• Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου
  • 22:50

Αθήνα

11 oC

ελαφρές νεφώσεις

Μπακογιάννη σε Σαμαρά: Στηρίζουμε την πολιτική Μητσοτάκη χωρίς λαϊκίστικες προσεγγίσεις

Τις δηλώσεις που έκανε ο τέως πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για το προσφυγικό, στο 13ο συνέδριο της ΝΔ, σχολίασε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Τις δηλώσεις που έκανε ο τέως πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για το προσφυγικό, στο 13ο συνέδριο της ΝΔ, σχολίασε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο «Θέμα 104,6», η κ. Μπακογιάννη είπε πως: «Λεξιλόγιο χρησιμοποίησε διαφορετικό ο κ.Σαμαράς, λεξιλόγιο το οποίο στην πολιτική ξέρετε είναι πάντοτε εύπλαστο», συμπληρώνοντας ότι η εκείνη χρησιμοποιεί το δικό της εδώ και τριάντα χρόνια.

Έπειτα, αναφερόμενη στη Συμφωνία των Πρεσπών και τη δήλωση του κ. Σαμαρά περί αποδέσμευσης από αυτή, η πρώην υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι η ίδια δεν γνωρίζει να υπάρχει τρόπος αποδέσμευσης με βάση το διεθνές δίκαιο. Σε ερώτηση που της έγινε γιατί ο κ. Σαμαράς υποστηρίζει αυτή την άποψη, εκείνη απάντησε με νόημα «ρωτήστε τον ίδιο».

Παράλληλα, η Ντόρα Μπακογιάννη σχολίασε και τον ρόλο του ΝΑΤΟ αναφορικά με τις τουρκικές προκλήσεις. Οπως είπε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό, «κρατάει τη στάση του Πόντιου Πιλάτου», αφού δεν παίρνει μέρος στην αντιπαράθεση δύο μελών του.

«Εγώ ήμουν, είμαι και θα είμαι σταθερά υπέρ της λογικής της συνέχισης του διαλόγου με την Τουρκία, με τους Τούρκους πρέπει να συζητάμε, το ότι συζητάμε δεν σημαίνει με κανέναν τρόπο ότι κάνουμε πίσω στις αρχές, στα δικαιώματα μας, αλλά πρέπει να συζητάμε», είπε η Ντόρα Μπακογιάννη μεταξύ άλλων.

«Στηρίζουμε την πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη με σοβαρότητα, ευθύτητα και όχι λαϊκίστικες προσεγγίσεις» κατέληξε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Send this to a friend