• Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου
  • 14:01

Αθήνα

26 oC

αίθριος καιρός

Με λυγμούς και φωνάζοντας «ζήτω η Μακεδονία» παρέδωσε η Κόλλια-Τσαρουχά στη Νοτοπούλου (vid)

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ έχει φέρει τη συμφωνία των Πρεσπών με το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» για την ΠΓΔΜ, ένα στέλεχός της, η Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά, την ώρα που παρέδιδε στην Κατερίνα Νοτοπούλου το υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης καλούσε τους παρευρισκομένους να φωνάξουν «ζήτω η Μακεδονία».

Στην ομιλία της η πρώην υφυπουργός Μαρία Κόλλια Τσαρουχά κλαίγοντας σχεδόν εξέφρασε τη χαρά της που το υπουργείο «μένει σε γυναικεία χέρια» όπως είπε, ενώ στη συνέχεια κάνοντας και απολογισμό του έργου της τα τελευταία 3,5 χρόνια υποσχέθηκε ότι από τη νέα της θέση αυτή της υφυπουργού Εθνικής Άμυνας θα συνεχίσει τον αγώνα της για τη διεθνή αναβάθμιση της Μακεδονίας και τη Θράκης.

Κλείνοντας την ομιλία της είπε «ζήτω η Μακεδονία» και ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να κάνουν το ίδιο.

Το πρόσωπο των ημερών η πρώην υπεύθυνη του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, η Κατερίνα Νοτοπούλου που αύριο θα υποδεχτεί τον Αλέξη Τσίπρα και τους παραγωγικούς φορείς στη σύσκεψη που θα γίνει στο υπουργείο, ως υπουργός Μακεδονίας Θράκης δεν μπορούσε να κρύψει το τρακ της.

Ευχαρίστησε την προκάτοχό της αλλά και τον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη, υποσχέθηκε πως «η Μακεδονία και η Θράκη θα γίνουν πρωτοπόρες στην ανάπτυξη μακριά από τις πολιτικές του παρελθόντος που καθήλωσαν τη Θεσσαλονίκη» και υπογράμμισε ότι θα πολεμήσει για «κοινωνική δικαιοσύνη και στήριξη των παραγωγικών μονάδων». Προς το τέλος της ομιλίας της μάλιστα όταν κόμπιασε απολογήθηκε λέγοντας: «Δεν είμαι συνηθισμένη σε τέτοια».

Send this to a friend