• Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου
  • 08:58

Αθήνα

14 oC

ασθενείς βροχοπτώσεις

Κρίση στην κυβέρνηση: Οι ΑΝΕΛ ζητούν επιτακτικά την παραίτηση Μουζάλα

Κρίση στην κυβέρνηση: Οι ΑΝΕΛ ζητούν επιτακτικά την παραίτηση Μουζάλα

Σοβαρές διαστάσεις παίρνει το σοβαρό ατόπημα του υπουργού Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος αποκάλεσε τα Σκόπια "Μακεδονία" μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ, Ιστορίες, με τον Πάνο Καμμένο να ζητά επιτακτικά την παραίτηση του.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ τόνισε ότι η συγγνώμη του κ. Μουζάλα δεν είναι αρκετή και ζήτησε την παραίτηση του, με αρκετά στελέχη των ΑΝΕΛ να παίρνουν σειρά, την ίδια στιγμή που έχουν προκληθεί αρκετές αντιδράσεις σε όλο τον πολιτικό κόσμο. Την ίδια στιγμή, ο κ. Καμμένος ζήτησε την σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ.

[adsense]

Πάνος Καμμένος: Εγκλημα η δήλωση Μουζάλα - Δεν έχει την εμπιστοσύνη των ΑΝΕΛ

«Ο κ. Μουζάλας ο ίδιος οφείλει να παραιτηθεί. Έχοντας παραδεχθεί ότι έκανε σφάλμα, οφείλει να παραιτηθεί. Στην πολιτική και στη ζωή όσοι κάνουν γκάφα τις πληρώνουν. Όποιος κάνει λάθος, το πληρώνει και τελειώνει», είπε χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος μιλώντας στο Mega.

«Η κυβέρνηση ποτέ δεν αδυνατίζει όταν είμαστε ειλικρινής και όταν όλοι σεβόμαστε κάποιες αρχές. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, προκειμένου να στηρίξουμε αυτή την κυβέρνηση, πολλές φορές, πήραμε αποφάσεις σκληρές για εμάς», είπε ακόμα.

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε τέτοιου είδους φαινόμενα να χτυπήσουν την κυβερνητική συνοχή. Δεν πρόκειται να κάνω πίσω αυτή τη στιγμή στηρίζοντας έναν υπουργό ο οποίος έχει κάνει αυτό το έγκλημα. Δεν μπορεί ο κ. Μουζάλας να συνεχίσει να είναι υπουργός Αυτής της κυβέρνησης», πρόσθεσε.

«Τα πράγματα είναι απλά. Εδώ έχουμε μια κυβέρνηση συνεργασίας. Στην κυβέρνηση συνεργασίας, ο κ. Μουζάλας, δεν έχει την εμπιστοσύνη μας. Χωρίς τέτοιους σοβαρούς λόγους, το έκανε και ο Παναγιώτης ο Σγουρίδης, και ο Δημήτρης ο Καμμένος, το έκανε και ο Παύλος ο Χαϊκάλης», είπε ακόμα ο κ. Καμμένος.

Μανταλένα Παπαδοπούλου: Δεν υπερασπιζόμαστε τις αβάσιμες ανοησίες τον Σκοπίων

Η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων (ΑΝΕΛ) Μανταλένα Παπαδοπούλου, άσκησε κριτική "για το ατόπημα σχετικά με τα Σκόπια" του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.

"Η Μακεδονία και η ιστορία της είναι Ελληνική με αποδείξεις. Όσα χρόνια κι αν περάσουν οι Έλληνες γνωρίζουμε τις ρίζες μας και κανείς δεν θα μας αποκόψει από αυτές. Ο κ. Μουζάλας μπορεί να υπήρξε ικανότατος στη διαχείριση του μεταναστευτικού, αλλά στα εθνικά μας ζητήματα δεν επιτρέπονται λάθη και «γκάφες», ούτε μια φορά", δήλωσε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.

"Από την πρώτη στιγμή δεν υπερασπιζόμαστε τις αβάσιμες, εθνικιστικές, επεκτατικές ανοησίες των Σκοπίων με κανέναν τρόπο", είπε, προσθέτοντας ότι "ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Πάνος Καμμένος δήλωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Δεν αρκεί η συγγνώμη Μουζάλα, ζητώ την παραίτησή του». Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν διαπραγματευόμαστε το όνομα «Μακεδονία» και την ιστορία μας".

Δημήτρης Καμμένος: Να παραιτηθεί ο Μουζάλας - Θα περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις της ημέρας

Την παραίτηση του κ. Μουζάλα ζήτησε και ο πρώην υφυπουργός, Δημήτρης Καμμένος, ο οποίος παραιτήθηκε 12 ώρες μετά την ανάληψη της θέσης του λόγω ομοφοβικών και αντισημιτικών tweets του, κάτι που υπενθύμισε σήμερα στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1, αναφέροντας τα ως "πολύ ευτελέστερους λόγους".

Παράλληλα, ο κ. Καμμένος τόνισε ότι οι ΑΝΕΛ δεν υποχωρούν από την παραίτηση Μουζάλα και απάντησε με το αινιγματικό "θα περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις της ημέρας", όσον αφορά πιθανούς τριγμούς στην κυβέρνηση. Συγκεκριμένα ο κ. Καμμένος δήλωσε:

"Βγήκα ακόμη νωρίτερα από τον Πάνο Καμμένο. Την αποδέχομαι σαν άνθρωπος την παραίτηση του και όχι σαν πολιτικός. Ηταν ένα λάθος στο οποίο θα τοποθετηθούν όλες οι δυνάμεις που είναι απέναντι μας στο προσφυγικό, του εξωτερικού. Ηταν ένα πολύ μεγάλο λάθος για υπουργό Εξωτερικών. Πρέπει να παραιτηθεί. Για πολύ ευτελέστερους λόγους έφυγα εγώ και ο κ. Σγουρίδης

Θα περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις της ημέρας. Ο Πάνος είναι βαθιά πατριώτης".

Send this to a friend