Αθήνα

14 oC

αυξημένες νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Χριστόφορος Ζαραλίκος: Η Σάσα Σταμάτη και η συνοδεία της διέκοψαν την παράσταση μου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Κοινωνία και οικονομία δεν θα ξανακλείσουν – Δεν παρουσιάζετε τα πραγματικά δεδομένα για την πανδημία

Τιτανομαχία αναμένεται στη Βουλή καθώς σήμερα (18.10.2021) ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντά στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας για την πανδημία.

Η συζήτηση, στο πλαίσιο της Ώρας του Πρωθυπουργού, επρόκειτο να γίνει την περασμένη Παρασκευή αλλά λόγω της κακοκαιρίας «Μπάλλος» αναβλήθηκε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απαντήσει στον Αλέξη Τσίπρα σήμερα. Η συζήτηση αναμένεται εκ των πραγμάτων να μην περιοριστεί μόνο στα ζητήματα της πανδημίας αλλά και στις πρόσφατες πλημμύρες.

Με ευχές στην Φώφη Γεννηματά ξεκίνησε εκ μέρους και της Κ.Ο. του κόμματός του ο πρωθυπουργός. Μερικές φορές αυτές οι ανθρώπινες δοκιμασίες πρέπει να μας ευαισθητοποιούν περισσότερο, είπε και απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι πρέπει να δείξουμε αντανακλαστικά καταλαγής και να είμαστε αντίπαλοι αλλά όχι εχθροί. Χωρίς να προσωποποιούμε τις αντιπαραθέσεις μας και χωρίς να λένε ότι σε ό,τι κακό συμβαίνει σε αυτή την χώρα υπάρχει η προσωπική ευθύνη η δική μου».

Απαντώντας στον κ. Τσίπρα τόνισε ότι καμία λήξη δεν έχει σφυρίξει η κυβέρνηση στην μάχη κατά της πανδημίας. «Κάνω τουλάχιστον 3 συσκέψεις την εβδομάδα με το επιτελείο μου απέναντι σε ένα φαινόμενο το οποίο δεν έχουμε μπορέσει να το ξεπεράσουμε», είπε χαρακτηριστικά. Μίλησε για ψέμματα εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και για παραπληροφόρηση.

«Τα πραγματικά δεδομένα δεν αφορούν μόνο την φωτογραφία της στιγμής», τόνισε. Κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι χρησιμοποιεί τα στοιχεία του τελευταίου μήνα και παραθέτοντας στοιχεία είπε ότι με αυτά αποτυπώνεται η συνολική εικόνα της πανδημίας από την αρχή της.

«Είναι άδικο να απομονώνετε τι συμβαίνει για κάποιες εβδομάδες και να μην βλέπετε την μεγάλη εικόνα», σημείωσε.

Για το θέμα της υπερβάλλουσας θνητότητας και λόγω κορονοϊού και λόγω άλλων ασθενειών υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο και η Ελλάδα είναι στον ευρωπαϊκό μέσο όρο για όσους αρρωσταίνουν από covid και χάνουν την ζωή τους.

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι όσοι νοσούν βαριά και καταλήγουν από τον κορονοϊό είναι οι περισσότεροι ανεμβολίαστοι. Κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι διαστρεβλώνει τα πραγματικά στατιστικά δεδομένα. «Η μόνη απάντηση που έχουμε αυτή την στιγμή απέναντι στον κορονοϊό είναι το εμβόλιο. Εννέα στους 10 διασωληνωμένους είναι ανεμβολίαστοι».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ακόμα ότι τα εμβόλια έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά ασφαλή. «Τα εμβόλια έχουν λιγότερες παρενέργειες ακόμα και από φάρμακα για τον πονοκέφαλο», είπε.

«Αν οι ενήλικοι άνω των 60 ετών είχαν εμβολιαστεί στο 90% οι διασωληνωμένοι σήμερα θα ήταν αντί για πάνω από 300 λίγο παραπάνω από 50», τόνισε ακόμα.

Ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά και στους νέους ανθρώπους που έχασαν την ζωή του πρόσφατα από κορονοϊό και ήταν ανεμβολίαστοι και στην αναφορά της αναπληρώτριας Μίνας Γκάγκα σε αυτό το θέμα.

