• Σάββατο, 19 Ιανουαρίου
  • 22:42

Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

Έντονη δυσαρέσκεια για Αυλωνίτου

Με τη σκέψη στον ανασχηματισμό και το... μνημόνιο ο Τσίπρας - Δεν γλιτώνει από τα επικοινωνιακά αυτογκόλ η κυβέρνηση

Αντίστροφα αρχίζει να μετρά πλέον ο χρόνος για τον ανασχηματισμό, καθώς οι ανακοινώσεις Τσίπρα για την Πολιτική Προστασία και η αντικατάστασή της από την Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Κρίσεων αποτελεί, όπως όλα δείχνουν, το τελευταίο βήμα του πρωθυπουργού για την επικοινωνιακή διαχείριση της φονικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική και τη στροφή στην «επόμενη μέρα» της τραγωδίας.

Γράφει ο Αιμίλιος Περδικάρης

Εν όψει και της εξόδου από το μνημόνιο σε 10 μέρες, την οποία ασφαλώς και θα εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά η κυβέρνηση, προκειμένου να αντιστρέψει το κλίμα και ν' αρχίσει να στρώνει το χαλί για την εμφάνιση του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, ο Αλέξης Τσίπρας φρόντισε επίσης να κλείσει το κεφάλαιο «εκλογές». Απαντώντας εμμέσως στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος τον προκάλεσε να προχωρήσει σε προσφυγή στις κάλπες στις 20 Αυγούστου, ο πρωθυπουργός τόνισε στην ομιλία του στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης ότι δεν μπορούν να στηθούν κάλπες στα αποκαΐδια.

Έτσι, ενισχύεται - σε συνδυασμό με τον ανασχηματισμό - ξανά το σενάριο των πολλαπλών εκλογών το Μάιο του 2019, εκτός κι αν οι εξελίξεις στο Σκοπιανό είναι τέτοιες που θα φέρουν την αποχώρηση Καμμένου-ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση και κάλπες τον Ιανουάριο.

Πάντως, παρά τις προσπάθειες Τσίπρα να στρέψει αλλού τα βλέμματα και να φέρει την ατζέντα στα μέτρα του, τα επικοινωνιακά αυτογκόλ συνεχίζονται. Η αναφορά της Ελένης Αυλωνίτου σε... «π@π@ριές» για όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις πυρκαγιές προκάλεσε ενόχληση στο εσωτερικό της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ και έκανε πολλούς να υποστηρίξουν ότι μάλλον ήταν καλύτερα με το... σιωπητήριο που είχε επιβληθεί κεντρικά στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τις πρώτες ώρες μετά την τραγωδία στο Μάτι.

Ναι μεν δεν είναι η πρώτη φορά που η κυρία Αυλωνίτου υποπίπτει σε ανάλογο ατόπημα, ωστόσο τα χτυπήματα των τελευταίων ημερών είναι απανωτά (Πολάκης, Κουβέλης, Δούρου κτλ.) και μόνο προβληματισμό δημιουργούν στην ηγεσία. Πόσω μάλλον σε μια περίοδο όπου αναζητείται απεγνωσμένα διέξοδος από την εσωστρέφεια και την αρνητική για την κυβέρνηση πραγματικότητα και δημοσιότητα.

Send this to a friend