Αθήνα

15 oC

αίθριος καιρός

Μας καθησύχασε η Κουντουρά: Η ανάπτυξη του θρησκευτικού-προσκυνηματικού τουρισμού αποτελεί στρατηγική μας προτεραιότητα!

Συναντήσεις για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη των Δήμων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων με στόχο την προσέλκυση τουρισμού 365 ημέρες το χρόνο είχε η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, κατά την επίσκεψη της στην περιοχή, όπου συμμετείχε και μίλησε στο 5Ο ετήσιο συνέδριο της εφημερίδας Πελοπόννησος για τις «Αναπτυξιακές Προοπτικές στη Δυτική Ελλάδα».

Η Υπουργός συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιο στο Επισκοπείο Αιγαίου και μεταξύ άλλων συζητήθηκε η υλοποιούμενη εθνική τουριστική πολιτική, στην οποία αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα ο θρησκευτικός και προσκυνηματικός τουρισμός και ο Σεβασμιώτος εξήρε τις προσπάθειες του Υπουργείου Τουρισμού για την ανάπτυξή του.

Ο Αμβρόσιος -που πριν λίγες μέρες είχε επιτεθεί Αμβρόσιος είχε επιτεθεί στον κ. Μητσοτάκη για τη συνάντηση με τους «ανώμαλους» όπως είπε της ΛΟΑΤΚΙ- ζήτησε τη στήριξη της Υπουργού για την αναστήλωση και αποκατάσταση του Ιερού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου στο Αίγιο, που είχε πληγεί από το σεισμό του 1995 και της βελτίωση της προσβασιμότητας στην Παναγία την Τρυπητή. Ευχαρίστησε μάλιστα την κα Κουντουρά για το έμπρακτο ενδιαφέρον της για την ανάπτυξη της περιοχής, και της δώρισε δύο ιστορικά βιβλία για τη ζωή και το έργο των Αλέξανδρου Υψηλάντη και Ιωάννη Καποδίστρια.

H υπουργός έσπευσε να "ανεβάσει" στα social media σχετική φωτογραφία από την συνάντηση, τονίζοντας δε ότι  "ανάπτυξη του θρησκευτικού-προσκυνηματικού τουρισμού αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα στην τουριστική πολιτική μας" .

Δημοφιλή