Αθήνα

 

25 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

ekav0asthenoforo 5
Αυτοκίνητο έπεσε σε χαντάκι στην Πεντέλη: Ένα άτομο ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του -Τρεις τραυματίες
mhtsotakhs

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Θα αλλάξει δραστικά η εμπειρία της εφημερίας – Μόλις ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις μας θα μιλάμε για ένα νέο ΕΣΥ

«Είμαστε σε ένα καλό δρόμο να δρομολογήσουμε παρεμβάσεις που πραγματικά όταν ολοκληρωθούν θα συζητάμε για ένα νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός μιλώντας στο 6ο Συνέδριο ygeiamou.

Μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για ουσιαστική αύξηση της χρηματοδότησης σε σχέση με το που βρισκόμασταν το 2019. Όπως είπε «αυτό αφορά και τις υποδομές με χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους αλλά και από ευρωπαϊκούς πόρους. Αφορά και τις απολαβές των γιατρών που έχουν αυξηθεί σημαντικά μέσα από μια σειρά από παρεμβάσεις. Τελευταία εκ των οποίων υπήρξε η ικανοποίηση ενός πάγιου αιτήματος της κοινότητας της Ιατρικής κοινότητας: η αυτοτελής φορολόγηση των εφημεριών, γιατί πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί στο να προσελκύουμε τους καλύτερους γιατρούς, παρεμβάσεις, υποδομές»

Πρόσθεσε ότι «Αποδίδω πολύ μεγάλη σημασία στον εκσυγχρονισμό των τμημάτων επειγόντων περιστατικών που γίνεται σε ολόκληρη τη χώρα. Αύριο θα έχω την ευκαιρία να βρεθώ στο ΚΑΤ να δούμε τα καινούργια ΤΕΠ. Αυτά είναι χρηματοδοτούμενα από το Ταμείο Ανάκαμψης. Αυτό αφορά και παρεμβάσεις οι οποίες γίνονται σε πολλά Κέντρα Υγείας, σε ολόκληρη τη χώρα».

Στη συνέχεια μίλησε για τη σημασία δράσεων που γίνονται σε προληπτικό επίπεδο, «οι οποίες έχουν μια σχεδόν καθολική αποδοχή από την ελληνική κοινωνία. Για πρώτη φορά το ελληνικό κράτος πηγαίνει οργανωμένα και ενθαρρύνει τους πολίτες να προβούν σε μια σειρά από προληπτικές εξετάσεις, έχοντας όμως ταυτόχρονα και προδιαγράψει την πορεία των ασθενών σε περίπτωση που διαγνωστούν με κάποιο πρόβλημα».

Ακόμα μίλησε για τη «χρήση των νέων τεχνολογιών και τα εργαλεία τα οποία μας δίνει η τεχνητή νοημοσύνη πια για να μπορέσουμε να αναπτύξουμε νέες εφαρμογές αλλά ταυτόχρονα να στηρίξουμε και ένα οικοσύστημα δυναμικών επιχειρήσεων που με έδρα την Ελλάδα και με πρόσβαση σε ελληνικά δεδομένα ανώνυμα πάντα και πάντα σε πλήρη συμμόρφωση με τις σχετικές ευρωπαϊκές οδηγίες, μπορούν πραγματικά να μας βοηθήσουν να αναπτύξουμε πολλές νέες εφαρμογές. Και ένα πολύ καλό παράδειγμα του πώς η τεχνολογία τέμνεται με την καθημερινότητα, την οποία ζούνε οι γιατροί στην πρώτη γραμμή Θα είναι το σύστημα παρακολούθησης, το οποίο θέτουμε σε εφαρμογή άμεσα τις επόμενες μέρες στον Ευαγγελισμό. Το πιλοτικό σύστημα παρακολούθησης του ασθενούς από τη στιγμή που θα εμφανίζεται στην εφημερία ενός νοσοκομείου. Αυτό θα αλλάξει τα πάντα. Το λέω έχοντας πλήρη αίσθηση της βαρύτητας των όσων λέω.
Θα αλλάξει δραστικά η εμπειρία της εφημερίας».

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για την αξιολόγηση των υπηρεσιών υγείας. «Ξέρετε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει στον αέρα μια οριζόντια αξιολόγηση για όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου. Πολύ σύντομα όμως θα μπορούμε να ρωτάμε τους ασθενείς όταν εξέρχονται από μια δομή υγείας, ποια ήταν η εμπειρία τους. Και αυτή την αξιολόγηση θέλω να την χρησιμοποιήσω και μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους για να γίνουμε καλύτεροι. Αλλά γιατί όχι και για να ανταμείψουμε κάποιους οι οποίοι πραγματικά κάνουν εξαιρετική δουλειά».

