Αθήνα

11 oC

αραιές νεφώσεις

Μητσοτάκης: Θέλω να είμαι ο πρωθυπουργός που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση – Όσο νωρίτερα, τόσο καλύτερα οι εκλογές

«Θέλω να είμαι ο πρωθυπουργός που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση», διεμήνυσε ο αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

«Θέλω να είμαι ο πρωθυπουργός που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση», διεμήνυσε ο αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

«Έχω μελετήσει τα λάθη των προκατόχων μου. Ο Παπανδρέου για παράδειγμα χρειάστηκε 6 μήνες για να καταλάβει τι είχε γίνει και ακόμη και όταν το κατάλαβε μετά μοίραζε χρήματα», επισήμανε ο ίδιος και άσκησε κριτική στον Αλέξη Τσίπρα για τη συμφωνία των Πρεσπών , επαναλαμβάνοντας ότι είπε «ναι» εκεί που άλλοι έξι πρωθυπουργοί είπαν «όχι».

«Είμαι σίγουρος ότι οι Έλληνες στις επικείμενες εκλογές θα πούνε στον κ. Τσίπρα 'Ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε», πρόσθεσε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης που ερωτηθείς για το χρόνο της διεξαγωγής των εκλογών είπε: «Όσο νωρίτερα τόσο το καλύτερο».

Μάλιστα, εκτίμησε ότι οι εκλογές θα γίνουν στις 26 Μαΐου, αλλά πρόσθεσε ότι αν ο κ. Τσίπρας θέλει να χάσει σε δύο δόσεις, είναι δικαίωμά του.

Απαντώντας σε ερωτήσεις του Πίτερ Σπίγκελ των Financial Times, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι το κλειδί για την ανάπτυξη είναι η μείωση των φόρων, αποκάλυψε ότι την Δευτέρα θα στείλει επιστολή για την διαγραφή του Βίκτορ Ορμπαν, του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας, από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ενώ αναφερόμενος στο Μακεδονικό δήλωσε ότι θα σεβαστεί την Συμφωνία αφού είναι πλέον μια Διεθνής Συμφωνία, αλλά διατηρεί πάντα το δικαίωμα του βέτο.

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση απέτυχε και απογοήτευσε τους πολίτες, εγκαλώντας την ότι υπερφορολόγησε τη μεσαία τάξη.

«Δεσμευόμαστε σε συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις σε αντάλλαγμα για χαμηλότερα πλεονάσματα», είπε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης και εξήγησε:

«Βρεθήκαμε σε αυτό τον φαύλο κύκλο, επειδή ο κ. Τσίπρας δεν είχε την αξιοπιστία για να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις. Τώρα η συζήτηση ανοίγει και υπάρχει ευρύτερη συναίνεση. Ο μόνος που δεν φαίνεται να θίγει το θέμα είναι ο πρωθυπουργός, ο οποίος δεσμεύτηκε για αυτά τα αποτελέσματα».

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι οι δαπάνες του δημοσίου έχουν πάλι να αυξάνονται και επικαλέστηκε πρόσφατη έκθεση της Κομισιόν σχολιάζοντας: «Προσλαμβάνουμε πάλι περισσότερο κόσμο και ιδίως μέσω συμβάσεων από ό, τι στο παρελθόν. Και το κάνουμε αυτό επειδή επανερχόμαστε  στις παλαιές πολιτικές που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία».

Send this to a friend