Μητσοτάκης, όπως… Τσίπρας: Μειώσεις φόρων με «μονομερείς ενέργειες»

Στη διαπραγματευτική λογική της κυβέρνησης φαίνεται ότι προσχωρεί και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος, επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός έτους από την εκλογή του στην προεδρία της ΝΔ, δήλωσε ότι θα μειώσει τους φόρους ακόμη και αν αυτό γίνει με μονομερείς ενέργειες.

Του Αιμίλιου Περδικάρη

Μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha, ο πρόεδρος της ΝΔ εξήγησε ότι αυτό μπορεί να γίνει με περικοπές των δαπανών του Δημοσίου, ενώ τόνισε ότι εάν η κυβέρνηση παρουσιάσει ένα αξιόπιστο πλάνο μεταρρυθμίσεων, οι δανειστές θα συνηγορήσουν στην άμεση μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα. Χαρακτήρισε παράλληλα «τρέλα» τις ασφαλιστικές εισφορές του νόμου Κατρούγκαλου, ωστόσο υποστήριξε ότι το κόμμα του δεν έχει ακόμη διαμορφώσει την πρότασή του.

Ο κ. Μητσοτάκης προειδοποίησε επίσης ότι θα ακυρώσει τις μονιμοποιήσεις συμβασιούχων, στις οποίες προχωρεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και θα δεχθεί μόνον τις προσλήψεις στην υγεία. Επιχειρώντας μάλιστα να απαντήσει στην κριτική ότι θέλει απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων όταν μιλά για «λίπος στο Δημόσιο», ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε το παράδειγμα των αστικών συγκοινωνιών, όπου – όπως είπε – ο προϋπολογισμός έχει πέσει έξω κατά 500 εκατ. ευρώ. Επίσης, υποστήριξε ότι θα μειωθεί ο «στρατός» των μετακλητών στο Δημόσιο.

Για την υπόθεση Ρούπα, την Αστυνομία και τα Εξάρχεια, ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι έχει εμπιστοσύνη στους άνδρες και τις γυναίκες της ΕΛΑΣ και όχι στους πολιτικούς τους προϊσταμένους και επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι «θα καθαρίσουν τα Εξάρχεια».

Τέλος, αναφέρθηκε σε εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς, ενώ στο σημείο αυτό δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ακολουθήσει ακόμη και ένα «μοντέλο Τραμπ», δηλαδή να επιλέξει για να στελεχώσει το υπουργικό συμβούλιο επιχειρηματίες και στελέχη της ιδιωτικής οικονομίας.

Δείτε επίσης

Αχ βρε Πάνο ήθελες και… επανάσταση! «Κωλοτούμπα» ΑΝΕΛ που υπερψήφισαν την πληρωμή δικαστικών εξόδων του Γεωργίου

Μπορεί μέχρι πριν λίγα 24ωρα οι ΑΝΕΛ να απειλούσαν ότι θα κατααψηφίσουν και άλλα τέτοια… επαναστατικά, αλλά όταν ήρθε προς ψήφιση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η διάταξη για τα δικαστικά έξοδα του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου υπερψήφισαν!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *