Αθήνα

22 oC

ασθενείς βροχοπτώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Γρηγόρης Πετράκος για κορονοϊό: «Εγώ είμαι γραφικός και ψεκασμένος…»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με… νεοφιλελεύθερο πρόσημο ο Κυριάκος προσπαθεί να ενώσει την διχασμένη ΝΔ!

Προσπαθώντας αφενός να κάνει άνοιγμα σε όλες τα «μπλοκ» εντός του κόμματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε το νέο σχήμα

Προσπαθώντας αφενός να κάνει άνοιγμα σε όλες τα «μπλοκ» εντός του κόμματος και αφετέρου να αφήσει το νεοφιλελεύθερο στίγμα του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε το νέο σχήμα του κόμματός του.

Με τις πρώτες επιλογές του για τη διάρθρωση της κοινοβουλευτικής ομάδας τείνει «χείρα συναίνεσης» σε όλες τις «φατρίες» της ΝΔ, ακόμη και σε πρόσωπα, που φανερά δεν τον στήριξαν, ωστόσο δεν μπορεί να αποχωριστεί το νεοφιλελευθερισμό.

[adsense]

Η «ομάδα κρούσης» της ΝΔ

Ειδικότερα, ο Μητσοτάκης επέλεξε τους ανθρώπους, που θα πάρουν στους «ώμους» τους το δύσκολο έργο της αντιπολίτευσης.

Έτσι, με αποφάσεις του Μητσοτάκη προτείνονται ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και οι πέντε αναπληρωτές του και ορίζονται οι Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι και ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κόμματος.

Αναφορικά με τη θέση του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας προτείνεται ο βουλευτής Καρδίτσας και πρώην υφυπουργός Κωνσταντίνος Τσιάρας.

Για αναπληρωτές του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας προτείνονται οι βουλευτές: Κωνσταντίνος Βλάσης (Αρκαδίας), Στέργιος Γιαννάκης (Πρέβεζας), Αθανάσιος Καββαδάς (Λευκάδας), Ανδρέας Κατσανιώτης (Αχαΐας) και Χρήστος Μπουκώρος (Μαγνησίας).

Επιπλέον, με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας  Κυριάκου Μητσοτάκη ορίζονται:

Πρώτος Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ο  Νίκος Δένδιας, βουλευτής Β’ Αθηνών και πρώην υπουργός.

Δεύτερος Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ο  Γιάννης Βρούτσης, βουλευτής Κυκλάδων και πρώην υπουργός.

Τρίτη Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος η κυρία Νίκη Κεραμέως, βουλευτής Επικρατείας.

Στη θέση του Εκπροσώπου Τύπου του Κόμματος ορίζεται ο βουλευτής Β’ Αθηνών  Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ακόμη με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη τοποθετείται αναπληρωτής Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας ο βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος ορίζεται και σύνδεσμος του Κόμματος με την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Επί της ουσίας, ο βουλευτής Ηρακλείου – εξ αυτών που στήριξαν ενεργά την υποψηφιότητα Μητσοτάκη – αναλαμβάνει, παράλληλα με τον κ. Παπαμιμίκο την ευθύνη του κόμματος μέχρι τη διεξαγωγή του Συνεδρίου και τη λήξη της θητείας του σημερινού Γραμματέα. Δηλαδή ο Αυγενάκης είναι Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας εν αναμονή, καθώς η επιλογή του θεωρείται ως πρόκριμα για την πρόταση του κ. Μητσοτάκη στη νέα Πολιτική Επιτροπή, που θα αναδειχθεί από το Συνέδριο, και η οποία θα επιλέξει το διάδοχο του κ. Παπαμιμίκου.

[adsense]

Χατζηδάκης και Άδωνις αντιπρόεδροι της ΝΔ(;)

Την ίδια στιγμή, με βάση όσα διαρρέονται στα «δημοσιογραφικά πηγαδάκια» τα δυο πρόσωπα που ακούγονται για την αντιπροεδρία του κόμματος μόνο ως «σκληροί» νεοφιλελεύθεροι μπορεί να χαρακτηριστούν. Έτσι, λοιπόν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα ορίσει δύο αντιπροέδρους. Ειδικότερα, ο ένας αντιπρόεδρος θα είναι ο πρώην υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, ενώ ο δεύτερος θα είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης, οι οποίοι αμφότεροι στήριξαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις εκλογές, ενώ ο δεύτερος ήταν και υποψήφιος αρχηγός στον α’ γύρο, για να ταχθεί στο πλευρό του Κυριάκου τη δεύτερη Κυριακή.

«Σκληρό ροκ» απέναντι στην κυβέρνηση

Πάντως, οι επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη δείχνουν πως επιφυλάσσει πολύ «σκληρή» αντιπολίτευση στην κυβέρνηση και θα σηκώσει πολύ υψηλούς τόνους στη Βουλή για οτιδήποτε δεν συμφωνεί. Με αυτόν τον τρόπο απομακρύνεται η όποια περίπτωση συναίνεσης ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, αύριο, Πέμπτη που συνεδριάζει για πρώτη φορά η ΚΟ του κόμματος υπό τον νέο πρόεδρο, θα διαφανούν οι προθέσεις του Μητσοτάκη, αφού θα χαράξει τη νέα αντιπολιτευτική στρατηγική.

Γεραπετρίτης: Η επήρεια των ελληνικών νησιών κατοχυρώνεται απολύτως
Καμπάνια του ΚΙΝΑΛ για ασφαλείς διακοπές: «Να δείξουμε υπευθυνότητα και κοινωνική ευαισθησία»
Αυτό είναι το κείμενο της συμφωνίας Ελλάδας- Αιγύπτου για την ΑΟΖ- Τα πέντε άρθρα
Ο Δένδιας αποκάλυψε το παρασκήνιο της συμφωνίας Ελλάδας-Αιγύπτου – Έρχεται άμεσα στη Βουλή η συμφωνία
Πέτσας: Δεδομένο ότι θα προχωρήσουμε σε μειώσεις φόρων και ΕΝΦΙΑ, όχι μόνο στα μικρά νησιά
Μητσοτάκης για συμφωνία Ελλάδας- Αιγύπτου: Εθνική επιτυχία, που κλείνει εκκρεμότητα 15 ετών