφου των Απόδημων Ελλήνων, με την κυβέρνηση να καταγγέλλει την αντιπολίτευση ότι ψεύδεται.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να ψεύδεται ακόμα και για ένα θέμα για το οποίο τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους», αναφέρει σε ανακοίνωση απάντησή του προς τον ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ.

«Υπό το φόβο της πολιτικής απομόνωσης αναγκάστηκε να κάνει πιρουέτα»

Αναλυτικά η δήλωση του εκπροσώπου τύπου της ΝΔ Τάσου Γαϊτάνη σχετικά με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να ψεύδεται ακόμα και για ένα θέμα για το οποίο τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους. Ισχυρίζεται με θράσος ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια προχώρησε στην εκπόνηση ολοκληρωμένου σχεδίου νόμου" για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού όταν η ΝΔ από το 2009 είχε φέρει ολοκληρωμένο νομοσχέδιο στη βουλή που δυστυχώς συγκέντρωσε μόνο 159 θετικές ψήφους και το οποίο ο ΣΥΝ (ο πρόγονος του ΣΥΡΙΖΑ) είχε καταψηφίσει. Το ίδιο σχέδιο νόμου επαναφέρει η ΝΔ απο το 2016 (η τελευταία φορά ήταν τον Φεβρουάριο του 2019) και είναι η βάση για τη σημερινή συζήτηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το έφερε ποτέ προς συζήτηση στη Βουλή. Σήμερα υπό το φόβο της πολιτικής απομόνωσης, αναγκάστηκε να κάνει μια ακόμη πιρουέτα. Καλοδεχούμενη. Αλλά δεν χρειάζεται να προσπαθεί να την καλύψει αραδιάζοντας σειρά από ψέματα».

ΣΥΡΙΖΑ: «Η ΝΔ συνεχίζει να κινείται με περίσσιο θράσος και λαϊκισμό»

Για «περίσσιο θράσος και λαϊκισμό» στο θέμα της ψήφου των αποδήμων επικρίνει ο ΣΥΡΙΖΑ την ΝΔ.

Σχολιάζοντας την επιστολή του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο αναφέρει πως η κυβέρνηση «φιλοδοξεί να "λύσει" το σύνθετο και πολυεπίπεδο αυτό ζήτημα μέσα σε τέσσερις, πρόχειρα διατυπωμένες, παραγράφους».

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου, σημειώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια προχώρησε στην εκπόνηση ολοκληρωμένου σχεδίου νόμου που καταγράφει με πληρότητα τη σχετική διεθνή εμπειρία, αντιμετωπίζει ζητήματα συνταγματικής τάξης και επιλύει όλα τα πολιτικά και διοικητικά προβλήματα».

Κατηγορεί την κυβέρνηση της ΝΔ ότι «το μόνο που έχει να αντιπαραβάλλει πέρα από διαρροές και αντιφατικές δηλώσεις των στελεχών της, είναι η χθεσινή επιστολή του υπουργού Εσωτερικών που φιλοδοξεί να "λύσει" το σύνθετο και πολυεπίπεδο αυτό ζήτημα μέσα σε τέσσερις, πρόχειρα διατυπωμένες, παραγράφους». Και καταλήγει: «Οι πολίτες μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματα τους».

Send this to a friend