Επικαλέστηκε και τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα ο οποίος είπε ότι όσο χαμηλά είναι τα ποσοστά εμβολιασμού σε μια περιοχή τόσο περισσότερα θα είναι τα κρούσματα.

«Χρέος όλων μας είναι να πείσουμε όσους διστάζουν να κάνουν ένα βήμα για το καλό τους και το καλό των γύρω τους. Η θέση της κυβέρνησης είναι δεδομένη: η οικονομία και η κοινωνία δεν θα ξανακλείσουν και το σύστημα υγείας δεν θα γίνει μονομέτωπο», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Παντού στον πλανήτη η υγειονομική μάχη ήταν εθνική υπόθεση. Στις περισσότερες χώρες έγινε στοιχείο διακομματικής σύγκλισης και δεν μπορώ να πω το ίδιο για εμάς», είπε ο πρωθυπουργός. Και πρόσθεσε ότι «με μια ρητορική που δηλητηριάζει και σπέρνει σύγχιση στην κοινή γνώμη, εμποδίζει την υπέρβαση της κρίσης».

Κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι δεν έχει να προτείνει κάτι τεκμηριωμένο αλλά έχει μια προσέγγιση επιφανειακή από ένα κόμμα που κυβέρνησε την χώρα.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι με μια δόση έχουν εμβολιαστεί πάνω από 6,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας και είναι ένα ποσοστό που αν συγκριθεί με τις προθέσεις που εξέφραζαν οι πολίτες σε δημοσκοπήσεις είναι μεγαλύτερο.

«Η Πολιτεία ίσως με λάθη αλλά συνέπεια επιτέλεσε το καθήκον της εδώ και 2 χρόνια. Εσείς υπηρετήσατε πραγματικά το δικό σας; Προσπερνώ την πρώτη φάση της πανδημίας όταν πήραμε την απόφαση να κλείσουμε την χώρα και στελέχη σας ζητούσαν να γίνει ακόμα και το καρναβάλι της Πάτρας. Κάθε φορά που άνοιγαν τα σχολεία εσείς ζητούσατε να κλείσουν και όταν έκλειναν ζητούσατε να ανοίξουν».

Και κάνοντας αναφορά στα εμβόλια και ασκώντας κριτική στην στάση του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «στην αρχή μας λέγατε ότι δεν υπάρχουν εμβόλια, το Νοέμβριο του περασμένου έτους και μετά μας λέγατε ότι ξεστοκάρονται υπονοώντας ότι κάποια είναι πιο αποτελεσματικά από άλλα. Να αφήσω στην άκρη αυτά που λέγατε ότι μπορούν να αντικατασταθπούν εμβόλια Ρωσίας ή Κούβας και πως υπάρχει κάποιο μαγικό φάρμακο το οποίο εμείς δεν δίνουμε στους πολίτες. Μας ζητούσε να το συνταγογραφήσουμε ο κ. Πολάκης την ώρα που το CDC έλεγε ότι είναι για άλογα και μοσχάρια».

«Ο κ. Πολάκης υπήρξε πρωτεργάτης του αντιεμβολιαστικού κινήματος. Και εμβολιάστηκε με το ζόρι όταν συνειδητοποίησε ότι δεν μπορούσε να ασκήσει τα καθήκοντά του ως γιατρός», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Επιτρέψατε, ανεχτήκατε, ενθαρρύνατε να υπάρχει μέσα στο κόμμα σας διγλωσσία για τον εμβολιασμό», πρόσθεσε. Και συνέχισε: «Όταν επιλέξαμε το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού μας είπατε να το κάνουμε αλλά όχι με αυτό τον τρόπο. Ένα πράγμα που κάναμε σε αυτούς τους 22 μήνες δεν μας είπατε ότι είναι καλό. Λοιδορήσατε το freedom pass και αυτό ήταν που αύξησε τα ποσοστά εμβολιασμού στους νέους από το 15% στο 60%. Για ποιο αρραγές μέτωπο μιλάμε όταν το κάθε ναι της κυβέρνησης ακολουθούσε ένα όχι της αντιπολίτευσης. Λέγατε ότι θα κάνετε μια καμπάνια υπέρ του εμβολιασμού και όλα αυτά ήταν λόγια. σε κάθε ευκαιρία υπονομεύατε την μεγάλη εθνική προσπάθεια».

