Αθήνα

16 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Τέλος τα εμβόλια AstraZeneca στην Ε.Ε. – Τι θα γίνει με όσους έχουν ήδη κλείσει ραντεβού και τις δεύτερες δόσεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατ. Μάρκου: «Η κυβέρνηση ηδονίζεται με το ψέμα, ζει μαζί του και τρέφεται από αυτό»

«Ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης αυτής, πιθανώς και ο τελευταίος, έχει τόση σημασία όση έχει κάθε δήλωση της κυβέρνησης…

«Ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης αυτής, πιθανώς και ο τελευταίος, έχει τόση σημασία όση έχει κάθε δήλωση της κυβέρνησης…  Η κυβέρνηση ηδονίζεται με το ψέμα, ζει μαζί του, τρέφεται από αυτό», τόνισε η ανεξάρτητη βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Μάρκου, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, καταγγέλλοντας τους ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

«Αφού η κυβέρνηση το παίζει σούπερ μάρκετ, και με τον χωροφύλακα και με τον αρχιφύλακα, και με τον φτωχό και καταφρονεμένο και με τους κύκλους των συμφερόντων που εφάπτεται, λέω να μην παίξω  στο γήπεδο αυτό  και να πω ευθαρσώς ότι ο προϋπολογισμός αυτός είναι σκληρά ταξικός», επεσήμανε η ίδια.

Αναφέρθηκε και στην επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου: «Ο κόσμος μπορεί να μην θυμάται λεπτομέρειες αλλά καταγράφει τα αρνητικά γεγονότα. Καταγράφει την εικόνα της παρακμής της χώρας και της κυβέρνησης αυτής.  Όπως κατέγραψε και την εικόνα της διάλυσης και κυρίως του ανυπόφορου επαρχιωτισμού που έδειξε η κυβέρνηση κατά την αναίτια επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα περιστατικά σεξιστικών επιθέσεων εναντίον γυναικών ακόμα και από υπουργούς της κυβέρνησης: «Εδώ και καιρό, παρατηρώ με έκπληξη, είτε δημοσίως είτε ιδιωτικώς, χυδαίες προσωπικές επιθέσεις και σεξιστικά υπονοούμενα να εκτοξεύονται, ακόμα και από υπουργούς της κυβέρνησης αυτής, σε γυναίκες, είτε είναι η σύζυγος του Προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης ή του αντιπροέδρου της ΝΔ, είτε είναι η καταδικασμένη σύζυγος πρώην υπουργού, είτε οι γυναίκες υπάλληλοι της πρεσβείας της Βενεζουέλας. Αναρωτιέμαι ειλικρινά, τι είστε τελικά;».

Για τα μεγέθη του προϋπολογισμού, η βουλευτής υπογράμμισε ότι «το φορολογικό σύστημα γίνεται λιγότερο προοδευτικό, περισσότερο άδικο. Όσα τσαλακωμένα σακάκια και να φορέσει ο κ. Τσακαλώτος, η πολιτική του αξιοπρέπεια έχει τσαλακωθεί» και συνέχισε: «Η κυβέρνηση σήμερα πανηγυρίζει, πριν λίγο καιρό καταριόταν τη λιτότητα και τα πλεονάσματα. Πραγματικά, η κυνική αυτή κωλοτούμπα είναι αρρωστημένη. Όχι μόνο γίνεται με πρόθεση, αλλά περιέχει και το στοιχείο της ηδονής με το ψέμα.»

«Η κυβέρνηση πουλά το παραμύθι του σοσιαλισμού ενώ εγκαθιδρύει έναν ασιατικό αυταρχικό κρατικό καπιταλισμό: Εμείς – η κυβέρνηση –  ως μόνιμη εξουσία και τα μεγάλα κέντρα οικονομικής εξουσίας με τα οποία συνδιαλεγόμαστε και συναλλασσόμαστε.  Κι από κάτω, οι υπόλοιποι, ο λαός των ‘ζητιάνων’ που εσείς σκόπιμα δημιουργείτε.  Ε, ακούστε, οι ‘ζητιάνοι’ αυτοί που τώρα δηλώνουν αποστασιοποιημένοι θα σηκωθούν από τον καναπέ μόνο και μόνο για να σας τιμωρήσουν» προειδοποίησε την κυβέρνηση.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία της, αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα για τη χώρα: «Τι γίνεται όμως, μετά; Προσωπικά, όχι μόνο δεν έχω κρύψει ποτέ την άποψή μου αλλά, μάλιστα, την έχω κάνει και πράξη. Να θυμίσω μόνο τη συγκεκριμένη στήριξή μου σε δύσκολους καιρούς προηγούμενων κυβερνήσεων συνεργασίας, κυβερνήσεων του αυτονόητου, της λογικής και της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας. Η κοινωνική πλειοψηφία που έρχεται πρέπει και τώρα, και αυτή τη φορά, να εκφραστεί εγκαίρως πολιτικά και προγραμματικά με την ευρύτερη δυνατή διάσταση και με τον πιο ευρύχωρο δυνατό τρόπο. Άμεσα, σύντομα, γρήγορα, τώρα.»

Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με τον Χρήστο Παππά της Χρυσής Αυγής
Με άνοιγμα σχολείων χαλαρώνουν κι άλλο οι περιορισμοί – Εν αναμονή τουρισμού, διαπεριφερειακών μετακινήσεων και κατάργησης των SMS
Πελώνη: Προνόμια σε εμβολιασμένους όταν «ανοίξουν» όλες οι ηλικιακές ομάδες
Χατζηδάκης: Έως το τέλος της εβδομάδας τίθεται σε διαβούλευση το εργασιακό νομοσχέδιο
Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για πανδημία, Πατέλη και εργασιακά
Μητσοτάκης – Σάντσεθ: Να ενισχύσουμε δεσμούς και σχέσεις με την Ελλάδα – Αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου