
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διψήφια διαφορά υπέρ της ΝΔ δείχνει ακόμη μια δημοσκόπηση και μάλιστα με μικρή αύξηση των ποσοστών της ΝΔ, όπως και του Κινήματος Αλλαγής με παράλληλη μείωση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή τη φορά της εταιρείας Pulse για λογαριασμό του Action24.
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου (με όλες τις απαντήσεις):
-ΝΔ 29%,
-ΣΥΡΙΖΑ 19%
-Κίνημα Αλλαγής 8%,
-Χρυσή Αυγή 7,5%,
-ΚΚΕ 5%,
-Ανεξάρτητοι Έλληνες και Ένωση Κεντρώων με 1,5% ενώ με ποσοστό 1% έπονται Λαϊκή Ενότητα, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Πλεύση Ελευθερίας και Ελληνική Λύση. Το 2,5% δηλώνει ότι θα ψήφιζε άλλο κόμμα, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων φτάνει το 8%. Το 4% των ερωτηθέντων δηλώνει “δεν ξέρω/δεν απαντώ” , το 4% απαντά ότι θα ψήφιζε “λευκό ή άκυρο” και το 6% ότι θα απείχε.
Στην πρόθεση ψήφου με Αναγωγή επί των Εγκύρων (Χωρίς Λευκό/Άκυρο/Αποχή):
-ΝΔ 32%
-ΣΥΡΙΖΑ 21% ,
-Κίνημα Αλλαγής 9%,
-Χρυσή Αυγή 8,5%,
-ΚΕ με 5,5%,
και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Ένωση Κεντρώων με 2% ενώ με ποσοστό 1% έπονται Λαϊκή Ενότητα, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Πλεύση Ελευθερίας και Ελληνική Λύση. Tο ποσοστό των αναποφάσιστων αγγίζει το 8,5%.
Στην καταλληλότητα για την Πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 32% έναντι 24% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 41% απαντά κανένας από τους δύο.
Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 59% έναντι 23% του ΣΥΡΙΖΑ.
Για το Σκοπιανό
Εξάλλου, “όχι” σε σύνθετη ονομασία που θα εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία λέει το 59% των ερωτηθέντων, έναντι 35% που συμφωνούν με σύνθετη ονομασία.
Στην ίδια δημοσκόπηση το 65% των ερωτηθέντων αξιολογεί θετικά τα συλλαλητήρια και αντίστοιχες ενέργειες για το “Σκοπιανό”. Ανάμεσά τους και η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι σε ποσοστό 57% κρίνουν σίγουρα και μάλλον θετικά τα συλλαλητήρια. Μάλιστα, το 72% των ερωτηθέντων θεωρούν το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ πολύ ή αρκετά σημαντικό για τη χώρα.
Επιπλέον, το 32% των ερωτηθέντων δείχνουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη για τη διαχείριση και λύση του Σκοπιανού στον Κυριάκο Μητσοτάκη έναντι 24% που εμπιστεύονται τον Αλέξη Τσίπρα.
Ροή Ειδήσεων
02/04/2023 | 10:25
Έλλειψη σχεδίου και λάθος οδηγίες καταδίωξης οδήγησαν στο θάνατο δύο αστυνομικών στου Ρέντη, αποφάνθηκε η Δικαιοσύνη
02/04/2023 | 10:01
Τάσος Μπουγάς: «Με φιλάγανε στην πίστα και έτσι σταµάτησα µε τον κορονοϊό να πηγαίνω να εργάζοµαι»
02/04/2023 | 09:49
Διαμαντοπούλου για μετεκλογική συνεργασία κομμάτων με άλλον Πρωθυπουργό: Ιδιαίτερα ευφάνταστο σενάριο
02/04/2023 | 09:18
Γεωργιάδης για Μιθριδάτη στον ΣΥΡΙΖΑ: Διακρίνεται για ομοφοβικές, σεξιστικές, και χυδαίες συμπεριφορές
02/04/2023 | 08:33
Ελληνικό: Μπελαβίλας και Πολάκης ζητούν επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης – Λένε ότι αξίζει 16 δισ. ευρώ
02/04/2023 | 08:19
Θεσσαλονίκη: Τρεις τραυματίες στο ΑΧΕΠΑ μετά το επεισόδιο που αποδίδεται σε οπαδικά κίνητρα
01/04/2023 | 13:52
Η πληρωμένη απάντηση της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου σε γυναίκα που χαρακτήρισε «παρείσακτο» το παιδί της

31/03/2023 | 07:14
Τέμπη: Το πρώτο τρένο που περνά από το μοιραίο κλειδί της Λάρισας – «Μόλις μπήκαμε στη σήραγγα βουρκώσαμε – Κόψαμε ταχύτητα και χτυπήσαμε τις κόρνες. Τρέμαμε όλοι»
01/04/2023 | 07:49
Οργισμένη οn air η Αγγελική Νικολούλη: «Όχι τέτοια παιχνιδάκια εδώ στο Τούνελ, αγάπη μου»
02/04/2023 | 08:03
Μαζί με την Μαρέβα ο Μητσοτάκης συνάντησε τους γονείς της Τοπαλούδη: Τι τους υποσχέθηκε

01/04/2023 | 18:32
Φορολογικές δηλώσεις 2023: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι φορολογούμενοι μέσα από 20 ερωτήσεις και απαντήσεις
31/03/2023 | 14:26
Χανιά: Οργή γονέων για καθηγητή που ασελγούσε σε μαθήτριες- 36 χρόνια φυλακή αλλά κυκλοφορεί ελεύθερος στα μπαρ
01/04/2023 | 14:33
Χρύσλα Γεωργακοπούλου για Νίκο Μουτσινά: «Φριχτοί είναι οι άνθρωποι που κάνουν κακά σχόλια, δεν είναι οι εκπομπές»
Σχετικά Άρθρα

Δημοσκόπηση Marc: Αυξήθηκε στις 5,3 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και στο 9,7% το ΠΑΣΟΚ – Τι λένε οι πολίτες στην πρόταση Ανδρουλάκη για πρωθυπουργό