Ροή Ειδήσεων

mpompa

23/06/2025 | 23:59

Χριστίνα Μπόμπα: «Τα αυτιά μου είναι μονίμως κλεισμένα στα αρνητικά σχόλια»

23/06/2025 | 23:53

Κινήσεις αποκλιμάκωσης από Τραμπ και Χαμενεΐ μετά την ιρανική επίθεση – Ο Αμερικανός ευχαρίστησε την… Τεχεράνη που προειδοποίησε για τις επιθέσεις

23/06/2025 | 23:40

Σ. Φάμελλος: Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου σε όσους δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή και στη Χίο και στη Μονεμβασιά
mpimpilas236

23/06/2025 | 23:30

Σπύρος Μπιμπίλας σε Πέτρο Φιλιππίδη: «Όταν έμπαινες στη Δραματική Σχολή, εγώ ήδη πρωταγωνιστούσα»

23/06/2025 | 23:20

Νέα μεγάλη άνοδος σε τουριστικές αφίξεις – Σημαντικό άλμα στα έσοδα

23/06/2025 | 23:10

Δορυφoρικές εικόνες καταγράφουν την καταστροφή σε Φορντό, Νατάνζ και Ισφαχάν – Εμφανή σημάδια από τις διατρητικές βόμβες
seferlis8920 1

23/06/2025 | 23:00

Μάρκος Σεφερλής: «Ήμασταν 45 χρόνια φίλοι, δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι θα καταχραστεί τόσα χρήματα από μένα»

23/06/2025 | 22:50

Συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Σέρβο ομόλογό του – Στο επίκεντρο ζητήματα ευρωπαϊκού και περιφερειακού ενδιαφέροντος

23/06/2025 | 22:40

Υπόθεση κατασκοπείας στην Κρήτη – Σύλληψη Αζέρου που φωτογράφιζε τη βάση του ΝΑΤΟ στη Σούδα
argyraki 1

23/06/2025 | 22:30

Ναταλία Αργυράκη για Ναταλία Γερμανού: «Μπορεί να ισορροπεί ανάμεσα σε όλα τα θέματα, είναι απίστευτη σε αυτό»

23/06/2025 | 22:20

Κώστας Τσουρός: Πρόστιμο 30.000 ευρώ από το ΕΣΡ στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα»

23/06/2025 | 22:10

Νικόλας Ράπτης: «Πήγαινα στο σπίτι και το μόνο που με ένοιαζε ήταν να τρώω, το φαγητό ήταν σαν ναρκωτικό για μένα»
ap17266667922081 scaled 1

23/06/2025 | 22:07

Ανάλυση BBC: Σκηνοθετημένη «χορογραφία» η επίθεση του Ιράν στο Κατάρ – Τι ήθελε να πετύχει

23/06/2025 | 22:00

Ελένη Τσαλιγοπούλου: «Η προηγούμενη που είχε χωρίσει στη Νάουσα ήταν 20 χρόνια πριν από μένα»

23/06/2025 | 21:50

Ερντογάν: Δεν εγκρίνουμε τις επιθέσεις κατά του Ιράν «ανεξάρτητα από ποιον προέρχονται»
e24b25b3 a347 4e64 8e5e 5a0355cf1cfb
29 χρόνια από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου – O μοναδικός πρωθυπουργός και ηγέτης της Μεταπολίτευσης που δεν τον ξεχνά ποτέ η επικαιρότητα
6488526 scaled 6
Στη Βουλή το πόρισμα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας για την Περιφέρεια Ηπείρου
6585002 scaled e1750653520523
Σ. Ζαχαράκη: Ευθύνη των τοπικών αρχών η εγγύηση της θρησκευτικής ελευθερίας όλων των Σύριων πολιτών – Η ΕΕ δεν μπορεί να αδιαφορεί
6590923 scaled 1
Ν. Ανδρουλάκης: Οι αγώνες του Ανδρέα Παπανδρέου συνιστούν μία τεράστια πολιτική παρακαταθήκη – Είναι μία διαρκής πηγή έμπνευσης για όλους μας
6405641 scaled 1
Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. ο Γεραπετρίτης
6590705 scaled e1750662443521
Ν. Δένδιας: Αποτροπιασμός για την επίθεση στην Ελληνορθόδοξη εκκλησία του Προφήτη Ηλία στη Δαμασκό