Αθήνα

26 oC

αίθριος καιρός

Μετωπική επίθεση Τσίπρα σε ΝΔ και εκλογικά διλήμματα – Τι είπε για τις κάλπες, την οικονομία, τη συνταγματική αναθεώρηση και σκάνδαλα

Για μια σκληρή και μακρά προεκλογική περίοδο προϊδέασε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Για μια σκληρή και μακρά προεκλογική περίοδο προϊδέασε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Αιμίλιος Περδικάρης

Αφού φρόντισε να ξεκαθαρίσει ότι οι εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο, προειδοποίησε ότι η ΝΔ «θα πιει πικρό ποτήρι στις ευρωεκλογές» και τόνισε πως «ο λαός σύντομα θα κληθεί να επιλέξει αν θα συνεχίσει το δρόμο που οδηγεί με ασφάλεια στην οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση ή θα επιλέξει το δρόμο που βγάζει στο αντίθετο ρεύμα».

Εντείνοντας έτσι την κριτική κατά της ΝΔ και τη πόλωση, υποστήριξε ότι ο δρόμος που οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα, όπως είπε, ουσιαστικά ισοδυναμεί «με αναστροφή στα χρόνια της κρίσης, της λιτότητας και στα χρόνια του ΔΝΤ και των μνημονίων που έχουμε αφήσει οριστικά πίσω μας». Πρόσθεσε μάλιστα ότι η αντιπολίτευση στα χρόνια που μεσολάβησαν καταστροφολογούσε διαρκώς, αλλά η καταστροφολογία αυτή διαψευδόταν κάθε φορά από τα πεπραγμένα της κυβέρνησής τους, ενώ ειρωνικά αναφέρθηκε στα όσα λέει η ΝΔ για τέταρτο μνημόνιο, υποστηρίζοντας πως «κάποιος εξωγήινος το είχε προφητεύσει στον Υμηττό στον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Ο πρωθυπουργός έκανε, επίσης, λόγο για πολιτική απάτης από την πλευρά της ΝΔ, εκτιμώντας ότι θα ηττηθεί σε όλες τις διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις, ενώ κάλυψε τον Παύλο Πολάκη κι αντιθέτως επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση και τον κ. Μητσοτάκη, αναφέροντας πως από τη μία πλευρά τα πταίσματα υπουργών της κυβέρνησης αναδεικνύονται σε... αμαρτήματα κι από την άλλη πλευρά υπάρχει κατάλογος με ποινικές καταδίκες στελεχών της ΝΔ και συνεργατών του προέδρου της. Επιτέθηκε δε και σε εκδοτικά και τηλεοπτικά συγκροτήματα, ισχυριζόμενος ότι είναι απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ κι επιδιώκουν την άνοδο της ΝΔ στην εξουσία.

Αναφερόμενος εξάλλου στη συνταγματική αναθεώρηση, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «κλείνει ένας ιστορικός κύκλος για την τρέχουσα Βουλή» και δεν παρέλειψε να εγκαλέσει την αντιπολίτευση για τη στάση της στην αναθεωρητική διαδικασία, την οποία χαρακτήρισε αναντίστοιχη του θεσμικού της ρόλου, με συνεχείς προσπάθειες να την υπονομεύσει. Επίσης, σε ό,τι αφορά τις ευρωεκλογές, χαρακτήρισε ως κρίσιμη την εκλογική μάχη λόγω του κινδύνου της ακροδεξιάς, στον οποίο αντιπαρατίθεται η προοδευτική συμμαχία που εκφράζει, όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ.

Send this to a friend