Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Οι καλλιτέχνες που τραγούδησαν τον ύμνο της χούντας!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μία ανάσα πριν από τις αποφάσεις – Στο επίκεντρο των ειδικών η Αττική, όλα ανοιχτά για σχολεία-καταστήματα

«Κληρώνει» σήμερα οριστικά για την Αττική και τυχόν νέα περιοριστικά μέτρα, καθώς η περιοχή βρίσκεται πλέον στο κόκκινο και οι ειδικοί θα εισηγηθούν στην κυβέρνηση προκειμένου να λάβει τις αποφάσεις της και ν’ ανακοινωθούν το απόγευμα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Δείτε επίσης

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τι ώρα θα ισχύσει στην Αθήνα, που χαρακτηρίζεται-πλέον-«κόκκινη περιοχή»
Lockdown: Η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων εισηγείται να χαρακτηριστεί «κόκκινη» η Αττική

Η αύξηση των κρουσμάτων τα τελευταία 24ωρα, σε συνδυασμό με τις μεταλλάξεις του ιού, έχουν θορυβήσει τους επιστήμονες και δεδομένης της τοποθέτησης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Υπουργικό Συμβούλιο πως όταν μειώνονται τα κρούσματα ανοίγουμε δραστηριότητες και όταν αυξάνονται τις περιορίζουμε, δεν θα πρέπει να θεωρείται απίθανο ακόμη και ένα νέο lockdown.

Αν και το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων από την ερχόμενη Δευτέρα παραμένει βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης, είναι πολύ πιθανό αυτό ν’ αναβληθεί – τουλάχιστον για την Αττική. Ένα άλλο σενάριο θέλει ν’ ανοίγουν μόνο τα Γυμνάσια, ενώ αποφάσεις φαίνεται πως θα υπάρξουν και για την αγορά. Αυτό που προκρίνεται είναι το click away και ειδικά για τα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης το click in shop. Για την απαγόρευση κυκλοφορίας, πιθανότατα θα διατηρηθεί το ωράριο από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί της επόμενης ημέρας, αλλά σκέψεις υπάρχουν ακόμη και για περιορισμό της κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα στην Αττική, όπως και στις υπόλοιπες «κόκκινες» περιοχές.

Όπως έλεγαν κυβερνητικά στελέχη, στόχος της κυβέρνησης παραμένει να κρατά τις απαραίτητες ισορροπίες ανάμεσα στις ανάγκες της δημόσιας υγείας και της εθνικής οικονομίας, αποφασίζοντας κάθε εβδομάδα ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα. Αυτό θα συμβεί και σήμερα, μετά τις εισηγήσεις της επιτροπής των ειδικών, βεβαίωναν τα ίδια στελέχη.

Στην κυβέρνηση αξιολογούν, επίσης, ως πολύ σημαντική τη συμφωνία στην ΕΕ για τις κατευθυντήριες γραμμές για την έκδοση τυποποιημένων κοινών πιστοποιητικών εμβολιασμού για ιατρικούς λόγους. Όπως έλεγαν κυβερνητικά στελέχη, αυτό συνιστά το πρώτο βήμα υλοποίησης της πρότασης του Κυριάκου Μητσοτάκη για την καθιέρωση του κοινού πιστοποιητικού εμβολιασμού και γι’ αυτό πρόκειται για μία σημαντική αρχή.

Το επόμενο βήμα, όπως προσθέτουν, είναι η διεύρυνση της χρήσης των πιστοποιητικών, ώστε να διευκολύνονται οι Ευρωπαίοι πολίτες στις μετακινήσεις τους, απαντώντας εμμέσως κατ’ αυτόν τον τρόπο και στην κριτική που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα.

Κίνημα Αλλαγής: Οργανωμένοι στη Χρυσή Αυγή οι ψαράδες που χτύπησαν τον Βαλυράκη
Μπακογιάννη: Τα κορονοπάρτι στις πλατείες δεν είναι τυχαία-Από πίσω κρύβονται πολύ συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα
Διάγγελμα Μητσοτάκη: «Όχι» σε διαπεριφερειακές μετακινήσεις το Πάσχα- Στις 3 Μαΐου επαναλειτουργεί η εστίαση
Πελώνη: Όχι σε μετακίνηση εκτός Νομού το Πάσχα – Πιθανό άνοιγμα δημοτικών και γυμνασίων στις 10 Μαΐου
Με μήνυμα Μητσοτάκη το… Πάσχα στο σπίτι
Υιοθετούν και άλλοι δήμοι την πρωτοβουλία Παύλου Γερουλάνου κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης