• Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου
  • 07:50

Αθήνα

6 oC

αραιές νεφώσεις

ΝΔ: Σε τρία χρόνια βρήκαν θέση πάνω από 40.000 άτομα

Αναζητεί εκλογικό καταφύγιο μετά το ναυάγιο της καθαρής εξόδου

Όλα τα μεγάλα πολιτικά θέματα που θα μπορούσαν να τον καταστήσουν πρωταγωνιστή των εξελίξεων ,να τον «αμπαλάρουν» ως ηγέτη και να οδηγήσουν σε ανάκαμψη τον ΣΥΡΙΖΑ, είχε ανοικτά στο τραπέζι του, ο Αλέξης Τσίπρας εδώ και αρκετούς μήνες.

Γράφει ο Ανδρέας Κωνσταντάτος

Σιγά σιγά όμως το τραπέζι αδειάζει . Μετά το ναυάγιο της «καθαρής εξόδου» ,καταπίπτει και ο μύθος της ουσιαστικής ρύθμισης του δημοσίου χρέους και της δυνατότητας να βάλει ο πρωθυπουργός ...γραβάτα . Το τελευταίο που απέμεινε και γαντζώνεται από πάνω του , είναι μια κάποια «λύση» στο Σκοπιανό ,την οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ως πολιορκητικό κριό ώστε να διαταράξει την εύθραυστη ενότητα το Κίνημα Αλλαγής και να προκαλέσει εσωκομματικά προβλήματα στην ΝΔ.

Θα λεγε κανείς πως « ο βασιλιάς είναι γυμνός». Είναι όμως λάθος .
Η διαχείριση των λεγόμενων προβλημάτων χαμηλής πολιτικής , η τακτοποίηση των «ημετέρων» , η κατάληψη του κράτους , ο έλεγχος των μέσων ενημέρωσης που γίνεται εν αναμονή της παροχής τηλεοπτικών αδειών, τα εφάπαξ βοηθήματα, η στήριξη συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων που ήταν στο περιθώριο , η άψογη συνεργασία με τη λεγόμενη μεγαλοαστική τάξη της χώρας και ο «φερετζές» μιας ξεπερασμένης σοσιαλδημοκρατίας που ...πουλά ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ Τσίπρας ,ασκούν γοητεία σε ενα κοινό και επηρεάζουν ψηφοφόρους ,πολύ περισσότερο όταν απολαμβάνουν μια θέση δημοσίου , στην Ελλάδα της μεγάλης ανεργίας.

ΠΑΛΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Το επιτελείο του κ Τσίπρα έχει «ξετινάξει» όλες τις παλιές συνταγές για την κατάληψη της εξουσίας . Τις δεκαετίες '80 και '90 οι διορισμοί στο δημόσιο έστρωναν το ...κόκκινο χαλί προς το Μέγαρο Μαξίμου. Την πρώτη δεκαετία του 21 ου αιώνα θριάμβευσαν οι αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις και οι μονιμοποιήσεις συμβασιούχων, Καραμανλή - Παυλόπουλου, στο δημόσιο.
Και επειδή για αυξήσεις δεν μπορεί να μιλά κανείς , αφού είμαστε ακόμα σε περίοδο περικοπών, το επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ και οι υπουργοι της κυβέρνησης ,όλοι και ξεχωριστά ο καθένας, εχουν επιδοθεί σε ενα όργιο προσλήψεων στο δημόσιο .

«Σήμερα οι διορισμοί δεν μπορούν να σε οδηγήσουν στην εξουσία, αλλά μπορούν να περιορίσουν την πτώση σου» ,λένε στη ΝΔ που ανησυχούν απο τη πρωτοφανή έκταση -για περίοδο κρίσης - που έχουν πάρει οι αδιαφανείς προσλήψεις , φίλων συγγενών και λοιπών ημετέρων, απο τον ΣΥΡΙΖΑ στο δημόσιο.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 40.000 ΣΕ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καταγγείλει τη χειραγώγηση του ΑΣΕΠ , καθώς την τελευταία τριετία η κυβέρνηση, έχει δημιουργήσει εκατοντάδες νέες δομές, πάνω από 10 000 νέες οργανικές θέσεις ενώ οι διορισμοί μόνιμων υπαλλήλων ξεπερνούν τις 25 000 και των συμβασιούχων τις 15000 με ετήσιο κόστος που ξεπερνά τα 600 εκατομμύρια ευρώ .

Για να διοριστούν οι περίπου σαράντα χιλιάδες στο δημόσιο χρειάστηκαν νυχτερινές τροπολογίες ,αποδυνάμωση του ΑΣΕΠ , φωτογραφικές προκηρύξεις θέσεων και κάθε άλλη συνταγή από το παρελθόν.

Τα ...κατορθώματα της κυβέρνησης έφτασαν μέχρι και τις Βρυξέλλες και η τρόικα που ήρθε πρόσφατα απαίτησε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο , για την επιλογή των πενταετούς θητείας γενικών γραμματέων των υπουργείων γιατί ήταν φωτογραφικό και να επανέλθει διορθωμένο !!!. Στην κυβέρνηση είχαν ήδη καταλόγους με τα κομματικά στελέχη που θα τοποθετούσαν ως γενικούς γραμματείς , προκειμένου να διατηρήσουν τον έλεγχο των υπουργείων, στα χρόνια που θα βρίσκονταν στην αντιπολίτευση.

Ανάγκασαν το ΑΣΕΠ στείλει τους καταλόγους με τα ονόματα και τα στοιχεία των υποψηφίων γραμματέων στα γραφεία των υπουργών ,προς επιλογή. Και όλα αυτά σε μια στιγμή , που η φυγή των νέων από την Ελλάδα συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό, με τους ίδιους να επισημαίνουν σε δημοσκοπήσεις, ότι ο δεύτερος λόγος, μετά την έλλειψη εργασίας που έφυγαν από την χώρα, είναι η έλλειψη αξιοκρατίας .
Περσυ το καλοκαίρι ο κ Τσίπρας υποσχέθηκε γραπτούς διαγωνισμούς για την προσέλκυση νέων πτυχιούχων στα μεσα του 2018 , γιατι όπως υποστήριξε, στόχος της κυβέρνησης ειναι να σταματήσει το brain drain...
Φέτος επιλέγουν οι υπουργοι και οχι το ΑΣΕΠ στελέχη για τις κορυφαίες θέσεις

Η μεταστροφή του ΣΥΡΙΖΑ , σε κόμμα του «βαθέως κράτους» ,το πάθος του για τον έλεγχο του δημοσίου , που εκφράστηκε και απο τη σύζυγο του πρωθυπουργού με τη γνωστή φράση «έχουμε την κυβέρνηση δεν έχουμε την εξουσία» παρακολουθείται στενά από την Πειραιώς. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης , απαντώντας και στη σπέκουλα Τσίπρα , περί απολύσεων στο δημόσιο , ξεκαθάρισε την πολιτική του με μια φράση «Θα υπάρξει κινητικότητα και αξιολόγηση, όχι όμως απολύσεις» .Όσον αφορά τους κομματικούς «εγκάθετους» ,που έχουν καταλάβει τις πιο καλοπληρωμένες θέσεις , στην Πειραιώς λένε ότι , «το πάρτι φίλων θα τελειώσει και οι μετέχοντες θα δουν την πόρτα της εξόδου» .

Send this to a friend