• Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου
  • 08:33

Αθήνα

21 oC

σποραδικές νεφώσεις

Τσίπρας: Επιδιώκουμε διάλογο με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις

«Ιστορικό βήμα για τις δύο χώρες τη Συμφωνία των Πρεσπών»,αναφέρει σε συνέντευξή του στην «Αυγή της Κυριακής»ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Ιστορικό βήμα για τις δύο χώρες τη Συμφωνία των Πρεσπών»,αναφέρει σε συνέντευξή του στην «Αυγή της Κυριακής»ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι είναι «πατριωτικό καθήκον» η κύρωσή της. Παράλληλα επιμένει στο «άνοιγμα» προς την Κεντροαριστερά, καθώς εκτιμά ότι οι Πρέσπες θα λειτουργήσουν ως καταλύτης για τη συμπόρευση των προοδευτικών δυνάμεων στην Ελλάδα.

Στο ερώτημα της εφημερίδας πώς μπορεί να δημιουργηθεί ένας προοδευτικός πόλος απαντά: «Στην Ελλάδα η περιπέτεια των Μνημονίων έχει προκαλέσει τεκτονικές ανακατατάξεις στο πολιτικό σύστημα. Έτσι σε ένα τμήμα του προοδευτικού μεσαίου χώρου υπάρχει σήμερα κρίση πολιτικής εκπροσώπησης. Το βάρος της συγκρότησης ενός προοδευτικού πόλου πέφτει εκ των πραγμάτων στην μεγαλύτερη δύναμη, αλλά θέλουμε να προχωρήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση χωρίς ηγεμονισμούς. Επιδιώκουμε τον διάλογο με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις πάνω σε κάποιους σταθερούς άξονες: την αντιπαράθεση με την ακροδεξιά, την δίκαιη ανάπτυξη, την ενίσχυση της εργασίας και του εισοδήματος των εργαζομένων, την οικοδόμηση ενός νέου κοινωνικού κράτους, τις αναγκαίες τομές για την εμβάθυνση και την ενίσχυση της ποιότητας της δημοκρατίας και των θεσμών. Αυτές είναι οι βάσεις ενός σχεδίου που μπορεί να συσπειρώσει την μεγάλη προοδευτική πλειοψηφία της κοινωνίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ

Τέλος ο πρωθυπουργός, κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη για διγλωσσία και για επικίνδυνο παιχνίδι «με την ακροδεξιά και την πολιτική του μίσους για να κερδίσει κάποιο πρόσκαιρο εκλογικό όφελος».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Send this to a friend