Αθήνα

 

24 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

Χρόνης Εξαρχάκος: Ο αξέχαστος κωμικός που έφυγε νωρίς

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από Σαντορίνη: Οι Έλληνες συμφώνησαν με αυτό που εγώ πρότεινα ως τη σωστή πορεία

Παγκόσμιο κάλεσμα στους τουρίστες να επισκεφθούν την Ελλάδα έκανε σε μια εμβληματική συνέντευξη Τύπου και σε ένα ειδυλλιακό τοπίο από τη Σαντορίνη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, εκεί όπου βρέθηκε το TheCaller με την δημοσιογράφο Τόνια Ζαραβέλα.

Δείτε επίσης

Στο Νοσοκομείο η 10χρονη Μαρκέλλα – «Όλοι είμαστε ύποπτοι αυτή τη στιγμή, ακόμα και εγώ», λέει ο αδερφός της
Σοκ στη Λαμία… 42χρονος πυροσβέστης αυτοκτόνησε με αλυσοπρίονο μπροστά στα μάτια συναδέλφου του

«Εκ των υστέρων μπορούμε να πούμε ότι οι αποφάσεις μας ήταν σωστές. Όταν πήραμε τις πρώτες συμβουλές των ειδικών δεν ήταν γνωστό ότι σωστό θα ήταν το αναγκαίο κλείσιμο που κάναμε. Κινηθήκαμε εγκαίρως. Η απόφαση δεν ήταν εύκολη αισθάνθηκα όμως ότι τα μέτρα τα επικοινωνήσαμε με σωστό τρόπο και ότι μας υποστήριξαν. Οι Έλληνες συμφώνησαν με αυτό που εγώ πρότεινα ως τη σωστή πορεία. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι υπήρξε ευρεία συναίνεση», ανέφερε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο άνοιγμα του Τουρισμού στη χώρα μας, μετά την πανδημία του κορονοϊού και συνέχισε: «Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τοπικές εξάρσεις. Είναι σημαντικό ότι το καλοκαίρι ζούμε στην ύπαιθρο. Αν υπάρξει δεύτερο κρούσμα πανδημίας, θα το αντιμετωπίσουμε ακόμη καλύτερα».

«4.000 τεστ τις τελευταίες ημέρες. Είχαμε μόνο δύο θετικούς και μάλιστα ασυμπτωματικούς. Δεν νιώθουμε ότι υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος κίνδυνος με το να αρθούν τα μέτρα», είπε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Τι διακοπές, ελπίζω ότι θα πάρω κάποιες μέρες τον Αύγουστο και θα πάω στην Κρήτη, στο εξοχικό μας. Δεν γνωρίζω πως θα είναι τα πράγματα, μας επισκέφτηκαν 33 εκατ. τουρίστες, όλα θα εξαρτηθούν από το πόσο άνετα θα αισθάνονται όταν μπουν στο αεροπλάνο για να έρθουν. Δεν με ενδιαφέρει να γίνει η Ελλάδα ο νο1 προορισμός της Ευρώπης, αλλά ο πιο ασφαλής προορισμός. Θα προσπαθήσουμε να σώσουμε ότι μπορούμε. Δεν θέλουμε να χαθεί τελείως η τουριστική περίοδος. Πρόθεσή μας να περάσουμε από την επιτυχημένη διαχείριση, στο επιτυχημένο άνοιγμα στον κόσμο».

«Αυτό που κυρίως με απασχολεί είναι να φροντίσουμε να μπορέσει ο τουριστικός κλάδος να περάσει αυτό το δύσκολο καλοκαίρι, να μην χαθούν υπερβολικά πολλές θέσεις εργασίας και να επιζήσουμε ενός προφανώς δύσκολου καλοκαιριού», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

«Βεβαίως και συζητάμε με αεροπορικές εταιρείες και tour operators. Ελπίζουμε οι ελληνικές αεροπορικές εταιρείες να λειτουργήσουν και να υπάρξει ζήτηση», είπε επίσης ο κ. Μητσοτάκης.

Εν συνεχεία, ο πρωθυπουργός μίλησε για τη ψηφιακή μεταρρύθμιση του κράτους. «Στάθηκε η πρώτη προτεραιότητα. Ο κόσμος παρέμεινε σπίτι και δεν μπορούσε να μεταβεί στις υπηρεσίες για να εξυπηρετηθεί. Ο covid-19 αποτελέσει ευκαιρία για να αναγνωρίσουμε ότι υφίστανται παγκόσμιοι κίνδυνοι που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Θα πρέπει στην Ελλάδα με τέτοιο περιβάλλον να κινηθούμε προς τη βιωσιμότητα, να το συνδυάσουμε με τις εξαιρετικές λιχουδιές, το γαστρονομικό τουρισμό και ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι η χώρα διοικείται σωστά, ότι το σύστημα λειτουργεί καλά. Η Ελλάδα προσφέρει ευκαιρίες όχι μόνο για να έρθουν τουρίστες, αλλά και για να δουλέψουν, να ζήσουν εδώ».

