Αθήνα

13 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Άφωνος ο Γιώργος Λιάγκας: Τους αποκάλυψε στο Πρωινό ότι περιμένει παιδί (vid)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης σε Τραμπ: «Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα με όποιο τρόπο»

Τα όσα είπε στον Ντόναλντ Τραμπ πριν από μία εβδομάδα αποκάλυψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο Greek Economic Summit.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, μίλησε ξεκάθαρα στον Αμερικανό πρόεδρο για τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης, οι οποίες εκφράζουν όλο το πολιτικό σύστημα και την κοινωνία στο σύνολό της, αλλά και για την πρόθεσή του η Ελλάδα να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα με όποιο τρόπο κρίνει πρόσφορο. Επίσης, τόνισε ότι η Ελλάδα αποτελεί τον πλέον σταθερό και αξιόπιστο σύμμαχο των ΗΠΑ στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου.

Ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε, επίσης, ότι η Ελλάδα δεν είναι αυτή που επιδιώκει ένταση στην ανατολική Μεσόγειο. Αντιθέτως, όπως είπε, έχει στόχο σε κάθε περίπτωση να επιλύσει ειρηνικά τις διαφορές της με την Τουρκία και γι’ αυτό κρατά ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας και διαλόγου. Χαρακτήρισε δε ως πολύ θετικό γεγονός ότι οι ΗΠΑ τοποθετήθηκαν ξεκάθαρα μέσω του Μάικ Πομπέο, με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών να τονίζει ότι οι ΗΠΑ εγγυώνται την ασφάλεια και ευημερία της χώρας και στηρίζουν όλες τις πρωτοβουλίες της ελληνικής πλευράς.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης δίνει ιδιαίτερη σημασία στις επενδύσεις, ξορκίζοντας παράλληλα τα σενάρια πρόωρων εκλογών και τονίζοντας ότι έτσι εξασφαλίζεται πολιτική σταθερότητα που θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να παράξει ουσιαστικό και μετρήσιμο έργο, αλλά και επενδυτικές ευκαιρίες στα logistics, την ενέργεια, την υψηλή τεχνολογία, τον τουρισμό και τον αγροτοδιατροφικό κλάδο. Επέμεινε δε στις μειώσεις φόρων και εισφορών ως ανάσα για τη μεσαία τάξη.

Λίγο πριν από την ομιλία του πρωθυπουργού και συνομιλώντας με δημοσιογράφους για την αξιολόγηση της επισκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ απέδωσε τα εύσημα στην ελληνική πλευρά και τόνισε ότι «φυσικά και οι ΗΠΑ θα εμπλακούν» για να διασφαλίσουν, όπως είπε, ότι δεν θα υπάρξει μια κρίση ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, όπως έχουν πράξει και στο παρελθόν.

ΣΥΡΙΖΑ για Κοντονή: Kαλή τύχη στα νέα του καθήκοντα ως αχθοφόρος πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων
Πέτσας: Δύσκολο να επιτρέπονται οι μετακινήσεις για τους τουρίστες και όχι για τους Έλληνες πολίτες
Γεωργιάδης: Νωρίς για το Πάσχα στο χωριό – Δουλεύουμε για να ανοίξει η εστίαση – Δεν θα υπάρξει νέο Μνημόνιο
«Πυρά» Κοντονή κατά ΣΥΡΙΖΑ για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα
Μητσοτάκης: «Στόχος ένα ασφαλές Πάσχα – Βαδίζουμε στην τελευταία αλλά και πιο ευαίσθητη φάση της πανδημίας»
Παράγοντες ΣΥΡΙΖΑ: Εμείς ασχολούμαστε με τα προβλήματα της οικονομίας και την κοινωνία και οι άλλοι με τον Κοντονή, τον Καλογρίτσα και τα δήθεν εσωκομματικά μας