Αθήνα

20 oC

σποραδικές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Παπαχελάς για Δένδια-Τσαβούσογλου: Δεν πήγε καλά – Θα μπορούσε να χειροτερέψει η κατάσταση με μονομερή ενέργεια της Τουρκίας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άντε πάλι τα ίδια… Το Μαξίμου «τα χώνει» ξανά στο ΣτΕ με αφορμή τον ανασχηματισμό!

Ενώ ακόμα δεν έχουν «κλείσει» οι… πληγές από την προκλητική επίθεση της κυβέρνηση στο ΣτΕ, με αφορμή την απόφαση για τις άδειες, μια νέα κόντρα ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και ΣτΕ, αυτή τη φορά εν όψει ανασχηματισμού...

Ενώ ακόμα δεν έχουν «κλείσει» οι… πληγές από την προκλητική επίθεση της κυβέρνηση στο ΣτΕ, με αφορμή την απόφαση για τις άδειες, μια νέα κόντρα ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και ΣτΕ, αυτή τη φορά εν όψει ανασχηματισμού.

Η κυβέρνηση εξαπολύει αιχμές για τους δικαστικούς για τη διαρροή των Προεδρικών Διαταγμάτων που αφορούν τα νέα υπουργεία και τις αλλαγές στα υπάρχοντα.

Όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, «σε απάντηση σχετικών δημοσιευμάτων, διευκρινίζεται ότι δεν υπάρχουν Προεδρικά Διατάγματα σχετικά με αλλαγές στην δομή της Κυβέρνησης. Στην πραγματικότητα, πρόκειται περί σχεδίων, που εδώ και αρκετές ημέρες έχουν υποβληθεί στο ΣτΕ για έλεγχο νομιμότητας, δεν έχουν προωθηθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και κατά κανέναν τρόπο δεν δεσμεύουν τον κυβερνητικό σχεδιασμό».

Ως προς το πώς αυτά τα κυβερνητικά προσχέδια είδαν το φως της δημοσιότητας, οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι «η διαρροή τους δεν συνάδει με την διαδικασία, την οποία, όλοι οι εμπλεκόμενοι οφείλουν να σέβονται».

«Σε κάθε περίπτωση, όπως έχει δηλώσει και η κυβερνητική εκπρόσωπος, ο ανασχηματισμός, αυτή την στιγμή δεν αποτελεί προτεραιότητα του πρωθυπουργού», καταλήγουν.

Το παρασκήνιο της έντασης Δένδια-Τσαβούσογλου – Τα μηνύματα στην Άγκυρα
Συνεδρίαση ΚΟ ΚΙΝΑΛ: Η γκρίνια για τα ποσοστά, τις κλειστές διαδικασίες και… το ΠΑΣΟΚ
Ο Τσίπρας αποφεύγει τις λακκούβες κι επιλέγει τον “άλλο δρόμο”
Εύσημα Μητσοτάκη σε Δένδια: Μπράβο για το πώς χειρίστηκες τη δύσκολη συζήτηση με Ερντογάν-Τσαβούσογλου
Μαρκόπουλος – Πλεύρης κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή για εκπομπή της ΕΡΤ «εξύμνησης κουκουλοφόρων»
Συνάντηση Δένδια-Τσαβούσογλου: Πως αντέδρασαν τα κόμματα της Αντιπολίτευσης