Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Μητσοτάκης: Όλοι ξέρουν ποιος είναι ο «Ρασπούτιν» - Η υπόθεση θα φτάσει στην επόμενη Βουλή

Τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis σχολίασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης στην τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Τετάρτης στον τηλεοπτικό σταθμό Open, επισημαίνοντας ότι «ευθέως εμπλέκει δύο υπουργούς της κυβέρνησης σε μια πολιτική σκευωρία».

Τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis σχολίασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης στην τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Τετάρτης στον τηλεοπτικό σταθμό Open, επισημαίνοντας ότι «ευθέως εμπλέκει δύο υπουργούς της κυβέρνησης σε μια πολιτική σκευωρία».

«Είναι ξεκάθαρο ότι υπήρχαν πολιτικές κατευθύνσεις που δόθηκαν από την κυβέρνηση και διασύρθηκαν 10 άνθρωποι» επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ κάνοντας λόγο για «σοβαρές καταγγελίες που θα πρέπει να διερευνηθούν. «Η υπόθεση με κάποιο τρόπο θα φτάσει στην επόμενη Βουλή εφόσον εμπλέκονται δύο υπουργοί», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Όσον αφορά τον περιβόητο «Ρασπούτιν» ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «όλοι ξέρουμε ποιος είναι ο "Ρασπουτίν", τον ξέρει και ο Τσίπρας, υπουργός του είναι». Επισήμανε ότι υπάρχουν δυο υπουργοί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, οι κ. Καλογήρου και Παπαγγελόπουλος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο δεύτερος είναι εκείνος που κατονομάζεται ως "Ρασπούτιν".

Μήνυμα ενότητας...

«Επέλεξα να γυρίσω πάλι την Ελλάδα με διαφορετικού τύπου περιοδείες, για να απευθύνω πρόσκληση ενότητας σε όλους τους πολίτες και σε όσους δεν μας επέλεξαν στις προηγούμενες εκλογές» τόνισε πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στο OPEN και συμπλήρωσε ότι ο νέος προϋπολογισμός του 2020 που θα κατατεθεί από την κυβέρνηση της ΝΔ θα συμπεριλαμβάνει τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων και του ΕΝΦΙΑ.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως οι δεσμεύσεις του είναι αδιαπραγμάτευτες, πως υπάρχει δημοσιονομικός χώρος και πως η ΝΔ έχει μεγάλη αξιοπιστία στις Βρυξέλλες. «Είμαστε φειδωλοί στις δεσμεύσεις μας, δεν έχω τάξει πολλά πράγματα και στόχος μας είναι η ανάπτυξη» επανέλαβε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να υπόσχεται ότι θα φέρει ανάπτυξη όταν μετά από 4,5 χρόνια είναι πενιχρή» υποστήριξε, ενώ δήλωσε πως δεν εμπόδιζαν μνημονιακές δεσμεύσεις τον κ. Τσίπρα να υπογράψει τα προεδρικά διατάγματα για το Ελληνικό, να ανακουφίσει τη μεσαία τάξη από τα υπερπλεονάσματα.

Θα έρθω σαν οδοστρωτήρας…

«Ναι, θα έλθω ως οδοστρωτήρας για να ενισχυθεί η ανάπτυξη, να έλθουν επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας» επανέλαβε ο κ. Μητσοτάκης. Τόνισε πως δεν μίλησε ποτέ για κοινωνικά δικαιώματα που θα πληγούν και έκανε λόγο για Fake news. Επισήμανε ότι στόχος του είναι να ενισχυθούν οι εργαζόμενοι, από τις επιχειρήσεις.

