Αθήνα

21 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Η Audi παρουσιάζει το Q5 Sportback

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Μουζάλας δεσμεύτηκε στον Θεοχαρόπουλο ότι μέχρι τις 20 Ιουνίου το Ελληνικό θα έχει αδειάσει

Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτική πολιτικής Γιάννη Μουζάλα είχε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάσης Θεοχαρόπουλος για τις εξελίξεις στο προσφυγικό...

Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτική πολιτικής Γιάννη Μουζάλα είχε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάσης Θεοχαρόπουλος για τις εξελίξεις στο προσφυγικό.

[adsense]

“Αυτά τα οποία έγιναν το προηγούμενο διάστημα στην Ειδομένη ήταν ντροπιαστικά για τη χώρα μας και την Ε.Ε. Πρέπει να εκκενωθεί ο χώρος το συντομότερο δυνατό, έπρεπε να γίνει χθες. Το ίδιο θα πρέπει να γίνει και στο Ελληνικό άμεσα, εντός του Ιουνίου να έχει εκκενωθεί. Και βέβαια ο Πειραιάς. Για να γίνουν όλα αυτά όμως χρειάζεται να υπάρχουν και δομές. Και εδώ πρέπει να συνεισφέρουν και να υπάρξει συντονισμός στην κυβέρνηση”, τόνισε ο κ. Θεοχαρόπουλος μετά τη συνάντηση και πρόσθεσε: “O Υπουργός Εθνικής Άμυνας ο κ. Καμμένος αντί να ψηφίζει εγκληματικές και αντισυνταγματικές διατάξεις όπως ο ίδιος δηλώνει, πρέπει να δώσει ικανοποιητικές δομές φιλοξενίας προσφύγων, άδεια στρατόπεδα που μπορούν να ικανοποιήσουν αυτές τις ανάγκες”.

“Συζητήσαμε για τις διαδικασίες ασύλου όπου πρέπει να επιταχυνθούν για να μπορέσει να λειτουργήσει το σύστημα μετεγκατάστασης. Πρέπει να υπάρξει συντονισμός στα νησιά για να λειτουργήσουν οι διαδικασίες ασύλου και βέβαια στην Ε.Ε. να αυξηθούν οι ρυθμοί μετεγκατάστασης και σε αυτό το σημείο πρέπει να διαπραγματευτεί αποτελεσματικά η χώρα μας σε επίπεδο Ε.Ε.”, δήλωσε ο ίδιος.

Για την εκκένωση του Πειραιά και του Ελληνικού

«Για το Ελληνικό ότι τον Ιούνιο θα αδειάσει. Η εκτίμηση του είναι πως μέχρι 15 -20 Ιουνίου θα έχει εκκενωθεί. Ζήτησα αυτό να επιταχυνθεί και να γίνει άμεσα. Να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση διότι δεν είναι συνθήκες αυτές ούτε για τους πρόσφυγες ούτε για τους κατοίκους των περιοχών. Η προτεραιότητα είναι Ειδομένη, Ελληνικό, Πειραιάς όπως άκουσα στο σχεδιασμό. Όμως πρέπει να υπάρξει σχεδιασμός και συντονισμός κράτους, τοπική αυτοδιοίκηση, ΜΚΟ και υπουργών μεταξύ τους. Γιατί σε αυτή την κυβέρνηση δεν υπάρχει ούτε αυτός ο συντονισμός παρά τις προσπάθειες ορισμένων να κάνουν κάποια πράγματα».

[adsense]

Εάν οι δομές θα αφορούν στην Αττική ή και άλλες περιοχές

«Στις δομές αυτές θα πρέπει να υπάρχει ένα «άπλωμα» διότι όπως βλέπουμε αυτή τη στιγμή μόνο στη Μακεδονία δημιουργήθηκαν δομές για τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων από την Ειδομένη. Ο Υπουργός μου είπε πως υπάρχουν κάποιες δομές οι οποίες αναζητούνται. Εκεί είναι η δική μου θέση πως ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας θα πρέπει να συμβάλει ουσιαστικά με την παραχώρηση των άδειων στρατοπέδων που μπορούν να φιλοξενήσουν τους πρόσφυγες, κάτι το οποίο δεν πράττει. Χρειάζεται υπευθυνότητα, σοβαρότητα και αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν όλοι».

Τα εγκαταλελειμμένα κτίρια της Αθήνας στο επίκεντρο – Συνάντηση Γερουλένου με τον υφ. Περιβάλλοντος Δημ. Οικονόμου
Κίνημα Αλλαγής: Τροπολογία για τα ΜΜΕ και επίθεση στην κυβέρνηση
ΣΥΡΙΖΑ: «Μία κυβέρνηση που επιλέγει να κατηγορεί τους πολίτες έχει αρχίσει να μετράει αντίστροφα»
«Μάχη» με νέα μέτρα για τον κορονοϊό στην Αττική – Τι θα κρίνει τα επόμενα βήματα
Όλγα Κεφαλογιάννη για «Μεγάλο Περίπατο»: Ήταν ένα μεγάλο λάθος
Άδ. Γεωργιάδης: Ακούω τη λέξη κατάληψη και με πιάνει αναφυλαξία, είναι παράνομο, μια αηδία…