«Έχουμε σενάρια για όλα τα ενδεχόμενα. Δεν είναι απαραίτητο να υπάρξει καθολικό lockdown. Χρειάζεται να έχουμε στοχευμένες αντιδράσεις. Δεν θα υπάρξει lockdown γιατί ξέρουμε ότι θα είναι καθολικές οι οικονομικές επιπτώσεις. Ανοίξαμε την οικονομία μας τον προηγούμενο μήνα και δεν είδαμε κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων. Υπάρχουν πολύ λίγα πράγματα που δεν θα επιτρέψουμε για τούτο το καλοκαίρι», ανέφερε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

«Η πανέμορφη δύση δεν υπάρχει μόνο τώρα, υπάρχει όλο το χρόνο. Πολλοί τουρίστες, ταξιδεύουν όλο το χρόνο. Δεν ενδιαφέρονται μόνο για τη θάλασσα. Μπορούμε να κάνουμε πολλά περισσότερα πράγματα για να πείσουμε τον κόσμο, ότι και μόνο η πολιτιστική μας κληρονομία αξίζει να σας φέρει στην Ελλάδα», τόνισε στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης.

«Αναλαμβάνουμε έναν κίνδυνο που έχουμε σοβαρά υπολογίσει», είπε ο ίδιος και κατέληξε: «Αυτό που μπορώ να εγγυηθώ είναι ότι θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε πολύ σκληρά, ακούγοντας τις κριτικές των ιατρών. Οι Έλληνες μετά από μεγάλο δικαστημα εμπιστεύομαι τις υποδομές του κράτους».

Παρακολουθήστε τo σχόλιο και τη συζήτηση των δημοσιογράφων του TheCaller Τόνιας Ζαραβέλα και Αιμίλιου Περδικάρη μετά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Άλλες ειδήσεις:

Ο πατέρας της Μαρκέλλας ξεσπά: «Δεν εμπιστεύομαι την οικογένεια που τη μεγαλώνει»

Θρίλερ στη Μεσσηνία με απόπειρα αρπαγής τρίχρονου παιδιού! Η μητέρα απέτρεψε την απαγωγή την τελευταία στιγμή

Σοκαριστική μαρτυρία για την 10χρονη Μαρκέλλα: «Έλεγε πως πονάει και πως την πείραξαν…»

Ροή Ειδήσεων

3961670 224616

27/09/2023 | 00:54

Ροντινέι: «Ο καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής ο Φορτούνης, θα μπορούσε να είναι Βραζιλιάνος»

27/09/2023 | 00:46

Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Η Ουάσινγκτον καλεί να συνεχιστεί η πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας

27/09/2023 | 00:41

Η Citroen γιορτάζει τα 75α γενέθλια του 2 CV
kakokairia paros

27/09/2023 | 00:28

Κακοκαιρία Elias: Επικαιροπoιήθηκε το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

27/09/2023 | 00:21

O καιρός της Τετάρτης 27 Σεπτεμβρίου

27/09/2023 | 00:18

Tα ζώδια της Τετάρτης 27 Σεπτεμβρίου

27/09/2023 | 00:15

Εορτολόγιο: Ποια ονόματα γιορτάζουν σήμερα, Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου

27/09/2023 | 00:08

27 Σεπτεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

27/09/2023 | 00:04

Χρόνης Εξαρχάκος: Ο αξέχαστος κωμικός που έφυγε νωρίς
paralia ert

26/09/2023 | 23:52

Η Παραλία: Η επίσκεψη που θα αλλάξει τα πάντα στα Μάταλα!

26/09/2023 | 23:43

Metron Analysis: Την κλιματική αλλαγή θεωρούν οι Έλληνες ως το σημαντικότερο πρόβλημα του πλανήτη

26/09/2023 | 23:28

Νεκρός στη Σαντορίνη υπάλληλος ξενοδοχείου – Για ασήμαντη αφορμή ο μοιραίος καυγάς

26/09/2023 | 23:10

Υπουργείο Ανάπτυξης: Αυτά είναι τα τρία μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στην αγορά

26/09/2023 | 22:53

Τραγωδία στην Αλόννησο: Δύτρια έχασε τη ζωή της

26/09/2023 | 22:39

Θλίψη: Πέθανε ο ραδιοφωνικός παραγωγός Δημήτρης Μαχαίρας
Συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό την προεδρία του Μητσοτάκη
screenshot 5
Δώρα Αυγέρη: «Ο Νίκος Φίλης εξακολουθεί να κάνει αντιπολίτευση στον Αλέξη Τσίπρα»
filis 0
Φίλης κατά Κασσελάκη: Έχει ύφος Τραμπ – Ο ΣΥΡΙΖΑ ηττήθηκε ξανά την Κυριακή! Με προβληματίζει η στάση Τσίπρα
screenshot 2023 09 26 141126
Συνάντηση Κασσελάκη-Αχτσιόγλου: Αρνήθηκε όλες τις θέσεις που της πρότεινε- «Ένας πολιτικός πρέπει να ξέρει πότε έχει αντοχές…»
adonis georgiadis koronoios
Άδωνις Γεωργιάδης: Στα εργοστάσια θα τσακώνονται ποιος θα πάει να δουλέψει την Κυριακή
tzivaridou
Δέσποινα-Νέλλη Τζιβαρίδου: «Είμαι αποφασισμένη να αγωνιστώ μ’ όλες μου τις δυνάμεις για την βιώσιμη ανάπτυξη του Πειραιά»