• Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου
  • 14:00

Αθήνα

26 oC

αίθριος καιρός

Μητσοτάκης: «Είμαστε πλέον μία χώρα με αυτοπεποίθηση»- Τι συζήτησε με τον Μακρόν για τα γλυπτά του Παρθενώνα

«Θέλω να αλλάξω το αφήγημα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες», είπε σε συζήτηση που είχε με τους δημοσιογράφους ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο περιθώριο της συνάντησής του με τον Εμανουέλ Μακρόν στο Παρίσι.

«Θέλω να αλλάξω το αφήγημα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες», είπε σε συζήτηση που είχε με τους δημοσιογράφους ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο περιθώριο της συνάντησής του με τον Εμανουέλ Μακρόν στο Παρίσι.

«Θέλω να αλλάξω το αφήγημα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Είμαστε πλέον μία χώρα με αυτοπεποίθηση που συμμετέχει στις μεγάλες ευρωπαϊκές συζητήσεις και έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει την ευχάριστη αναπτυξιακή έκπληξη των επόμενων χρόνων», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στους στόχους της επίσκεψής του στο Παρίσι.

Ο πρωθυπουργός, το απόγευμα της Πέμπτης στις δηλώσεις του κατά την είσοδό του στο Μέγαρο των Ηλυσίων, απηύθυνε πρόσκληση σε Γάλλους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα, προσδοκά τη γαλλική στήριξη σε ένα «αναπυξιακό σοκ» στη χώρα μας και στην κατανόηση για αλλαγή του μείγματος οικονομικής πολιτικής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε, επίσης, στους δημοσιογράφους: «όταν βρισκόμαστε σε αναπτυξιακή παγίδα πρέπει να χρησιμοποιούμε όλα τα εργαλεία. Η έμφαση στην ανάπτυξη ως βασική προτεραιότητα είναι κάτι που όλοι συμμεριζόμαστε απόλυτα».

Πληροφορίες θέλουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Εμανουέλ Μακρόν, μίλησαν για τις εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η προοπτική συγκλίσεων και συμμαχιών σε κοινού ενδιαφέροντος θέματα, όπως πχ η κλιματική αλλαγή, των συντηρητικών με τους φιλελεύθερους, τους πράσινους και τους σοσιαλιστές, ώστε να δώσουν ώθηση στις αλλαγές που έχει ανάγκη η Ευρώπη.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες θέλουν στη συζήτηση να μπήκαν και θέματα πολιτισμού ενόψει και του εμβληματικού για την Ελλάδα έτους 2021.

Μάλιστα, από την ελληνική πλευρά τέθηκε η πρόταση για έκθεση των γλυπτών του Παρθενώνα που υπάρχουν στον Λούβρο στην Ελλάδα, με αντίστοιχη έκθεση χάλκινων γλυπτών που μέχρι τώρα δεν έχουν βγει από την Ελλάδα στο μουσείο του Λούβρου.

Το θέμα εξετάζουν τα υπουργεία Πολιτισμού των δύο χωρών για να προωθήσουν την υλοποίησή του, ωστόσο η θέση του Μεγάρου Μαξίμου είναι ότι θα πρέπει να είμαστε ευέλικτοι σε τέτοια θέματα

Send this to a friend