Αθήνα

23 oC

αραιές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Άννα Φόνσου: Μου έχει τύχει να μην έχω δουλειά και να φυλάω γάτες – Είμαι 90 plus (vid)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το μέλλον της Κεντροαριστεράς στο επίκεντρο! Οι επόμενες κινήσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Για πρώτη φορά συνεδριάζουν από κοινού όλα τα όργανα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η Κεντρική Επιτροπή της, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και επί τάπητος θα τεθούν τόσο η επόμενη μέρα της παράταξης, όσο και το μέλλον της Κεντροαριστεράς...

Για πρώτη φορά συνεδριάζουν από κοινού όλα τα όργανα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η Κεντρική Επιτροπή της, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και επί τάπητος θα τεθούν τόσο η επόμενη μέρα της παράταξης, όσο και το μέλλον της Κεντροαριστεράς.

Πρόκειται για την πρώτη συνεδρίαση του συγκεκριμένου ενιαίου οργάνου, το οποίο, όπως αναφέρουν από τη Χαρ. Τρικούπη, αποτελεί την ουσιαστική αποτύπωση της συνεργασίας ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Κινήσεων και, βεβαίως, κάθε ενδιαφερομένου να συμμετάσχει ουσιαστικά στην προσπάθεια για ενοποίηση του ευρύτερου χώρου της Κεντροαριστεράς.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με την «Καθημερινή», αύριο έχει συγκληθεί –εν είδει προετοιμασίας των συνεδριάσεων της Κυριακής– το Ενιαίο Πολιτικό Κέντρο του ΠΑΣΟΚ. Στις συνεδριάσεις των επόμενων ημερών θα συμμετάσχουν και τα περιφερειακά όργανα, περιλαμβανομένων των γραμματέων των τοπικών επιτροπών. Σκοπός είναι να φθάσει στην ηγεσία μια πραγματική εικόνα από την υπόλοιπη χώρα και να γίνει μια ουσιαστική εκτίμηση για την κατεύθυνση την οποία έχουν πάρει τα πράγματα συνολικά στη χώρα.

Από τη Χαριλάου Τρικούπη τονίζουν, παράλληλα, ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες όπως η πρόσφατη δημοσιοποίηση των 13 προτάσεων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τα «κόκκινα» δάνεια.

Όπως αναφέρουν στελέχη του κόμματος, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό για την ενασχόληση με τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών και τις αδικίες που έχουν υποστεί λόγω της κρίσης.

Η πρόταση της Συμπαράταξης, προσθέτουν, είναι η μόνη προοδευτική λύση που έρχεται ως συνέχεια του μοναδικού, όπως λένε, νόμου που λειτούργησε ευεργετικά για τα δάνεια όσων έχουν ανάγκη (νόμος Κατσέλη, ο οποίος ψηφίστηκε επί κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου). Επισημαίνουν ότι ο νόμος του ΠΑΣΟΚ προστατεύει την πρώτη κατοικία, σε αντίθεση με τον νόμο Σταθάκη, ο οποίος δίνει δυνατότητα πλειστηριασμού ακόμη και γι’ αυτήν, αλλά και με την πρόταση της Ν.Δ. που δεν περιλαμβάνει ρητή πρόβλεψη για προστασία του δανειολήπτη.

Πηγή: «Καθημερινή»

Τσίπρας: Το’ χει η μέρα! 11 Ιουνίου 2013 ο Σαμαράς έκλεισε την ΕΡΤ, 11 Ιουνίου 2021 ο Μητσοτάκης έκλεισε τα μικρόφωνα της Βουλής
«Δεν έχει ξαναγίνει στα χρονικά» – Τι λένε από τον ΣΥΡΙΖΑ για το «μπλόκο» Τασούλα σε Τσίπρα
«Μετωπική» για το εργασιακό νομοσχέδιο – Πώς σχεδιάζει ν’ απαντήσει στην αντιπολίτευση η κυβέρνηση, τι θα γίνει στη «μάχη» της Βουλής
Νέα Δημοκρατία σε ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης έχει εξορθολογίσει πλήρως τα οικονομικά του κόμματος
Μητσοτάκης: «Το νέο εργασιακό νομοσχέδιο δίνει δύναμη στον εργαζόμενο» (ΒΙΝΤΕΟ)
Πελώνη: «Δεν τίθεται θέμα απολύσεων των εργαζομένων που δεν θα εμβολιαστούν»