Αθήνα

27 oC

αραιές νεφώσεις

Μητσοτάκης: Σκηνοθετημένο διαζύγιο – Τσίπρας και Καμμένος είναι σε απόλυτη συνεννόηση, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συγχωνεύτηκαν

Για σκηνοθετημένο διαζύγιο και συνεννοημένη κίνηση μεταξύ Τσίπρα – Καμμένου έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον ANT1, σχολιάζοντας την αποχώρηση του επικεφαλής των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου από την κυβέρνηση.

Για σκηνοθετημένο διαζύγιο και συνεννοημένη κίνηση μεταξύ Τσίπρα – Καμμένου έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον ANT1, σχολιάζοντας την αποχώρηση του επικεφαλής των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου από την κυβέρνηση.

«Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εξακολουθούν να υπάρχουν. Απλά συγχωνεύτηκαν. Η νοοτροπία όμως τους, αυτή  όμως που οδήγησε τη χώρα σε πρωτοφανή παρακμή, θα μας συνοδεύουν για πολύ καιρό ακόμη», ανέφερε αρχικά ο ίδιος και συμπλήρωσε: «Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος είναι σε απόλυτη συνεννόηση για αυτό που έκαναν ώστε να μπορούν να βολευτούν και οι δύο».

«Δεν υπάρχει νέα αρχή. Είναι ένα κακοστημένο θέατρο. Ο Καμμένος θα δώσει τη δυνατότητα να μείνει στην κυβέρνηση. Τώρα δανείζει τους βουλευτές του και δίνει τη δυνατότητα στον Τσίπρα, να αποσπάσει την ψήφο εμπιστοσύνης. Καλώ όλους τους βουλευτές να αναλογιστούν τις ευθύνες τους. Ψήφος εμπιστοσύνης στον Τσίπρα, σημαίνει ναι στη Συμφωνία των Πρεσπών», σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «δήθεν μακεδονομάχο» τον Π. Καμμένο, κατηγορώντας τον εκ νέου ότι «είναι αυτός που έδωσε το στυλό στον κ. Τσίπρα να υπογράψει τη συμφωνία».

Κάλεσε, μάλιστα, όλους τους βουλευτές να αναλογιστούν τις ευθύνες της επιλογής τους. «Ψήφος εμπιστοσύνης σημαίνει ναι στη συμφωνία των Πρεσπών και παράταση του βίου μίας κυβέρνηση που κάνει μεγάλη ζημιά στη χώρα», σχολίασε με νόημα.

Ερωτηθείς αν ανησυχεί από το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στον κεντρώο χώρο, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας είναι ταυτισμένος με το ψέμα, την εξαπάτηση και την εθνική ταπείνωση».

«Η ΝΔ είναι ένα μεγάλο κεντροδεξιό κόμμα. Κάθε φορά που η ΝΔ πετύχαινε μεγάλα ποσοστά, ήταν όταν η ΝΔ από κόμμα, γινόταν παράταξη. Αυτό θέλω να κάνω τις επόμενες ημέρες. Συναντώ πολύ κόσμο που μου λέει ότι δεν ψηφίζει ΝΔ, αλλά θα με εμπιστευτούν. Το διακύβευμα είναι να φύγει αυτή η κυβέρνηση», επισήμανε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Για τη ψήφο εμπιστοσύνης είπε:

«Αν κρίνω από τις δηλώσεις αυτής της ετερόκλητης ομάδας των βουλευτών που ανακάλυψαν τη γοητεία του Τσίπρα, πιθανόν ο Τσίπρας να πετύχει τους 151 βουλευτές. Εύχομαι ο Τσίπρας να μην πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης. Έχω άδικο που ζητώ από την αρχή εκλογές; Πιστεύω ότι τα πράγματα θα ήταν καλύτερα αν είχαν γίνει εκλογές. Εκπροσωπούμε ένα διαφορετικό ήθος και ύφος εξουσίας. Μέλημά μας πώς θα ξαναχτίσουμε τη μεσαία τάξη. Θεωρώ δύσκολο να ξεπεράσει τον σκόπελο των ευρωεκλογών. Εκλογές εντός του 2019 θα γίνουν. Τον φάγαμε τον γάιδαρο, ή την καμήλα, όπως έλεγε ο Τσίπρας. Είναι καλό να πάμε σε εκλογές το συντομότερο δυνατό».

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως «ο Καμμένος είχε τη δυνατότητα να ρίξει την κυβέρνηση και δεν το έκανε. Το όνομα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τα υπόλοιπα στοιχεία της συμφωνίας. Από εκεί ξεκινούν τα αλυτρωτικά σχέδια. Η θέση της ΝΔ είναι η ίδια από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Ουδέποτε εκείνος αναγνώρισε την ονομασία Μακεδονία, καθώς γνώριζε τους κινδύνους. Είναι η ίδια θέση, με του Κώστα Καραμανλή στο Βουκουρέστι. Η συμφωνία είναι γραμμένη με τέτοιο τρόπο που υπάρχει και η ταυτότητα και η εθνότητα. Προφανώς και θα καταψηφήσουμε τη συμφωνία. Αν έχουν προηγηθεί εκλογές, η βουλή δεν θα κυρώσει τη συμφωνία».

«Αν η Συμφωνία δεν περάσει, τότε ξεκινάμε από την αρχή. Διαπραγματευόμαστε από την αρχή», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Για την οικονομία:

«Ο Τσίπρας έκοψε το ΕΚΑΣ, αύξησε 29 φόρους, πολλούς έμμεσους και έκανε 17 παρεμβάσεις, που μείωσε το εισόδημα των συνταξιούχων. Ο Τσίπρας τους τιμώρησε. Η ελληνική κοινωνία είναι πολύ πιο ώριμη και το να δίνουμε κάποιο συγκυριακό επίδομα, μία φορά τα Χριστούγεννα, δίνει λύση. Εμείς λέμε για νέο μείγμα. Μείωση των φόρων και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Οι συνταξιούχοι θέλουν να μην είναι τα εγγόνια τους εξαρτημένα από τα 100 ευρώ τους, αλλά να βρουν δουλειές».

Παράλληλα, εξήγγειλε πως με τη ΝΔ ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί κατά 30% για όλους, ενώ αναφέρθηκε και στις προσλήψεις εκπαιδευτικών, για τις οποίες είπε πως θα γίνουν με προτεραιότητα για τα ειδικά σχολεία και ο διορισμός θα γίνει μόνο με διαγωνισμό ΑΣΕΠ.

Send this to a friend