Αθήνα

12 oC

αίθριος καιρός

Μαργαρίτης -Μπουλμπασάκος υπέρ της παραμονής ΔΗΜΑΡ στο ΚΙΝΑΛ

Υπέρ της παραμονής της ΔΗΜΑΡ στο Κίνημα Αλλαγής, τάσσονται τα στελέχη του κόμματος Θεόδωρος Μαργαρίτης και Γιώργος Μπουλμπασάκος.

Υπέρ της παραμονής της ΔΗΜΑΡ στο Κίνημα Αλλαγής, τάσσονται τα στελέχη του κόμματος Θεόδωρος Μαργαρίτης και Γιώργος Μπουλμπασάκος.

Σε επίσημη δήλωσή του, ο Θεόδωρος Μαργαρίτης, αναφέρει χαρακτηριστικά, πως:

1. Η συμφωνία των Πρεσπών είναι σε θετική κατεύθυνση. Έχουμε όμως υποστηρίξει ότι πρέπει ταυτόχρονα να προκηρυχθούν εκλογές. Δεν είναι δυνατόν να μην βλέπουμε ότι έχουμε σήμερα μια κυβερνητική πλειοψηφία με αμφίβολη προγραμματική κατεύθυνση. Επομένως η σχετική συζήτηση δεν βρίσκεται σε ουδέτερο χρόνο και δεν μπορούμε να μην συνυπολογίσουμε και αυτό το δεδομένο.

2. Η συμφωνία των Πρεσπών προχώρησε χωρίς συναινέσεις αλλά αντίθετα με απόλυτη εργαλειοποίηση με στόχο τα παιχνίδια εξουσίας και την κομματική αντιπαράθεση. Πρόκειται για αρνητική εξέλιξη.

3. Η επιλογή για ΠΑΡΩΝ ή ΑΠΟΧΗ εξασφαλίζει την ενότητα της ΔΗΜΑΡ και την συνοχή του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ. Οφείλουμε παρά τις δυσκολίες, τα λάθη, τις όποιες διαφωνίες μας με το ΠΑΣΟΚ να συνεχίσουμε το εγχείρημα που ξεκίνησε το 2015 και πρέπει να προχωρήσει με την αυτόνομη πορεία της Κεντροαριστεράς και την αλλαγή των συσχετισμών.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Μπουλμπασάκος σημειώνει ότι:

Η θέση μιας οριακής πλειοψηφίας της Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ στη συζήτηση για τη συμφωνία των Πρεσπών δημιούργησε κρίση στις σχέσεις του κόμματος με το Κίνημα Αλλαγής.

Η αρνητική εξέλιξη με την απομάκρυνση του Θ. Θεοχαρόπουλου από την Κοινοβουλευτική ομάδα συνιστά ένα νέο πρόβλημα.

Ως γραμματέας της ΔΗΜΑΡ μέχρι πριν 2 μήνες απευθύνω έκκληση ενότητας για την ΔΗΜΑΡ και το ΚΙΝΑΛ. Γι’ αυτό υποστήριξα τη θέση για ΠΑΡΩΝ στη συμφωνία των Πρεσπών.

Η προοπτική για μετατροπή του ΚΙΝΑΛ σε ενιαίο κόμμα συνιστά θετικό βήμα όπως είχαμε ζητήσει. Φυγή προς τα εμπρός.

Ανησυχώ γιατί δεν γνωρίζω ποιος θα είναι ο πολιτικός προσανατολισμός της ΔΗΜΑΡ αν οι εξελίξεις την απομακρύνουν από τις διεργασίες για ένα ισχυρό φορέα της Κεντροαριστεράς.

Η θέση μου είναι σαφής. Με τις δικές μας «αποσκευές», τις όποιες διαφωνίες και ενστάσεις, με τη δική μας ιστορική διαδρομή πρέπει να είμαστε παρόντες στην προσπάθεια για ενιαίο κόμμα της Κεντροαριστεράς μέσα από το ΚΙΝΑΛ.

Send this to a friend