Αθήνα

10 oC

αίθριος καιρός

Με 154 ψήφους υπέρ και μετά από… μπάχαλο πέρασε το πολυνομοσχέδιο- 20 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισαν 4 άρθρα λόγω λάθους

Κατά πλειοψηφία με τις 154 ψήφους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επί 298 παρόντων και 144 κατά, σύσσωμης της αντιπολίτευσης, ψηφίστηκε επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο για το κλείσιμο της 4ης και τελευταίας αξιολόγησης του προγράμματος.

Σημειώνεται, πάντως, πως κατά τη διάρκεια της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση η οποία σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της Βουλής Τάσο Κουράκη, σημειώθηκε εξαιτίας λαθών στο πρόσφατα εγκατεστημένο ηλεκτρονικό σύστημα.

Το λάθος είχε ως αποτέλεσμα περίπου 20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να επιστρέψουν στην αίθουσα για να ψηφίσουν ξανά ένας-ένας με τον κλασικό τρόπο.

Μεταξύ αυτών που υπέστησαν «βασανιστήριο» να καταγραφεί η δια βοής ψήφος τους «ναι σε όλα» για το νομοσχέδιο που πολλοί χαρακτηρίζουν ως τέταρτο μνημόνιο ήταν η αναπληρώτρια υπουργός Εγασίας Θεανώ Φωτίου, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και οι βουλευτές Μάκης Μπαλαούρας, Ιωάννης Θεωνάς, Χρήστος Σιμορέλης, Παναγιώτα Κοζομπόλη,  Αντώνιος Συρίγος και άλλοι.

Η εικόνα μπάχαλου συνεχίστηκε μετά το τέλος της ψηφοφορίας καθώς ενώ αυτή είχε ολοκληρωθεί, το ηλεκτρονικό σύστημα ξεκίνησε να προβάλει πολύ γρήγορα ένα - ένα τα 120 άρθρα χωρίς να υπάρχει ενημέρωση για το ακριβές αποτέλεσμα!

Επί του νομοσχεδίου έγινε ονομαστική ψηφοφορία τόσο επί της αρχής όσο και σε άρθρα κατόπιν αιτήματος των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της ΝΔ, ΔΗΣΥ, ΚΚΕ και ΧΑ.

Send this to a friend