Αθήνα

11 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Ζώδια: Ο Κώστας Λεφάκης κάνει τις μηνιαίες προβλέψεις Μαρτίου 2021

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετά τις κληρώσεις, ο Βούτσης για τις «κακές» παρελάσεις: Είμαστε σύγχρονο κράτος δεν είμαστε ταλιμπάν της Ορθοδοξίας…

Μιλώντας για το θέμα των παρελάσεων ο πρόεδρος της Βουλής κ. Βούτσης στην ΕΡΤ επιβεβαίωσε την ατζέντα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ κατά των παρελάσεων και της αριστείας όπως αυτό παρουσιάστηκε με το Προεδρικό Διάταγμα για την επιλογή σημαιοφόρων στα Δημοτικά με κλήρωση.

Μιλώντας για το θέμα των παρελάσεων ο πρόεδρος της Βουλής κ. Βούτσης στην ΕΡΤ επιβεβαίωσε την ατζέντα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ κατά των παρελάσεων και της αριστείας όπως αυτό παρουσιάστηκε με το Προεδρικό Διάταγμα για την επιλογή σημαιοφόρων στα Δημοτικά με κλήρωση.

«Δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Πρέπει να γίνει διάλογος για τις παρελάσεις που παίρνουν και στρατιωτικό χαρακτήρα» δήλωσε. Απαντώντας στην κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση είπε ότι «είναι ανόητο να μας κατηγορούν ότι θέλουμε έτσι τον εξισωτισμό προς τα κάτω».

«Η εποχή δεν μπορεί να είναι βαθύτατα συντηρητική. Η μεταμνημονιακή Ελλάδα δεν μπορεί να βασίζεται σε ατζέντα «Ελλάς Ελλήνων χριστιανών» ούτε Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια». Η θρησκευτική συνείδηση είναι για κάθε άνθρωπο κάτι ιδιαίτερο. Είμαστε ένα σύγχρονο κράτος και όχι «ταλιμπάν» της Ορθοδοξίας». Οι παραδόσεις σε πολύ μεγάλο βαθμό κρατούνται όσο τις κρατάει η εποχή τους» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Βουλής.

Όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, παράλληλα επέμεινε στη θέση του για την ορθή αντιμετώπιση της εισβολής του Ρουβίκωνα στο προαύλιο της Βουλής επαναλαμβάνοντας τα όσα ανέφερε στην απαντητική του επιστολή προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «ποτέ δεν έχει γίνει σύλληψη στο παρελθόν γι’ αυτά τα ζητήματα, καταγράφονται τα στοιχεία όσων κάνουν αυτές τις ενέργειες και πέραν τούτου ουδέν. Αυτό δεν σημαίνει ότι αν υπάρξουν σκηνές βίας δεν θα υπάρξουν συλλήψεις καθ’ αυτές».

Κατηγόρησε, ακόμα, τη Νέα Δημοκρατία ότι «κορφολογεί ψηφους» από τη Χρυσή Αυγή ενώ χαρακτήρισε «απαραίτητη» τη συνεργασία δυνάμεων που θα συγκλίνουν για την παραγωγική ανάπτυξη έξω από νεοφιλελεύθερες απόψεις καθώς θα βγαίνουμε από τα Μνημόνια.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού απάντησε ότι «δεν χρειάζεται restart σε επίπεδο προσώπων στην κυβέρνηση αλλά χρειάζεται καλύτερος συντονισμός στο επίπεδο της καθημερινότητας».

Εξέφρασε τη διαφωνία του με τον να μην προχωρήσει η αξιολόγηση στο δημόσιο και στην ερώτηση για τον τρόπο με τον οποίο νομοθετεί η κυβέρνηση η απάντησή του προέδρου της Βουλής ήταν ότι «δεν είμαστε υπεύθυνοι γιατί φέραμε 7 νομοσχέδια με την τακτική διαδικασία το καλοκαίρι μετά την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης».

Πέτσας: Εκτιμάμε ότι μέσα Μαρτίου θα ανοίξει η αγορά- Πώς θα κάνουμε Πάσχα
Φώφη Γεννηματά: Ποτέ δεν φύγαμε από το ΠΑΣΟΚ για να χρειαστεί να επιστρέψουμε σε αυτό
Γερουλάνος: Δυστυχώς, οι ηγεσίες των σημερινών κομμάτων αδυνατούν να πιστέψουν στην Ελληνίδα και τον Έλληνα
Δημοσκόπηση Prorata: Έπεσε στις 9 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – «Τσίμπησε» μισή μονάδα το ΚΙΝΑΛ
Μήνυμα Μητσοτάκη: Ο πόλεμος με τον κορονοϊό συνεχίζεται, όμως «είναι πλέον ορατή η νίκη»
Μητσοτάκης στους Αγίους Αναργύρους: Πάρκο τεχνολογίας το παλιό αμαξοστάσιο του ΟΣΕ