Εκτίμησε πως μπορούμε να ξεφύγουμε από το ένα προς πέντε για τις προσλήψεις, εφόσον αναπτυχθεί η οικονομία, για να προσθέσει πως δεν γνωρίζει εάν μπορούμε να πάμε στο ένα προς ένα. Να δούμε τα περιθώρια για προσλήψεις -συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης- αλλά θα δώσουμε έμφαση σε προσλήψεις όπου χρειάζεται: στην Παιδεία κα την Υγεία. Εκεί που χρειαζόμαστε, θα προσλαμβάνουμε και εξειδικευμένο προσωπικό, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για "αλαζονική στάση της κυβέρνησης την οποία τιμώρησαν οι πολίτες", σημείωσε ότι καταλαβαίνει "την ψυχολογική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κ. Τσίπρας μετά τις εκλογές, για να προσθέσει ότι "δεν μπορεί να αποκαλεί μπακαλίστικη τη στάση του κεντρικού τραπεζίτη".

Επίσης, εξέφρασε την "απόλυτη εμπιστοσύνη του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το τι θα κάνει μεταξύ 1ης και 7ης Ιουλίου", αναφερόμενος στις αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης.

Επενδύσεις εκατομμυρίων…

Δύο νέες επενδύσεις, το ύψος των οποίων αναμένεται ότι θα ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια ευρώ, πρόκειται να υλοποιήσει ο Ρουμανικός όμιλος εταιριών Dedeman. Ο όμιλος ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας με την Element Industrial για την ανάπτυξη ενός νέου μεγάλου κέντρου Logistics στα βορειοδυτικά όρια του Βουκουρεστίου, στην περιοχή της Chitila και Buftea.

Το νέο project θα έχει την ονομασία ELI PARK 1 και θα καταλαμβάνει έκταση περίπου 150.000 τ.μ., εκ των οποίων τα 50.000 τ.μ. θα είναι ενοικιάσιμα, κατασκευασμένα με τις διεθνείς προδιαγραφές Class A. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, τα 20.000 τ.μ. εξ’ αυτών θα παραδοθούν εντός του τρέχοντος έτους, ενώ ο πρώτος ενοικιαστής έχει δεσμεύσει 5.000 τ.μ. αποθηκών. Η επένδυση υπολογίζεται να υπερβεί τα 20 εκ. ευρώ.

Στοιχεία που γνωστοποιήθηκαν με αφορμή την επένδυση δείχνουν ότι γύρω από το Βουκουρέστι υπάρχουν περισσότερα από 3.000.000 τ.μ. αποθηκών και logistics.

Παράλληλα, ο όμιλος προχωρά στην αγορά του παλιού εργοστασίου Letea στην πόλη Bacau της Βόρειας Ρουμανίας. Οι πιστωτές του εργοστασίου, που στα χρόνια της ακμής του ήταν η μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής χάρτου της Ανατολικής Ευρώπης, αποδέχθηκαν την προσφορά των 3,16 εκ. ευρώ από τον όμιλο Dedeman. Στο σχεδιασμό του Ρουμανικού ομίλου, περιλαμβάνεται η μετατροπή του οικοπέδου των 342 στρεμμάτων και των κτηρίων που βρίσκονται σ' αυτό σε ένα Business Hub, που θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, χώρους γραφείων, logistics. Η πρώτη φάση της επένδυσης εκτιμάται πως θα ξεπεράσει τα 20 εκ. Ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Ρουμανικού Τύπου, η “ναυαρχίδα” του ομίλου Dedeman, η ομώνυμη αλυσίδα καταστημάτων DIY, έκλεισε το 2018 με πωλήσεις άνω του 1,4 δισ. ευρώ και με 49 καταστήματα.

Έχω αποφασίσει τον υπουργό Οικονομικών

«Είναι ξεκάθαρο το κυβερνητικό σχήμα στο μυαλό μου, έχω αποφασίσει ποιος θα είναι υπουργός Οικονομικών, αλλά δεν θα αποκαλύψω τίποτα» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, στη συνέντευξή του στον τ/σ OPEN.

Υπογράμμισε πως το κυβερνητικό σχήμα δεν θα έχει αναπληρωτές, με εξαίρεση ένα Υπουργείο. Είπε, επίσης, πως θα καταργηθεί η θέση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης για θέματα Διαφάνειας και θα υπάρχει μια ανεξάρτητη Αρχή.

Send this to a friend