Αναφέρθηκε στις περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη και επανέλαβε ότι η βόρεια Ελλάδα είναι πρωταγωνίστρια στην χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη.

Ροή Ειδήσεων

03/12/2021 | 23:58

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Άλλαξαν οι αποδόσεις των στοιχημάτων και δείχνουν φαβορί!

03/12/2021 | 23:41

Θ. Μαργαρίτης: Ευτυχώς που υπήρξε αρχηγός η Γεννηματά – Την Κυριακή πρέπει να συνεχίσουμε την δουλειά της

03/12/2021 | 23:32

«Μαζί μπροστά»: Το τελικό σποτ του Ανδρουλάκη πριν την κάλπη της 5ης Δεκέμβρη!

03/12/2021 | 23:21

Κορονοϊός: 8 ανεμβολίαστες έγκυες νοσηλεύονται στο Ιπποκράτειο – Οι 3 διασωληνωμένες

03/12/2021 | 23:03

Ανδρουλάκης: Ο λαός κουράστηκε να δίνει ευκαιρίες, θέλει ανανέωση

03/12/2021 | 22:54

Πάτρα: Λήστεψαν με μαχαίρι ντελιβερά για… 5 ευρώ!

03/12/2021 | 22:39

Κλέλια Ρένεση: Σάσα οι τραμπουκισμοί γίνονται στην αρένα του μποξ, στο θέατρο βγάζεις τον σκασμό…!

03/12/2021 | 22:31

Παπανδρέου: Βιάστηκαν να μας ξεγράψουν, βιάστηκαν να βάλουν τελεία στο ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής

03/12/2021 | 22:21

Εμβολιασμός: Άνοιξε η πλατφόρμα για όσους θέλουν να κάνουν την αναμνηστική δόση στους 3 μήνες

03/12/2021 | 22:13

Σεισμός 4,1 ρίχτερ κοντά στην Κυπαρισσία

03/12/2021 | 22:07

Άγριες Μέλισσες Spoiler: Άγριος «πόλεμος» Δούκα-Μυρσίνης – Συλλαμβάνεται στο Δικαστήριο η Ελένη

03/12/2021 | 21:58

«Η Γη της Ελιάς» επόμενα επεισόδια: Η Χάιδω κοντά στην αποκάλυψη του ανθρώπου που έδωσε εντολή να εκτελεστούν Στέλλα και Πέτρος

03/12/2021 | 21:51

Τι είπε ο Ζαραλίκος και εξοργίστηκε η Σάσα Σταμάτη – Τι ισχυρίζεται ο ίδιος

03/12/2021 | 21:35

Κορονοϊός – Πάτρα: Μετά από «μάχη» τα κατάφερε το δυο μηνών βρέφος, που είχε αεροβαπτιστεί (vid)

03/12/2021 | 21:26

Απίστευτες σκηνές σε ΕΠΑΛ της Αττικής – Καθηγητής χτύπησε μαθήτρια και οι συμμαθητές της τού διέλυσαν το αυτοκίνητο!
Χριστόφορος Ζαραλίκος – Σάσα Σταμάτη: Η κυβέρνηση καταδικάζει την διακοπή της παράστασης
Σακελλαροπούλου: Ο Winnie το αρκουδάκι δεν είναι ούτε θηλυκό, ούτε αρσενικό αλλά κάτι άλλο – Η συνάντηση της με μικρούς μαθητές
Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Αυτά είναι τα 840 εκλογικά κέντρα – Ποιοι μπορούν να ψηφίσουν – Αναλυτικά η διαδικασία
Δυναμική η τελευταία συγκέντρωση του Γερουλάνου πριν τις εκλογές- Κατάμεστη η αίθουσα του Ωδείου Αθηνών
ΣΥΡΙΖΑ: Κουβέντα για ΚΙΝΑΛ, ο Τσίπρας ασχολείται με το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Λοβέρδος: Έχω οργάνωση που μού επιτρέπει βασίμως να υπολογίζω ότι την Κυριακή θα είμαι ο νικητής των εκλογών