Αθήνα

17 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Παπαχελάς για Δένδια-Τσαβούσογλου: Δεν πήγε καλά – Θα μπορούσε να χειροτερέψει η κατάσταση με μονομερή ενέργεια της Τουρκίας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Mικρή συμφωνία και μετά μνημόνιο δύο ετών

Μια πρώτη «μικρή συμφωνία» μέχρι το τέλος του μήνα,την οποία θα ακολουθήσει ένα πρόγραμμα διάρκειας από 18 ως 24 μήνες περιγράφουν ως «πρόταση της Αθήνας στους εταίρους, κυβερνητικές πηγές. Σε non paper του Μαξίμου σημειώνεται πως η ελληνική πλευρά προτείνει να υπάρξει «ρύθμιση μέχρι το τέλος του μήνα» και προετοιμασία στο διάστημα που μεσολαβεί για […]

Μια πρώτη «μικρή συμφωνία» μέχρι το τέλος του μήνα,την οποία θα ακολουθήσει ένα πρόγραμμα διάρκειας από 18 ως 24 μήνες περιγράφουν ως «πρόταση της Αθήνας στους εταίρους, κυβερνητικές πηγές.

Σε non paper του Μαξίμου σημειώνεται πως η ελληνική πλευρά προτείνει να υπάρξει «ρύθμιση μέχρι το τέλος του μήνα» και προετοιμασία στο διάστημα που μεσολαβεί για τη «μεγάλη βιώσιμη συμφωνία»

Αναλυτικά το non paper του Μαξίμου

1.Η ελληνική κυβέρνηση αύριο θα παρουσιάσει το «κοινό έδαφος» για μια βιώσιμη συμφωνία, λαμβάνοντας υπόψη το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, τις κοινές θέσεις των πολιτικών αρχηγών και τις προτάσεις των θεσμών.

[adsenses]

2. Στην τετραμερή [Τσίπρας, Μέρκελ, Ολάντ, Γιούνκερ] συζητήθηκε ο «οδικός χάρτης» προκειμένου να υπάρξει αποτέλεσμα.

3. Η πρόταση της ελληνικής πλευράς είναι ρύθμιση μέχρι το τέλος το μήνα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν «ακούμε» και άλλες προτάσεις σύντομου χρόνου, προκειμένου στο διάστημα αυτό να προετοιμαστεί η «μεγάλη βιώσιμη συμφωνία».

4. Αύριο συνέρχεται, με teleconference, το Eurogroup προκειμένου να εξετάσει το «κοινό έδαφος».

Γ. Σταθάκης: Πρόταση για πρόγραμμα 18 εως 24 μήνες

Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης σε συνέντευξή στο CNBC επιβεβαίωσε πως η Ελλάδα θα υποβάλει αίτημα για νέο πρόγραμμα αύριο το πρωί και το αίτημα θα αφορά πρόγραμμα από 18 μήνες έως 2 χρόνια.

Το παρασκήνιο της έντασης Δένδια-Τσαβούσογλου – Τα μηνύματα στην Άγκυρα
Συνάντηση Δένδια-Τσαβούσογλου: Πως αντέδρασαν τα κόμματα της Αντιπολίτευσης
Εύσημα Μητσοτάκη σε Δένδια: Μπράβο για το πώς χειρίστηκες τη δύσκολη συζήτηση με Ερντογάν-Τσαβούσογλου
Μαρκόπουλος – Πλεύρης κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή για εκπομπή της ΕΡΤ «εξύμνησης κουκουλοφόρων»
Συνεδρίαση ΚΟ ΚΙΝΑΛ: Η γκρίνια για τα ποσοστά, τις κλειστές διαδικασίες και… το ΠΑΣΟΚ
Ο Τσίπρας αποφεύγει τις λακκούβες κι επιλέγει τον “άλλο δρόμο”