• Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου
  • 20:56

Αθήνα

15 oC

ελαφρές νεφώσεις

Μαρία Μισέντου στην ΚΠΕ του ΚΙΝΑΛ: Και μέλλον έχουμε, και περιθώριο έχουμε και μπορούμε να κάνουμε τον ήλιο να ανατείλει ξανά

«Και μέλλον έχουμε, και περιθώριο έχουμε και μπορούμε να κάνουμε τον ήλιο να ανατείλει ξανά» τόνισε η Μαρία Μισέντου στην τοποθέτησή της στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.

«Και μέλλον έχουμε, και περιθώριο έχουμε και μπορούμε να κάνουμε τον ήλιο να ανατείλει ξανά» τόνισε η Μαρία Μισέντου στην τοποθέτησή της στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.

«Το Κίνημα Αλλαγής άντεξε, αλλά δεν πέτυχε τον στόχο του για πλήρη ανατροπή του πολιτικού σκηνικού, υπογράμμισε η Μαρία Μισέντου δανειζόμενη τα λόγια της προέδρου.

Ολόκληρη η εισήγηση της Μαρίας Μισέντου στο ΚΠΕ του ΚΙΝΑΛ: 

Η Δημοκρατία μπορεί να μην είναι το τέλειο πολίτευμα είναι όμως το καλύτερο υπαρκτό. Ενσάρκωση της είναι η εκλογική διαδικασία. Δηλαδή, η άσκηση του δικαιώματος του εκλέγειν από τη μεριά των πολιτών, του εκλέγεσθε από πλευράς των πολιτικών. Αποτελεί ύψιστη τιμή για τον καθένα από εμάς ή συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία. Οι σταυροί που σαν κόμμα αποκομίσαμε, οι σταυροί του καθενός από εμάς, αφενός για την εκλογική διαδικασία είναι απρόσωπα ποσοστά που παράγουν κοινοβουλευτικό αποτέλεσμα, αφετέρου είναι χιλιάδες άνθρωποι με ονοματεπώνυμο και ιδιότητες των οποίων είναι τιμή μας να αποτελούμε επιλογή που όμως παράγει υποχρεώσεις.

Να δώσω συγχαρητήρια σε όσους εκλέχθηκαν! Να ευχαριστήσω, και από αυτό το βήμα, την Πρόεδρο Φώφη Γεννηματά και τον Γραμματέα Μανώλη Χριστοδουλάκη που μου έδωσαν την ευκαιρία, στα 25 μου, να εισπράξω την τιμή αυτή από 1250 συμπολίτες μας. Να ευχαριστήσω επίσης τον Πρόεδρο της Ε.Δ.Ε.Μ. Απόστολο Πόντα, διότι εκείνος με εμπιστεύθηκε και ήμουν δική του επιλογή. Σας διαβεβαιώνω ότι έκανα ότι περνούσε από το χέρι μου να ανταποκριθώ στις προσδοκίες σας.

Θα δανειστώ τα λεγόμενα της Προέδρου. Το Κίνημα Αλλαγής άντεξε, αλλά δεν πέτυχε τον στόχο του για πλήρη ανατροπή του πολιτικού σκηνικού. Θα συμπληρώσω όμως ότι ουσιαστικά η διαπίστωση αυτή αφορά μόνο το ήμισυ των Ελλήνων πολιτών με δικαίωμα ψήφου. Βλέποντας την αποχή, για ακόμα μια φορά, θεωρώ ότι όλα τα κόμματα απέτυχαν, αφού κανένα δεν κατάφερε να πείσει το υπόλοιπο μισό των συμπολιτών μας. Και σε αυτή την διαπίστωση κρύβεται η μεγάλη μας ευκαιρία.

Με αυτούς πρέπει να οικοδομήσουμε κανάλι επικοινωνίας. Από αυτούς μπορεί να προκύψει η επιζητούμενη πλήρης ανατροπή του πολιτικού σκηνικού. Πως;

Ικανοποιώντας 3 συνθήκες. 1η Συνθήκη. Με θέσεις, προτάσεις και λόγο που αφορά αυτό το 45% που σήμερα δεν βρίσκει πολιτική εκπροσώπηση. 2η συνθήκη. Με ανθρώπους που μοιάζουν με αυτό το 45%. Ανθρώπους νέους, ανθρώπους από την ανοιχτή κοινωνία και αγορά, ανθρώπους που ζουν και επιβιώνουν όπως αυτό το 45%. 3η Συνθήκη. Δουλειά, δουλειά, δουλειά!

Με λιγότερη γκρίνια και περισσότερο χαμόγελο. Με διεύρυνση σε πρόσωπα με κοινωνική απήχηση και λιγότερη μηχανιστική εσωστρέφεια. Με περισσότερη πίστη στην ηγεσία, κριτική και όχι κακοπιστία. Με σχέδιο και χωρίς ευχές. Βλέποντας τους 457.519 ανθρώπους και όχι το 8,1%. Στοχεύοντας πρωτίστως στα 4.192.215 που δεν ψήφησαν και δευτερευόντως όσους δεν μας ψήφησαν

Και μέλλον έχουμε, και περιθώριο έχουμε…

…και μπορούμε να κάνουμε τον ήλιο να ανατείλει ξανά!

Ήρθε η ώρα να αντιδράσουμε…

… γιατί όλα αλλάζουν και όλα εξαρτώνται από εμάς!

Μαρία Γ. Μισέντου

Μέλος ΚΠΕ & Γραμματείας Νέας Γενιάς

Υποψήφια Βουλευτής Νοτίου Τομέα Β3 Αθηνών

Κίνημα Αλλαγής

Send this to a friend