• Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου
  • 02:04

Αθήνα

19 oC

αραιές νεφώσεις

«Μάχη» ΣΥΡΙΖΑ -ΝΔ για τις συντάξεις μέσω ...προεκλογικών σποτ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία διασταυρώνουν τα πυρά τους για τις συντάξεις  και την 13η σύνταξη που αναμένεται να δοθεί στις 20 Μαΐου μέσω των προεκλογικών σποτ που έδωσαν στη δημοσιότητα.

ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία διασταυρώνουν τα πυρά τους για τις συντάξεις  και την 13η σύνταξη που αναμένεται να δοθεί στις 20 Μαΐου μέσω των προεκλογικών σποτ που έδωσαν στη δημοσιότητα.

Στο προεκλογικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, πρωταγωνιστεί μία συνταξιούχος να λέει: «ούτε θυμάμαι πια πόσες φορές μου έκοψαν τη σύνταξη. Πάνω από δέκα».

Στη συνέχεια, ακούγεται απόσπασμα από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού που λέει: «Προχωρούμε άμεσα στην κατανομή της λεγόμενης 13ης σύνταξης», και ενώ το βίντεο εξελίσσεται, ακούγονται οι φράσεις, «Έντεκα περικοπές στις συντάξεις έως το 2014», «Σταμάτημα περικοπών και αυξήσεις από το 2019», «Επαναφορά της 13ης σύνταξης». «Και συνεχίζουμε. Ήρθε η ώρα των πολλών». «Επιτέλους, με είχανε ρημάξει πια την έρημη» λέει η ηλικιωμένη γυναίκα.

Η απάντηση της ΝΔ

Με προεκλογικό σποτ, όμως, θέλησε να απαντήσει η Νέα Δημοκρατία, όπου σημειώνει:

Θα σας θυμίσουμε εμείς», απαντά η ΝΔ. Στα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ απαντάμε με αλήθειες. Από το 2015 μέχρι σήμερα η κυβέρνηση Τσίπρα:

- Κατάργησε το ΕΚΑΣ
- Μείωσε τις αποδοχές των συνταξιούχων ως 38% με το νόμο Κατρούγκαλου.
- Περιέκοψε επιπλέον όλες τις παλιές συντάξεις με 6% λόγω εισφοράς υπέρ Υγείας.

Κάθε συνταξιούχος έχασε επί ΣΥΡΙΖΑ 2056 ευρώ το χρόνο. Έχουν και ένα όριο τα ψέματα κ. Τσίπρα.

Πολιτική Αλλαγή τώρα. Για να αυξηθούν τα εισοδήματα όλων των Ελλήνων» καταλήγει η ΝΔ στο τηλεοπτικό μήνυμά της.

 

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ με «Μην..»

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, δεν έμεινε εκεί και με νέο σποτ ανταπάντησε δημιουργώντας ένα ακόμη σποτ υπό τον τίτλο: «Μην δεις αυτό το βίντεο!» Σε αυτό ακούγονται διάφορες προτάσεις, που ξεκινούν με το «μην», θέλοντας να δείξει την κοινωνική πίεση για διάφορα ζητήματα.

Στο τέλος, δείχνει μια νεαρή κοπέλα που βγάζει τη γλώσσα της, αντιδρώντας έτσι σε αυτά που ακούει.

Send this to a friend