Αθήνα

6 oC

αραιές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Λινού: Η απλή χειρουργική μάσκα προστατεύει 45% – Να φοράμε δύο μάσκες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Μπαλτάς εξυμνεί τον Φαμπρ! “Είναι καλλιτεχνική προσωπικότητα… διαμετρήματος!”

Δεν κάνει πίσω ο αρμόδιος υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς παρά τον ορυμαγδό των αντιδράσεων για το... παρελθόν του καλλιτεχνικού διευθυντή στο «Ελληνικό Φεστιβάλ» Γιαν Φαμπρ, υψώνοντας μάλιστα ασπίδα προστασίας στον Βέλγο καλλιτέχνη...

Δεν κάνει πίσω ο αρμόδιος υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς παρά τον ορυμαγδό των αντιδράσεων για το… παρελθόν του καλλιτεχνικού διευθυντή στο «Ελληνικό Φεστιβάλ» Γιαν Φαμπρ, υψώνοντας μάλιστα ασπίδα προστασίας στον Βέλγο καλλιτέχνη.

[adsense]

Σε ανακοίνωσή του, με την οποία απαντά στην σκληρή κριτική που δέχθηκε από ΝΔ και Ποτάμι, ο κ. Μπαλτάς κάνει λόγο για «πολιτική ταύτιση» Μητσοτάκη-Θεοδωράκη, ενώ χαρακτηρίζει τον Γιαν Φαμπρ «καλλιτεχνική προσωπικότητα διαμετρήματος».

Αναφορικά με τις αιτιάσεις για τον «αφελληνισμό» Φεστιβάλ, παραπέμπει στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ΔΣ του «Ελληνικού Φεστιβάλ Α.Ε, όπου «στριμώχτηκαν» και ελληνικά δρώμενα, μετά τις αντιδράσεις.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΥΠΠΟ Αριστείδη Μπαλτά:

“Εντύπωση προκαλεί η πολιτική ταύτιση που διαφαίνεται πίσω από τη συγχρονισμένη επίθεση που εξαπέλυσαν η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ.

«Με έκπληξη, αλλά κυρίως με λύπη» ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ανακαλύπτει «την κατάργηση της παρουσίας των Ελλήνων δημιουργών» και «τον αφελληνισμό ενός κατεξοχήν εθνικού, πνευματικού, αλλά και τουριστικού προϊόντος».

Ο «αφελληνισμός» συνίσταται στην ανάθεση της καλλιτεχνικής ευθύνης του Ελληνικού Φεστιβάλ σε μία καλλιτεχνική προσωπικότητα του διαμετρήματος του Γιαν Φαμπρ και στο πρόγραμμα που αυτός πρότεινε, μια πολιτιστική μεταρρύθμιση που εμπεριέχει και μια ουσιαστική παιδαγωγική διαδικασία.

Θα παραμείνει έκπληκτος, αλλά με χαρά αυτή τη φορά, όταν πληροφορηθεί και τα ελληνικά δρώμενα του Φεστιβάλ. Τον παραπέμπουμε στη σημερινή ανακοίνωση του ΔΣ του «Ελληνικού Φεστιβάλ» Α.Ε.

Τον δε διεθνή προσανατολισμό του Φεστιβάλ υποσχέθηκε να διευρύνει ο κ. Γιαν Φαμπρ και μέσα από ένα συστηματικό πρόγραμμα που εκτείνεται σε όλη τη διάρκεια της θητείας του και πρόκειται να συνδέσει στενότερα την ούτως ή άλλως πολύ σημαντική ελληνική καλλιτεχνική παραγωγή με την Ευρώπη και τον κόσμο.

Μετά τον κ. Μητσοτάκη, ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης λυπήθηκε –και αυτός- «αφάνταστα με την αναιτιολόγητη αποπομπή του Γιώργου Λούκου». Δηλαδή ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ θα επιθυμούσε να διατηρούνται στις θέσεις τους διευθυντές δημοσίων οργανισμών, οι οποίοι είναι κατηγορούμενοι για κακουργηματικές πράξεις που αφορούν κακοδιαχείριση δημοσίου χρήματος;

Τέλος, να πληροφορήσουμε τον κ. Θεοδωράκη ότι η αμοιβή του κ. Φαμπρ είναι η κατώτερη αμοιβή που έχει λάβει ποτέ Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ και θα αναρτηθεί στη Διαύγεια από τον αρμόδιο φορέα, όπως και όλες οι αμοιβές των καλλιτεχνικών συντελεστών, κάτι που δεν συνέβαινε ποτέ έως τώρα”.

Αγωγή 1 εκατ. ευρώ Τσίπρα σε Παπαχρήστο και Κουρτάκη «για τις συκοφαντίες για αγορά βίλας 1 εκατ. ευρώ»
Διερευνητικές επαφές: Η αποτίμηση της επανεκκίνησης του ελληνοτουρκικού διαλόγου –Oρόσημο η συμφωνία για τα Rafale
ΣΥΡΙΖΑ για απαγόρευση συναθροίσεων: Φοβούνται την αντίδραση της νεολαίας και της κοινωνίας
Κίνημα Αλλαγής – Στα Γιάννενα ο Χριστοδουλάκης: Χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη στήριξη του ΕΣΥ
Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου για τα εμβόλια: Ασκούμε πιέσεις στις εταιρείες να τιμήσουν τα συμβόλαια
Μεταλλάξεις και αυξημένα κρούσματα χτυπούν «καμπανάκι» κινδύνου