Αθήνα

30 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

MAZDA: Φέτος γιορτάζει 100 χρόνια ζωής

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μην χάνετε χρόνο και τηρήστε τις δεσμεύσεις σας», το μήνυμα του Ντομπρόβσκις στον Τσίπρα

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις φαίνεται πως ήρθε στην χώρα μας για να διαμηνύσει στην ελληνική πλευρά να κάνει γρήγορα και να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις φαίνεται πως ήρθε στην χώρα μας για να διαμηνύσει στην ελληνική πλευρά να κάνει γρήγορα και να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις.

Αυτό φάνηκε από τις συναντήσεις του Ντομπρόβσκις, τόσο με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όσο και με τους υπουργούς Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γιώργο Σταθάκη.

Ο Ντομπρόβσκις φαίνεται πως είπε στον Τσίπρα πως «όσο πιο πιστά τηρήσει η Ελλάδα το πρόγραμμα, τόσο γρηγορότερα θα έλθει η ανάπτυξη, ενώ ταυτόχρονα θα δοθεί και ένα θετικό σήμα στον ελληνικό λαό, αλλά και στους επενδυτές». Υπογράμμισε μάλιστα ότι έλαβε την ξεκάθαρη δέσμευση του Τσίπρα  για πιστή τήρηση των δεσμεύσεων.

Σε ό, τι αφορά στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν είπε ότι «πρέπει να γίνει μετά την πρώτη αξιολόγηση, ως τις 15 Νοεμβρίου, και πάντως οπωσδήποτε πριν το τέλος του έτους».

Κυβερνητικοί κύκλοι υπογράμμιζαν το θετικό και φιλικό κλίμα στο οποίο διεξήχθη η συνάντηση, προσθέτοντας, ότι στην συνάντηση συζητήθηκαν θέματα, όπως τα «κόκκινα δάνεια», η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, το ασφαλιστικό και η αγορά εργασίας.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε επίσης την αναγκαιότητα πολιτικής σταθερότητας για την εφαρμογή του προγράμματος, σημειώνοντας ότι ορισμένα μέτρα, όπως τα «κόκκινα δάνεια», πλήττουν την κοινωνική συνοχή και επιβαρύνουν τις αντοχές της κοινωνίας.

Σύμφωνα, πάντα, με τους ίδιους κυβερνητικούς κύκλους, ο κ. Ντομπρόβσκις από την πλευρά του είπε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν δογματισμοί και εξέφρασε την πεποίθησή του για την δυνατότητα εξεύρεσης κοινού τόπου μεταξύ Ελλάδας και θεσμών.

Νωρίτερα, πάντως, ο Βάλντις Ντομπρόβσκις συναντήθηκε με Τσακαλώτο-Σταθάκη και τους διεμήνυσε πως «δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο».

«Για την επιτυχία των μεταρρυθμίσεων χρειάζονται τρία στοιχεία και αυτά είναι πολιτική βούληση, τεχνική και διοικητική δυνατότητα και ικανότητα να σχεδιαστούν και να εφαρμοστούν και τρίτον οι μεταρρυθμίσεις να εφαρμοστούν σε διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους», ανέφερε ο ίδιος.

Όπως είπε ακόμη, «η επιτυχής ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης θα αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση», ενώ ανακοίνωσε ότι στις συναντήσεις που είχε με τους υπουργούς του οικονομικού επιτελείου «εγκρίθηκε μια συμφωνία εταιρικής σχέσης για την τεχνική συνεργασία που θα στηρίξει το ελληνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων».

Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα είναι σε πλήρη πολιτική και επιχειρησιακή ετοιμότητα
Συναγερμός για τη διασπορά του κορονοϊού – Κρίσιμη τηλεδιάσκεψη αύριο στο Μαξίμου, ποια μέτρα εξετάζονται
Oruc Reis: Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με Σαρλ Μισέλ και Γενς Στόλτενμπεργκ
Αιχμές ΚΙΝΑΛ για την τραγωδία στην Εύβοια: Δεν ελήφθησαν προληπτικά μέτρα- Δεν συγχωρείται καμιά ολιγωρία
ΚΙΝΑΛ για τις πλημμύρες στην Εύβοια: Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της
Εύβοια: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφτεί αύριο τις πληγείσες περιοχές