
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τι ανέφερε σε συνέντευξή της
Υπέρ της προεκλογικής συνεργασίας με το Ποτάμι τάχθηκε η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, προκαλώντας αίσθηση.
Μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7, η βουλευτής της ΝΔ, είπε ότι: «Ο στόχος της ΝΔ είναι η αυτοδυναμία, όχι όμως με την παλιά λογική, για να κυβερνήσει μόνη της, αλλά αντίθετα, θα αναζητήσει ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές συναινέσεις. Αναφέρομαι κυρίως στο Κίνημα Αλλαγής». Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο προεκλογικής συνεργασίας με το Ποτάμι η πρώην υπουργός απάντησε ως εξής: «Προσωπική μου άποψη είναι ότι πρέπει να συνεργαστούμε με το Ποτάμι, χρειαζόμαστε συνεργασία με όλες τις δυνάμεις που αντιμάχονται τις λογικές που μας οδήγησαν στην κρίση».
Όπως, επίσης, ανέφερε: «Ηταν ένα δραματικό καλοκαίρι για την κοινωνία και την κυβέρνηση. Η καταστροφή στο Μάτι άφησε πολύ βαρύ στίγμα που πολύ δύσκολα θα μπορέσει η κυβέρνηση να αποτινάξει. Ηταν η αποκορύφωση της ανικανότητας αλλά και η προσπάθεια εμπαιγμού της κοινής γνώμης. Οι πολίτες δεν θα συγχωρέσουν τον απόλυτο συνειδητό εμπαιγμό. Αυτό δεν το αντέχει η κοινωνία και η κυβέρνηση θα είναι δύσκολο να το διαχειριστεί. Ο πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να κάνει ανασχηματισμό, θα επιχειρήσει ένα νέο ξεκίνημα με νέα υλικά. Το έχουμε ξαναδεί πολλές φορές αυτό το έργο. Δεν μπορεί να αναστραφεί η κατάσταση. Οταν σε πάρει η κάτω βόλτα ο ανασχηματισμός λειτουργεί εμπεδωτικά για την αντίληψη ότι αυτή η κυβέρνηση δενμπορεί άλλο. Η ΝΔ, χωρίς να παρασυρθεί από λογικές παροχολογίας και ψεύτικες υποσχέσεις, γιατί τα πράγματα είναι δύσκολα, δεν έχουμε προϋποθέσεις σοβαρής ανάπτυξης, θα πρέπει να διεκδικήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών».
Σχολιάζοντας στην συνέχεια, τις συνεντεύξεις Μάκη Βορίδη και Άδωνι Γεωργιάδη, σημείωσε ότι: «Το κόμμα μας έχει ξεκάθαρη ταυτότητα, είμαστε ένα μεγάλο κεντροδεξιό πολυσυλλεκτικό κόμμα. Τη μάχη των ιδεών την κερδίζεις με επιχειρήματα. Οταν βλέπεις την κατάσταση στη Βενεζουέλα σίγουρα κάνεις σκέψεις για την αριστερή διακυβέρνηση. Σε μια χώρα με τέτοιες πλουτοπαραγωγικές πηγές δεν δικαιολογείται να υπάρχει φτώχεια και πείνα. Οι προσωπικές απόψεις είναι σεβαστές. Είμαστε όλοι στην ίδια βάρκα ή μάλλον σ ένα μεγάλο καράβι. Αποχρώσεις και διαφορετικές απόψεις υπάρχουν σε ένα πολυσελλεκτικό δημοκρατικό κόμμα. Συζητιούνται όλα και αποφασίζει ο πρόεδρος της ΝΔ και η πλειοψηφία την τελική γραμμή. Δεν είμαστε στρατιώτες. Οι ιδέες της Αριστεράς, ενώ είχαν τη σύμφωνη γνώμη του κόσμου, ότι θα είμαστε όλοι ίσιοι και θα υπάρξει κοινωνική δικαιοσύνη, τελικά οδήγησαν σε αύξηση των ανισοτήτων. Οι φτωχοί και οι μεσαίοι έγιναν φτωχότεροι. Δεν θα χαρακτήριζα ιδέες της Αριστεράς ελαττωματικές ή προβληματικές. Δεν είναι λεξιλόγιο το οποίο θα χρησιμοποιούσα».
Τέλος, σύμφωνα με την ίδια: «οι ακραία πολωτικές λογικές βλάπτουν τη χώρα. Η κυβέρνηση καλλιέργησε τις λογικές της πόλωσης για να κρατήσει το στενό κομματικό ακροατήριο. Η κυβέρνηση ΝΔ πρέπει να επιδιώξει ευρύτερες συνεργασίες στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, παιδείας και σε άλλα».
Ροή Ειδήσεων
23/09/2023 | 23:25
Γρηγόρης Αρναούτογλου: «Ντρέπομαι πραγματικά, με αυτά που βλέπω, να πω ότι δεν έχω χρόνο – Αυτοκοροϊδευόμαστε»
23/09/2023 | 23:14
Ανδρέας Φουστάνος: «Δεν κατασκευάζεται η ομορφιά της Μενεγάκη, είναι το γονίδιο της τέτοιο»
23/09/2023 | 22:52
Μίνως Μάτσας: «Πιθανώς να μην έκανα το επόμενο βήμα αν ήξερα ότι η Όλγα είναι πολιτικός»

23/09/2023 | 22:25
Κώστας Σκαφίδας: «Αυτός είναι ο λόγος που ο Στέλιος Καζαντζίδης δεν έκανε παιδιά – Αυτό το μυστικό το ήξερα μόνο εγώ»
23/09/2023 | 22:07
Τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος»: Άρεσε ο «νέος» Παναθηναϊκός, 80-73 την Μπάγερν Μονάχου στο ΟΑΚΑ
23/09/2023 | 21:53
Αυτό είναι το σπίτι κολαστήριο στο Βόλο – Τι λένε οι γείτονες για τα μαρτύρια της 22χρονης στα χέρια του άντρα της
22/09/2023 | 07:24
Φουστάνος για Θεοδωρίδου: «Περάσαμε υπέροχα μαζί, αλλά έρχεται κάποια στιγμή που βαριέσαι, θες την αλλαγή»

22/09/2023 | 07:54
Καινούργιου: Δεν με ενδιαφέρει πια να παντρευτώ το ‘χω εγκαταλείψει τ’ όνειρο, αλλά θέλω άντρα στο σπίτι για να σκοτώνει τις κατσαρίδες
22/09/2023 | 08:03
Οδυσσέας Σταμούλης: Το παιδί πνίγηκε γιατί «μπλέχτηκε το πόδι του στο σκοινί της σημαδούρας»
22/09/2023 | 10:26
Στέφανος Κασσελάκης: Απαντά πρώτη φορά για το αν θέλει να αποκτήσει παιδί μέσω παρένθετης μητέρας με τον σύντροφό του

22/09/2023 | 09:23